Přejít na obsah

Palivový filtr - prasklý konektor

shubeny

Doporučené příspěvky

Zdravím,

při výměně palivového filtru nám praskl konektor a při zpětném nacvaknutí protékal.

Známí mi poradil at to spojim normálně hadičkou a dám tam spojky, dopadlo to takhle:

auto jede jak má, nikde nic neteče, zatím žádný problém:

69ffc1eb38.jpg

chtěl jsem se zeptat jestli to takhle může být, resp. jestli to vydrží (tlak), vzhledem k tomu že v sobotu odjíždím do chorvatska, mám docela strach, přece jen je to benzin a zaroven uz nemam moc casu na opravy.

Ani jsem nikde tu hadici nebo konektor ke koupeni nenasel.

Proto se ptám vydrží to? máte s tim někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

jde o Octavia 1.6 55kw AEE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvůliva tvaru té přírubky mám strach, že tu hadičku přes ní nenarve a pokud ano bude na ní dost našponovaná a bude namáhána i vnitřní výztuž hadičky. Může se stát, že v tom natáhnutém místě hadička praskne.

Nechal bych to tak jak to je a spíš bych dal po dvě spony vedle sebe. Sichr je sichr.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

o ten spoj na strane filtra by som sa ja neobaval, ten bude isto na 100% drzat aj takto... skor ten spoj na strane tej hadicky by mohol robit problem... nakolko stahovacie spony na hadice by sa mali pouzivat na spoje "hadica verzus pevne (tvrde) vnutro"... a nakolko ta hadicka vo vnutri nie je az tak pevna, moze to pustit.. myslim si, ze to takto bude drzat (snad to neprdne - vsak uvidis na palivomery ako bude ubudat palivo :kol-28: ), ale po dovolenke by som to urcite dal do poriadku... hadica sa da zohnat myslim iba cela z nejakeho vrakaca, samotne konektory sa kupit nedaju... vymena celej hadice az do motoroveho priestoru bude riadna makacka... tlak by tam mal byt 3-4bary... este ma napada, opytat sa v nejakom servise, ako to riesia oni, ci nemaju na to nejake opravne sady....

inak pri vymene pal.filtra sa mi osvedcilo nastriekat ho nejakym olejom, rozchodit ho a az potom jemne tahat... :kol-47:

Odkaz ke komentáři

tak jsem na to ještě dneska mrknul, holt musim verit ze to bude drzet no.

Tahal jsem za to, cloumal s tim, a nic, ani se to nehlo, pak sem to jeste projel, a fakt to drzi, tak snad to nerupne (tuk, tuk) po dovolenej bych zkusil sehnat nekde na vrakaci tu hadicku.. tak snad dojedu bez problemu.

Děkuji vám za odpovědi, hned sem trochu klidnějši.

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...