Publikováno Červenec 6, 201213 r Kluci, řeším problém s mým plexi budíků - hrozně přitahuje prach, na druhý den po utření je na něm zase vrstva prachu. Vina bude zřejmě na mé straně, poněvadž bylo poškrábané, přeleštil jsem jej a tím jsem asi porušil nějakou antistatickou vrstvu. Proto: Existuje nějaký roztok / napuštěná utěrka /, který by dlouhodobě, nebo ideálně natrvalo zamezil tomuto statickému přitahování prachu? Samo, na internetu je kde co, jedná se mi spíše o osobní zkušenosti. Předem díky
Červenec 6, 201213 r Zkus přípravek na dioptrický brejle-samozřejmě antistatickej. Je levnej a funguje dobře. Nejideálnější je na plastový "skla". Ale co přesně to je zaznačku ti neřeknu, bo to má tatík doma-a já su v Brně.
Červenec 6, 201213 r Autor hele, to mě ani nenapadlo - mamka je vedoucí optiky a já se jí ani nezeptal Poptám se a dám vědět, zda z toho něco bude, popř. jak se to jmenuje
Červenec 7, 201213 r Autor tak bohužel u nich v optice nic podobného není Nevím, zda by třeba nefungovaly antistatické přípravky pro LCD, apod. Upraveno Červenec 7, 201213 r od _Denis_
Červenec 12, 201213 r Jdou koupit i antistatický spreje spešl.... Jsou dobrý, ale nevím jestli nejsou průhledný a nebude to vidět...... EDIT: Jsou průhledný, ověřeno třeba zde http://www.gme.cz/an...00-ml-p749-039/ Upraveno Červenec 12, 201213 r od Jan155
Červenec 12, 201213 r Já třeba na LCD monitory, televizi a v autě Bolero používám tohle: http://www.czc.cz/d-clean-cistici-roztok-na-obrazovky-lcd-filtry-3125-250ml/45257/produkt Na budíky jsem to ještě nevyzkoušel - to je výzva
Červenec 12, 201213 r jj DODO ten používám na LCD taky, hlavně pěkně čistí...., ale to co jsem psal já, je vyloženě průmyslovej antistatickej "hmota", kterej nečistí... prostě 100% antistatik, ten čistič obsahuje spoustu čistidel a bla bla a asi jen 1% antistatik, tohle obsahuje tekutinu jako základ a zbytek je 100% anti..... rozhodně by to mělo fugovat déle (možná skoro napořád), chce to vyzkoušet, rozhodně to bude chemicky víc reaktivní, než ten tft čistič.......
Červenec 12, 201213 r Autor Jan155: super, konečně nějaký tip - díky Zkoušel jsi jej aplikovat na průhledný plast? Jak dlouho to zůstává antistatické?
Červenec 13, 201213 r Na průhledný jsem to nezkoušel, antistatický to zůstává asi dlouho (zákazníci si nestěžovali) tak to neřeším ;-) Každopádně kdyžtak pak písni jak jsi dopadl.......
Srpen 16, 201213 r To bych neco takoveho potreboval na muj dekor "klavírní lak", naprosto dokonaly vzhled, bohuzel za nejakou chvili to je osypane prachem...
Srpen 17, 201213 r Autor zatím jsem nic nekupoval, protože po posledním přetření okenou se mi na to prach nějak nechytá, ale dekor mám stejný, čili ti rozumím - dnes vyleštím, zítra je to zase poseté prachem Upraveno Srpen 17, 201213 r od _Denis_
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.