Laďan Vloženo 15. Září 2012 Sdílet Vloženo 15. Září 2012 Zdravím, mám v kufru jenom jednu lampičku vlevo a chtěl bych ještě druhou na pravou stranu. Nevíte, jak jsou ty lampičky zapojený? Případně nedodělával někdo druhou lampičku? Napadá mě nejjednodušší věc a to napíchnout paralelně kabel ke stávající lampičce a někudy pod deklem rezervy nebo pod tím plastovým vnitřním krytem nárazníku natáhnout na druhou stranu. Může být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twenty-six Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Tak teoreticky by to tak jít mělo. Otázkou je jak na zvýšenou zátěž bude reagovat BCM (předpokládám, že je to zapojené přes BCM. Takhle z hlavy nevím.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 17. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Co to je BCM? Jako řídící jednotka vnitřního osvětlení? Ve vyšších verzích 2 lampičky jsou, ale nevím, jestli paralelně. Jedině mam obavy ze zvýšený zátěže na přívod k levý lampičce, kabel má 0.35 mm. Na druhou stranu pro osvětlení registračky jsou taky 2 světla, zapojený paralelně kabelem 0.35 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Dodělával jsem si druhou zrcadlově na pravou stranu u fabie, přidal jsem si ještě vypínač, abych je mohl zapnout dle potřeby a použil jsem led-žárovky, čímž u obou je spotřeba kolem 3w, tedy menší, než když svítila pouze jedna klasická žárovka 5w. Zapojení je paraelní - od vypínače k lampičkám a kabel jsem protáhl za polstrováním a dole pod kobercem na spojnici zadních tlumičů, což asi není moc ideální. Kufr je krásně osvětlen a pouze když je potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Co to je BCM? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 17. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Díky za nápovědu. To auto tedy zřejmě ví, že má v kufru jednu lampičku. Teoreticky by mu mohlo být jedno, že připojím paralelně druhou, ale pravděpodobně dojde ke zvýšení zátěže (jak psal Twenty-six) a to už by mu nemuselo být jedno. Plánoval jsem nasadit LEDky, jednu 4 SMD a druhou 9 SMD s rezistorem (LEDky jsem nijak nevybíral, prostě domácí přebytky), abych eliminoval problikávání po 10 minutách při otevřeném kufru. Tím pádem k žádnému razantnímu snížení odběru nedojde. Tak nevim. Asi bych potřeboval zjistit, jak to je u originál zapojení. Apropó, u Fábie jsem kdysi druhou taky dodělával a ani jsem se nad tim nepozastavil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 6. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2012 Jen pro info - mám to, funguje to. Paralelní zapojení. Žádný problém nepozoruju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.