Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

mám v kufru jenom jednu lampičku vlevo a chtěl bych ještě druhou na pravou stranu. Nevíte, jak jsou ty lampičky zapojený? Případně nedodělával někdo druhou lampičku?

Napadá mě nejjednodušší věc a to napíchnout paralelně kabel ke stávající lampičce a někudy pod deklem rezervy nebo pod tím plastovým vnitřním krytem nárazníku natáhnout na druhou stranu. Může být?

Vloženo

Co to je BCM? Jako řídící jednotka vnitřního osvětlení?

Ve vyšších verzích 2 lampičky jsou, ale nevím, jestli paralelně. Jedině mam obavy ze zvýšený zátěže na přívod k levý lampičce, kabel má 0.35 mm. Na druhou stranu pro osvětlení registračky jsou taky 2 světla, zapojený paralelně kabelem 0.35 mm.

Vloženo

Dodělával jsem si druhou zrcadlově na pravou stranu u fabie, přidal jsem si ještě vypínač, abych je mohl zapnout dle potřeby a použil jsem led-žárovky, čímž u obou je spotřeba kolem 3w, tedy menší, než když svítila pouze jedna klasická žárovka 5w. Zapojení je paraelní - od vypínače k lampičkám a kabel jsem protáhl za polstrováním a dole pod kobercem na spojnici zadních tlumičů, což asi není moc ideální. Kufr je krásně osvětlen a pouze když je potřeba.

Vloženo

Díky za nápovědu.

To auto tedy zřejmě ví, že má v kufru jednu lampičku. Teoreticky by mu mohlo být jedno, že připojím paralelně druhou, ale pravděpodobně dojde ke zvýšení zátěže (jak psal Twenty-six) a to už by mu nemuselo být jedno. Plánoval jsem nasadit LEDky, jednu 4 SMD a druhou 9 SMD s rezistorem (LEDky jsem nijak nevybíral, prostě domácí přebytky), abych eliminoval problikávání po 10 minutách při otevřeném kufru. Tím pádem k žádnému razantnímu snížení odběru nedojde. Tak nevim. Asi bych potřeboval zjistit, jak to je u originál zapojení.

Apropó, u Fábie jsem kdysi druhou taky dodělával a ani jsem se nad tim nepozastavil. :D

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...