Přejít na obsah

Problem s novou baterkou


tomasmu

Doporučené příspěvky

Zdravim pani. Potrebujem od vas surne poradit. Mam Superb 1,9tdi 96kw automat a kupil som novu baterku Varta silver dynamic 12v 77ah 780a. Hned ako som ju namontoval jazdil som asi 2 dni po 60 km a na treti den som chcel ist prec a neslo ani central ani nastartovat. Baterka bola tak vybita ze ani kontrolky mi nezapli. Dal som baterku nabit a sledoval som ako sa sprava v aute. Chcem upozornit ze alternator dobija spravne. Baterka ma pri nastartovanom stave od 13,7 po asi 15,5 V. Ked neham auto vklude aspon 2 hodiny napatie zacne kazdu hodinu klesat o asi 0,90 V. Po odpojeni nameram na svorkach 1,30 a postupne klesne na 0,08 V. Baterka v odpojenom stave napatie stale drzi. Iba ked je napojena v aute straca napatie az na 4,20 V a ked odpojim svorky zrazu pomaly vyskoci na asi 10,70 V. Viete mi to vysvetlit. Bude problem v baterke alebo v niecom inom? Dakujem

Editováno: , autor: tomasmu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý nápad takhle hledat, ale má to jednu nevýhodu. Tím že vytáhneš pojistky a necháš zapnuté klíče, tak si tam uděláš spoustu sporadických chyb a pak ti budou svítit kontrolky a bude to třeba smazat vagem. Doporučil bych to nejprve napíchnout a mrknout na závady, ať víš co tam byly za závady než jsi vyndal pojistky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam zapnute automaticke nahravanie dopravnych info ale to mam od zaciatku kupy auta.Predtym som s tym problem nemal az po kupeni novej baterie. Postupne odpajat poistky to som skusil. Po odpojeni baterky mi na svorkach ukazalo napatie 1,30 V a postupne padlo na 0,60. Vytiahol som poistky prednych svetlometov a vtedy ukazovalo nejakych 0,20 V. Lene to za tu dobu kym som to vytahoval po tme pohlo klesnut. Tak som potom vytiahol vsetky a postupne som zapajal kazdu zvlast a meral som napatie kazdej vlozenej. Po vlozeni poistky radia a navigacie mi ukazalo 0,15V potom som ju vytiahol a po vlozeni poistky na dialkovy kluc ukazalo 0,O3 V. A na poistkach od svetiel mi neukazovalo nic. Ako to myslite s tym zapnutym klucom moc som to nepochopil chalani...Dokonca som vymenil aj vsetky ziarovky v predu vo svetlach takze tam chyba asi nebude...

Editováno: , autor: tomasmu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to právě chápeš špatně, právě nesmíš zapínat klíče, když vytahuješ pojistky, jinak ti to napíše chyby které nejsou, protože vytažená pojistka je zapsána jako přerušení obvodu. Ono to totiž nemá jak rozeznat, jestli je vytažena pojistka nebo přerušený drát. prostě chápej je jedno jestli přestřihneš vlákno v pojistce nebo drát, který tam poušti proud, ta elektronika nepozná rozdíl.

Editováno: , autor: VAG BoBo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To chapem. Takze ty mi radis aby som to skusil najprv cez VAG. Lebo predtym som to skusal ze som nemal zapnuty kluc a vytiahol som poistku a postupne som daval jenu po druhej a meral na svorkach ktora odobera aky prud. Ale odoberalo len dialkove a navigacia. A to zanedbatelne si myslim. Takze problem bude inde ale nechapem ze predtym som to so starou baterkou nemal. Moze to byt aj tym ze som menil xenonove ziarovky D2S ze by boli nejake zle ale vratil som ich naspat co tam boli a problem pretrvava...Stale nieco dobera prud. Nemohol som nejako porusit kostru z baterky. Priznajme sa ze moc vela )miesta na vytiahnutie baterky teda neni a rozoberat strierace a dvat kryt dolu sa mi moc nepozdavalo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypnul bych to dopravní info, jestli to není problém. Jen takové postřehy: kamarád měl problém v té jednotce na xenonech, byla nějaká špatná a vybíjelo to baterku, ale psalo to chybu ve VAGu. U Fabie jsem třeba viděl že když vyměníš origo rádio za neorigo, tak musíš vystřihnout jeden kabel, jinak to také vybijí baterku atd.. Prostě měřit a uvažovat nad tím jestli si něco neopravoval nebo neměnil. Take to muže byt náhodná vada, těžko řešit po netu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chalani diky za pomoc. Problem je uz vyrieseny. Mal som to hned skontrolvat ale elektrikar mal nazor ze to urcite nebude tym. Problem bol v kostriacom kable ktory ide z baterky na kostru :D . Takze tak. Uz len zohnat takyto kusok ktory nikde neviem pozhanat. Origo stoji 24 eur co je podla mna dost. Neviete o niecom ? Este raz diky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...