Přejít na obsah

Jak na fleky od dešťové vody

:Petr

Doporučené příspěvky

O víkendu někdo (nebo já) zapomněl dovřít levé zadní dveře a zůstaly jen zacvaknuté. Samozřejmě přes noc dost pršelo, takže odměnou byl mokrý sedák. Včera nebyl čas, tak jsem cestou pořádně topil aby to vyschlo. Jde klasiku, žádná kůže atd.. Dnes jsem to vytáhnul ven a samozřejmě tam zůstaly parádní fleky, nějaké tipy jestli to jde pořešit domácí cestou?

Zespodu je potah přidělaný nějakými kroužky, tak mě napadlo jestli by to nešlo sundat a vymáchat aspoň v čisté vodě, ale nevím jestli bych to dokázal nasadit zpět ...

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozhodně neprat! Potah se zdeformuje a už jej nevrátíš z5..

Jedinou možností s dlouhodobým efektem je vyprat interiér funkcí praní na vysavači.. Nejen na svém autě jsem to dělal docela často a na rozdíl od těch rádoby čističů sedaček se dlouhodobě zbavíš špíny. Fleky totiž nejsou způsobeny špinavou dešťovou vodou, ale špinavou sedačkou ;)

Odkaz ke komentáři

rozhodně neprat! Potah se zdeformuje a už jej nevrátíš z5..

Jedinou možností s dlouhodobým efektem je vyprat interiér funkcí praní na vysavači.. Nejen na svém autě jsem to dělal docela často a na rozdíl od těch rádoby čističů sedaček se dlouhodobě zbavíš špíny. Fleky totiž nejsou způsobeny špinavou dešťovou vodou, ale špinavou sedačkou ;)

Je mi jasný. Taky mám zkušenost, že pěnové čističe ve spreji jsou k ničemu. Mokré vysávání mě napadlo taky, jiná metoda asi není, zatím o nikom kdo má takový vysavačnevím. Zkusím pohledat... pokud nezbude nic jiného, asi budu muset zkusit dát vyčistit nějaké firmě :unsure: Zatím díky za info.

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři

Nevím,jestli Denis zkoušel prát potahy v pračce,ale rozhodně tomu neublíží.Nejhorší práce je demontovat čalounění ze sedačky a pak i zpět na sedačku,Takže hlavně proto bych použil vysavač,ale pračky se nemusíš bát ..Vyzkoušeno a bez problémů,žádné deformace.

Odkaz ke komentáři

JJ a kolik stoji vanish ? :-) a par minut tveho drahoceneho času ? nechat si vyčistit interier firmou bych udelal jen jednou a to před prodejem auta.. asi nejsem tak gramlavy jak ty a nebojim se prace kdyz si to radeji vyčistim pekne doma :kol-33: a za tech zminovanych 1000kč si koupim radeji např. nove stěrače :kol-29:

Odkaz ke komentáři

Tak to si špatně pochopil,já se práce taky nebojím.Ale ten kdo to dělá profesionálně tak má na čištění interiéru asi vše co potřebuje a hlavně zkušenosti a dělá to kvalitně.To si v podstatě řekl sám,protože by sis nechal vyčistit interiér jen jednou a to před prodejem auta.Asi ti jinak nevadí jak auto vypadá,když s ním jezdíš ty.Ještě nevím co je to gramlavy... :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Ne jen mi prijde zbytecne vyhodit 1000kč za uklid když si to zvladnu udelat sam... je fakt že ted v zime asi ne protože by to spatne vysychalo ale radeji si za zminovanych 1000kč koupim neco co stoji zato... je mi jasne že oni nato pouzivaji profi čistici prostředky ale nevidim rozdil vtom kdyz si to pořadne udelam sam a nebo oni... vysledek bude stejny... zatim se mi to vždy podařilo krasne vyčistit.. to je muj nazor no... každeho vec :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Jasně tomu rozumím,protože opravdu nejsem gramlavý/děkuji libero 1071 za vysvětlení :kol-47: /tak si hooodně věcí na autě udělám sám a nejen na svém.Taky se mi nechce platit zbytečně.Je mi jasné,že hodně lidí je šikovných včetně tebe,ale tohle bylo myšleno pro ty,kteří to neumějí nebo se jim to nechce dělat :kol-27:

Odkaz ke komentáři

Že do toho vstupuji: mám informaci z první ruky (zaměstnanec těch rádoby "profi" myček), že to "praní" není nic víc, než sprosté zatlačení špíny dolů tak, jak to dělají běžné čističe potahů.

Sám mi proto doporučil běžné ruční praní vysavačem, kdy tu špínu opravdu vytáhneš.. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...