Přejít na obsah

reakce na přidání plynu


ahres

Doporučené příspěvky

Ahoj, zakoupil jsem superba 2.8 V6, manuální převodovka, cca 160 tkm najeto a při jízdě na cca 1 cm chodu plynového pedálu auto hezky táhne - prostě radost. Ale při větším sešlápnutí pedálu se akcelerace sníží ( přestane tolik táhnout ) a když zpomaluji a zase pouštím pedál tak poslední cca centimetr chodu plynového pedálu citelná akcelerace motoru. Kontroloval jsem klapku v sání motoru zda není znečištěná od karbonu nebo nějak mechanicky poškozena a je hezky čistá a rukou se s ní dá pohybovat v celém rozsahu. Jinak motor bez problému drží volnoběh a poslechově se zdá vše v pořádku. Když jsem vozidlo kupoval stálo v bazaru cca 2 měsíce s úplně prázdnou baterií ale od té doby jsem ujel cca 10 tkm . Prosím o jakoukoli možnou radu .

Děkuji

Editováno: , autor: ahres
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Abych to popsal přesně tak jedu po dálnici treba 100km/h na pětku a jen lehce přidám plyn a ta odezva je super mám tam hned 130. Ale když ten plyn sešlápnu tak se zas až tak moc neděje, jako bych od toho motoru čekal víc. Takže když chci rychle předjet tak musim podřadit treba o dva stupně a ten motor točit. Tzn. v nízkých otáčkách to moc netáhne ( alespoň podle mého pocitu )

Je pravda, že jsem doteď dlouho jezdil s autem s turbem takže to tak třeba má být, ale přijde mi to takové zvláštní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtělo by se to projet ještě v nějaké 2.8 abych to mohl posoudit:( Takhle toho asi moc nezjistíme. Navíc zatim nikdo neporadil. Tak vůbec nevym jestli to je nebo neni závada. Zas když ale udělám třeba 0-100km/h proste furt plnej tak to táhne dobře. je to divný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...