Jan Tabko Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 Pri výmene tesnenia vpredu pod svieckami som si všimol pri vybratí krytu motora kvapocky vody, pri tom sa mi stráca voda do chladica v nádržke cca 0,2-0,4 l na 600km..Kadial môže presakovat voda do motora?..Všimol som si aj vodu na víčku na dolievanie oleja ktorá sa objavila cca 2 týždne dozadu..Pri výmene tesnenia (neviem ako sa presne volá)toho čo je pod svieckami a drzia ho 4 šrubky mi presakoval olej nie len cez tesnenie ale aj cez tie gumove podložky čo cez nich idú šrúby..Dajú sa kúpiť samostatne a vymeniť?Dakujem za odpoved.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 No že máš sem tam kapky vody v motoru neznamená že se ztrácí z nádobky...na dolévacím víčku to je běžné. A ztrácení vody z nádobky? Může ti to utíkat někde ve spoji. Nám na Favoritu utíkala voda u topení...Ale tak malinko že to nebylo poznat při nastartovaném motoru. Takže jsme trošku vodní okruh natlakovali a hned jsme měli jasno. Vodu v motoru poznáš i podle oleje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Tabko Vloženo 25. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2012 Dakujem za odpoved..Unikala mi voda v termostate,no ten som vymenil a teraz ani kvapocka, skontroloval som hadice aj chladic no nic nevidno..Prekvapila ma hlavne ta skvrna na viecku takej bielej až sivej farby..Pred dvoma tyzdnami tam nebola..A mal som aj vodu na vicku..a tie tesnenia na šrubky sa ako volaju popripade daju sa bezne kupit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 Skvrnu na víčku vůbec nemusíš řešit. V létě se třeba neudělá.V zimě tam je furt.Klidně i 2 mm srágor..To ta voda kondenzuje v teplém motoru. Něco jako když se sráží voda ve výfuku a pak lítá ven... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Tabko Vloženo 26. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2012 ok,chcel som vymenit olej tak ma to zarazilo..mam este jeden problem, po vymene prevodovky mi hrkoce spojkové ložisko, ked je stlacena spojka tak ho nepocut..Kolko cca vydrzi kym sa opotrebuje?Ked sa rozbije može sposobiť poškodenie prevodovky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 No stát se s tím může cokoliv.A tím spíš bych to určitě vyměnil.Pár děr už jsem v motoru viděl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 ...po vymene prevodovky mi hrkoce spojkové ložisko, ked je stlacena spojka tak ho nepocut.. Není to tak, že když není stlačená, tak se spojkové ložisko netočí? Tak jak může hrkotat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 hrkoce mu vyměněná skříň běžný jev Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Tabko Vloženo 27. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2012 tak je nutna vymena alebo nie?pomoze ta vymena loziska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.