Airman64 Vloženo 26. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2012 hehe :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 27. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 (editace) Neviete kde najdem odvzdusnovci otvor na vymenniku tepla ? Editováno: 27. Říjen 2012, autor: tomasmu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 27. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 Na levém vývodu pod hadicí je dírka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 27. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 (editace) Mohol by si mi to nejako znazornit na fotkach ktora to je. Vdaka Editováno: 27. Říjen 2012, autor: tomasmu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 27. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 Na druhém obrázku. Ta hadice vedle baterky jestli se nepletu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 28. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2012 Tak pani chladiaca vymenena len s jednym problemom. Nekuri auto. Neviiem dotlacit chladiacu az do vymenniku tepla takze to nehavam na profesionala. Diky za radu vsetkym Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 28. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2012 A ty ovzdusnovaci hadici si povolil na svorce a stahnul dolů abys viděl ovzdušnovací otvor a az se valila voda si zadelal a dolil zbytek do nadržky? a stejně to netopí? divne nějak hm ? To ja musim vyměnit co nejřive žhavičky :-D Dnes rano sem nenastartoval :-D Ted sem zvedavy jestli startnu :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 28. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2012 ano skusal dolievat ale ostavalo to vsetko v nadrzke. Daj som aj dole ostatne hadice a skusal fukat nech tu chladiacu pretlaci ale isiel iba vzduch cez ventil. Do vymenniku tepla sa nechcela dat dotlacit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 29. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2012 A jaky rok máš Supa ??? do 6 mesíce 2002 výroby tam je podtlakový ventil ktery se musi dat taky dolů dle příručky superba....Tim ventilem by to mohlo být Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 (editace) Pánové tak mám chladici kapalinu spuštěnou a vyteklo mě tak 4L vic ani kapku .... expanzku mam otevřenou auto sem taky zvedakem naklaněl a nic hele...Kde dělám chybu ? Nějaká rychlá odpověď? :-) Dle příručky 6,25L vleze.... edit: to je tolik kolik mě vyteklo hmmm... edit2: vypouštěcí šroub by mělo být to nejnižší místo snad ne ? Editováno: 18. Listopad 2012, autor: Airman64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 To by odpovídalo. Taky mi vyteklo nějak podobně. Teď když jsem dolíval do pašíka tak jsem tam dolil cca kolem 4 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 tak proč ti tygrové pišou celkovy oběm 6,25 jeste odpojim hadice od chladiče oleje sem zapomel a taky od chladiče musim vyndat co nejvice a ta G12 stara je trosku reznutá :-) asi tma byla dlouho :-) du nato :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Z motoru asi nedostaneš všechno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Tak váš trošku seznámím s výměnou chladicí kapaliny :-) Dle dílenské příručky Potřebné speciální nářadí, kontrolní a měřicí přístroje a pomocné prostředky ♦ Zachycovací vana (např. -V.A.G 1306-) ( obyč kanystr stačí ) ♦ Kleště na pružné spony ( obyč kombinačky stačí ) Vypuštění – Odpojit podtlakovou hadici od podtlakového ovladače uzavíracího ventilu (jen u vozů ➤ 06.02). ( To jsem nedělal mám auto mladší než 6/2002 ) – Otevřít uzávěr vyrovnávací nádržky chladicí kapaliny. ( hotovo velmi jednoduché ) – Demontovat zvukovou izolaci ⇒ Karoserie - montážní práce; opr. sk. 50.( by mě zajimalo co to má být nikde sem to nenašel ) – Vytáhnout příchytnou svorku -šipka- spodní hadice chladicí kapaliny a odpojit hadici chladicí kapaliny od chladiče. ( když mám vypouštěcí šroub tak neni třeba mě bylo řečeno v servise ) -K vypuštění chladicí kapaliny z motoru odpojit navíc hadice chladicí kapaliny olejového chladiče -šipky ( jo oto jsem se pokusil ale velmi marně spony sem dal dolů hadice je přetažená asi 2 cm přes výstup z chladiče oleje a nepohnu stim táhám tahám ale řepu nevytáhnu ) Krásně jsem si připravil fáro na práci Odstrojil našel vypouštěcí šroub připravil kanystřík s hadičkou ( prvně jsem pochopil že to je jen ventil a z boku čurček na vypuštění pak jsem zjistil ze onen ventil se dá pootočit o 180° a cely vytahnout tak jsem to udělal Je to vcelku velmi zajimavé...vypustil sem přesně z okruhu neco pres 3 litry víc ani prd....