Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, zakoupil jsem superba 2.8 V6, manuální převodovka, cca 160 tkm najeto a při jízdě na cca 1 cm chodu plynového pedálu auto hezky táhne - prostě radost. Ale při větším sešlápnutí pedálu se akcelerace sníží ( přestane tolik táhnout ) a když zpomaluji a zase pouštím pedál tak poslední cca centimetr chodu plynového pedálu citelná akcelerace motoru. Kontroloval jsem klapku v sání motoru zda není znečištěná od karbonu nebo nějak mechanicky poškozena a je hezky čistá a rukou se s ní dá pohybovat v celém rozsahu. Jinak motor bez problému drží volnoběh a poslechově se zdá vše v pořádku. Když jsem vozidlo kupoval stálo v bazaru cca 2 měsíce s úplně prázdnou baterií ale od té doby jsem ujel cca 10 tkm . Prosím o jakoukoli možnou radu .

Děkuji

Upraveno od ahres

Ahoj, prvně bych zajel na diagnostiku a pak se ukáže :kol-47:

• Autor

Ahoj, diagnostika bez problému,nikde žádná závada.... :kol-32:

• Autor

žádná rada?

V měřených hodnotách kontrola snímače pedálu, ideálně za jízdy. Pak se uvidí...

• 4 týdny později...

Hele mam SUperba 2.8 asi týden a dělá mi to taky:-) nevím jestli to tak má být nebo ne, jinak mám auto v pohodě bez závad, vyřešil jsi to nějak?

• Autor

Ahoj, zatím nic nepomohlo .... :/

Abych to popsal přesně tak jedu po dálnici treba 100km/h na pětku a jen lehce přidám plyn a ta odezva je super mám tam hned 130. Ale když ten plyn sešlápnu tak se zas až tak moc neděje, jako bych od toho motoru čekal víc. Takže když chci rychle předjet tak musim podřadit treba o dva stupně a ten motor točit. Tzn. v nízkých otáčkách to moc netáhne ( alespoň podle mého pocitu )

Je pravda, že jsem doteď dlouho jezdil s autem s turbem takže to tak třeba má být, ale přijde mi to takové zvláštní.

• Autor

Máme asi stejnej problém. Zapujčil jsem auto více lidem a každej mi potvrdil že pokud maji 1cm plynového pedálu tak to prostě táhne lépe a motor jde svižně do otáček. Tak nevim... asi je to zakouzlený :)

Chtělo by se to projet ještě v nějaké 2.8 abych to mohl posoudit:( Takhle toho asi moc nezjistíme. Navíc zatim nikdo neporadil. Tak vůbec nevym jestli to je nebo neni závada. Zas když ale udělám třeba 0-100km/h proste furt plnej tak to táhne dobře. je to divný.

Ti klidně pujčim na svezení mojí, ale je v automatu ... tahne pořád nejlépe kolem 3600 (190km/h na 5)

klucí a v jakém stavu máte vzduchový filtr a svíčky? HM?

• Autor

Svíčky, filtry .... dokonce jsem opravoval vejfuk a kouk jsem i katalizatory :D

Pak už jedině přes VAGa kouknout na škrtící klapku - jestli se naklápí do správné polohy. a taky je otázka jaký máš tlak paliva. kamarád měl normálně příliš nízký tlak paliva, ale na Fabii a nechtělo mu to vůbec do otáček.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.