Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mám problém s motorem 2.0 BSS od cca 1800 otaček se mi začne rozlíhat od motoru takový nepříjemný dunivý zvuk. kontroloval jsem včechny vysokotlaké hadice od turba jsou ok. pak jsem měl ještě podeždření na vlnovec výfuku ten jsem převařil a taky nepomohlo jde to jakoby od sáni mi to tak příjde. Nesetkal se s tím někdo co to může být, motor má najeto 180000 km a nemyslím si že by to byla nějaká vylágrovná hujda.

Díky za rady.

• Autor

Myslíte že by to mohl být EGR?

• 1 měsíc později...

Mam to same vymenil jsem filtry i palivivy potom vlnovec a vycistil egr ventil. Vsechny hadice jsem take skontroloval a zitra jdu vyplachovat intercoler. Tak uvidim ale motor je po go a jeste me napadly svicky a nebo vstrik tak uvidime.

• Autor

Pomohl ten výplach toho intercoleru? Ja jsem z toho nešťastny. A co se generalkovalo na tom vašem motoru a před tou generalkou vám to taky dělalo?

• 6 měsíců později...

Takze prosim te take mi to dunelo na strane u filtru a neceho se chytni.......................sel jsem po praskle hadici a nebo jsem myslel pletenec.....vlnovec. A pokus omyl je to turbo ma uz velkou vuly a taha si olej pres odvetrani vacky a nasava ho do sebe potom mas I olej v hadicich ajeste v itercoleru. Dnes jsem si to vymenil a vse ok auto jede neduni a jako by chytlo druhy dech poste jede jako bych ho tedka koupil..............vycistil jsem jeste EGR a AGR ventil vyplachnul intercooler tech.benzinem potom jsem vycistil vyfukove a saci svody. A je to pecka mam supa 2.0 TDI kod m. BSS najeto 310000km. A zase slape. Tak doufam ze jsem ti skratil hledani zavady.......... :kol-47:

• 6 měsíců později...

Mohu se zeptat, na kolik tohle všechno vyšlo peněz? :)

• 11 měsíců později...

Dobrý den,

Mám dotaz-mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání. Po vypnutí motoru zhaslo a už se nerozsvítilo. Teď už je auto 3 týdny v servisu a tam opět nevědí...a že prý budu potřebovat nový motor....ten jsem se pokoušela sehnat, ale to je nemožný. Někde jsem četla, že je možný spodek motoru nahradit motorem z octavie BDK? Nemáte někdo zkušenost? A nebo, že se udělají nějaké vyvažováky. 

Děkuji Jana

Sikovny mechanik musi vědět, jak nejlepe opravit.Známý měl tento motor ko i na audi a6 rok asi2006 a dali mu tam s drobnými úpravámi, pokud vím motor z octavie.V audi by měl být uložen stejně,jako v superbu,takže si myslím, že to z octavie jde,přesto,že tam je jinak.Ale ať řeknou mechanici..

A nemáte na doporučení nějakýho mechanika? Jsem z Prahy. Ten můj totiž vůbec netuší..

mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání

klasický problém tohoto motora ...zodratý šestihran na pohon olejového čerpadla

A to je na výměnu motoru a nebo oprava toho šestihranu?

to je ťažké od PC vedieť ..ono,keď sa rozblikalo u tohoto motora mazanie,motor sa následne vypol a do opravy sa s ním nič nerobilo,tak stačilo vymeniť ten šestihran a išlo sa ďalej ..

pozícia 27 na obrázku

post-62595-0-62717800-1416175301_thumb.p

Od té doby to mám právě v servisu a mechanik nějak není schopný říct co to je...mám spíš pocit, že to ještě ani nerozdělal a rovnou řekl, že budu potřebovat nový motor. Ono když se to rozblikalo jsem zrovna jela do servisu právě kvůli tomu hroznýmu zvuku. Přemýšlím, že to odvezu jinám, ale to by teda bylo asi lepší odtáhnout aby se s tím už nejelo?

presne tak..neštartuj to radšej,nechaj to odtiahnuť

A ještě se zeptám mě ta kontrolka "pouze" blikala nerozsvítila se úplně je v tom nějaký rozdíl?

neštartovať aj tak..už len blikanie kontrolky mazania naznačuje problém v mazacej sústave,či už menší,alebo väčší

Tak budu doufat, že to ještě nebude úplně v pr...a když ano tak, že snad bude servis nějak pojištěnej....každopádně děkuji.

každopádne daj vedieť,ako si dopadla  :kol-24:

Zítra tam pojedu tak pak napíšu :)

Zdravím tak motor je rozebraný. Jsou v něm 3-4cm špony v sacím koši olejovýho čerpadla , ale vůbec není vidět odkud jsou. Ten šestihran je žvejklej. Vršek motoru je taky rozebranej a ten vypadá dobře. Každopádně už to bylo někdy rozebraný, protože místo nějakýho těsnění tam byl silikon. Jede tam ještě nějaký motorář tak jsem zvědavá co řekne ten.   

čauko..ak by sa ti podarilo,tak fotky by boli super  :kol-47:

Tý špony nebo toho motoru?

zo všetkého trochu  :kol-142:

1510776_860852780613397_3395688156796645

To je to cosi co tam našel. Fotku motoru teda nemám. Poslal mi to jen sms.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.