(přes vypouštěcí šroub) pokoušel sem se odpojit hadice od chladiče oleje óóó áno odpojil sem spony a reknu vám bud ty hadice sou tam tak luxusně zapečene nebo fakt nevím prostě konec nelze odpojit bez poškozeni hadice.... Pak jsem si řikal mrknu na ovzdušění topení ( dvě hadice o průměru 4 cm vedle sebe hned vedle baterky na jedne je dírka ) tak jako stary mechoš sundam sponu že :-) kleštěma a snažim se stahnout hadici a vono zase nic snad kdybych sundal kapotu sednul na motor a zapřel jednu noho o sklo a druhou o baterku a zaberu ze všech sil ze bych stim hnul jinak fakt těžko...A to mám přes metrák síly jak pěti kilowatový vysavač od Horsta Fuchse z reklamy v telce a stejně stim nehnu.By mě potom zajímalo jak stim hnou v servisu ty tintítka jedny co tam vidím... No a tolik jsem vylil chladici kapaliny z okrohu Teď by mě fakt zajímal názor někoho kdo dostal na 1,9 z toho motoru onu celou náplň která činí 6,5L to by mě fakt zajimalo jak postupoval... celou těžko dostal ale ať mě nikd onetvrdi ze dostanu jen 3-4 L to je blbost. Jo a jinak ty hadice co vedou do chladiče tak tu vrchni hadici mam teplou a tu spodni studenou ... motor drži pořád 90°C ani neklesne ani nestoupne tak sje mto dolil zas novou G12 naředěnou na -36... Snad se nic nevysere a bude to OK...Jinak pišou tam po vyměne a ovzdušnění topení nastartovat a držet motor po dobu 3 minut v 2000 otáčkách a pak nechat na volnoběh než se ohřeje spodni hadice....coz sem udelal ale ani po 30 minutách nebyla ohřátá tak jsem si řikal to bude asi tim ze je venku 9°C tak jsem to projel 15km a chladič byl teplý vrchni hadice taky a spodni bych rekl ze ne... Tak a te´d babo raď že :-))) Jo kdybych si koupil tatru 813 tak stim problem nemam protože ona je chlazená vzduchem že :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Klásná pláce panášku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Krásná ale ne kompletním díky indženýrum ze škodovky......Rád bych udělal víc ale přeci nebudu od Jardy obědnávat autojeřáb abych byl schopny ty hadice sundat.. pche... jeste ted sem nakrklej :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Přijeď, já ti je sundám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Máš nato fígl? Jinak když je sudna ma vytečou dvě štamprdle tak budu ještě více nasranej :-D :-D :-D jak ty hadice sundám tka je už nenasadim vsadim se :-D :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Vytečou 3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Márty'SP Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 V servise jsem jednou ty tintítka viděl při výměně.Vytáhnou starou z nádržky a nalejou místo ní novou a toť vše.Snad bys po nich nechtěl manualní práci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Takhlě mě vyměňit kapalinu tak ho vlastnoručně donutím vypít tu starou ... No jestli sme se dobře díval tak budu muset vytahnout termostat asi nebo vodni pumpu abych to dostal ven...nejhorši antom je to ze se to ani pořádně nepromíchá protože nadržka má fuinkci jen doplnění nebo přepad při přehřátí což je k prdu... změřit změřim kapalinu ktera je v nadržce ale ne ktera je v okruhu sakra porte .... mě cyp střeli.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Dej vědět a střelím tě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 dam vědět na vranově na chatce č.8 :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Já nepřijedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 Takhlě mě vyměňit kapalinu tak ho vlastnoručně donutím vypít tu starou ... No jestli sme se dobře díval tak budu muset vytahnout termostat asi nebo vodni pumpu abych to dostal ven...nejhorši antom je to ze se to ani pořádně nepromíchá protože nadržka má fuinkci jen doplnění nebo přepad při přehřátí což je k prdu... změřit změřim kapalinu ktera je v nadržce ale ne ktera je v okruhu sakra porte .... mě cyp střeli.... Chladiaca kvapalina cirkuluje aj cez nadrzku.!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.