Tommino1105 Vloženo 14. Září 2012 Sdílet Vloženo 14. Září 2012 Mám problém s motorem 2.0 BSS od cca 1800 otaček se mi začne rozlíhat od motoru takový nepříjemný dunivý zvuk. kontroloval jsem včechny vysokotlaké hadice od turba jsou ok. pak jsem měl ještě podeždření na vlnovec výfuku ten jsem převařil a taky nepomohlo jde to jakoby od sáni mi to tak příjde. Nesetkal se s tím někdo co to může být, motor má najeto 180000 km a nemyslím si že by to byla nějaká vylágrovná hujda. Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommino1105 Vloženo 17. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Myslíte že by to mohl být EGR? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaZip4 Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 Mam to same vymenil jsem filtry i palivivy potom vlnovec a vycistil egr ventil. Vsechny hadice jsem take skontroloval a zitra jdu vyplachovat intercoler. Tak uvidim ale motor je po go a jeste me napadly svicky a nebo vstrik tak uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommino1105 Vloženo 21. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Říjen 2012 Pomohl ten výplach toho intercoleru? Ja jsem z toho nešťastny. A co se generalkovalo na tom vašem motoru a před tou generalkou vám to taky dělalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaZip4 Vloženo 17. Květen 2013 Sdílet Vloženo 17. Květen 2013 Takze prosim te take mi to dunelo na strane u filtru a neceho se chytni.......................sel jsem po praskle hadici a nebo jsem myslel pletenec.....vlnovec. A pokus omyl je to turbo ma uz velkou vuly a taha si olej pres odvetrani vacky a nasava ho do sebe potom mas I olej v hadicich ajeste v itercoleru. Dnes jsem si to vymenil a vse ok auto jede neduni a jako by chytlo druhy dech poste jede jako bych ho tedka koupil..............vycistil jsem jeste EGR a AGR ventil vyplachnul intercooler tech.benzinem potom jsem vycistil vyfukove a saci svody. A je to pecka mam supa 2.0 TDI kod m. BSS najeto 310000km. A zase slape. Tak doufam ze jsem ti skratil hledani zavady.......... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoppix Vloženo 25. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2013 Mohu se zeptat, na kolik tohle všechno vyšlo peněz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 Dobrý den, Mám dotaz-mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání. Po vypnutí motoru zhaslo a už se nerozsvítilo. Teď už je auto 3 týdny v servisu a tam opět nevědí...a že prý budu potřebovat nový motor....ten jsem se pokoušela sehnat, ale to je nemožný. Někde jsem četla, že je možný spodek motoru nahradit motorem z octavie BDK? Nemáte někdo zkušenost? A nebo, že se udělají nějaké vyvažováky. Děkuji Jana Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 Sikovny mechanik musi vědět, jak nejlepe opravit.Známý měl tento motor ko i na audi a6 rok asi2006 a dali mu tam s drobnými úpravámi, pokud vím motor z octavie.V audi by měl být uložen stejně,jako v superbu,takže si myslím, že to z octavie jde,přesto,že tam je jinak.Ale ať řeknou mechanici.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 A nemáte na doporučení nějakýho mechanika? Jsem z Prahy. Ten můj totiž vůbec netuší.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání klasický problém tohoto motora ...zodratý šestihran na pohon olejového čerpadla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 A to je na výměnu motoru a nebo oprava toho šestihranu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 to je ťažké od PC vedieť ..ono,keď sa rozblikalo u tohoto motora mazanie,motor sa následne vypol a do opravy sa s ním nič nerobilo,tak stačilo vymeniť ten šestihran a išlo sa ďalej .. pozícia 27 na obrázku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 Od té doby to mám právě v servisu a mechanik nějak není schopný říct co to je...mám spíš pocit, že to ještě ani nerozdělal a rovnou řekl, že budu potřebovat nový motor. Ono když se to rozblikalo jsem zrovna jela do servisu právě kvůli tomu hroznýmu zvuku. Přemýšlím, že to odvezu jinám, ale to by teda bylo asi lepší odtáhnout aby se s tím už nejelo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 presne tak..neštartuj to radšej,nechaj to odtiahnuť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 A ještě se zeptám mě ta kontrolka "pouze" blikala nerozsvítila se úplně je v tom nějaký rozdíl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 neštartovať aj tak..už len blikanie kontrolky mazania naznačuje problém v mazacej sústave,či už menší,alebo väčší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 Tak budu doufat, že to ještě nebude úplně v pr...a když ano tak, že snad bude servis nějak pojištěnej....každopádně děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 každopádne daj vedieť,ako si dopadla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 17. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 Zítra tam pojedu tak pak napíšu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Zdravím tak motor je rozebraný. Jsou v něm 3-4cm špony v sacím koši olejovýho čerpadla , ale vůbec není vidět odkud jsou. Ten šestihran je žvejklej. Vršek motoru je taky rozebranej a ten vypadá dobře. Každopádně už to bylo někdy rozebraný, protože místo nějakýho těsnění tam byl silikon. Jede tam ještě nějaký motorář tak jsem zvědavá co řekne ten. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 čauko..ak by sa ti podarilo,tak fotky by boli super 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Tý špony nebo toho motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 zo všetkého trochu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanaSvo Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 To je to cosi co tam našel. Fotku motoru teda nemám. Poslal mi to jen sms. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.