Přejít na obsah

Voda v oleji

Alexandr.UL

Doporučené příspěvky

V mé feldě 1.3 mpi 50kw rv2000 se vyskytl problém.Emulze na víčku oleje,voda v chladiči ubývá.Zatím né nijak hodně, ale ubývá.Olej jsem v chladící kapalině nenašel.

Slyšel jsem že problém může být v těsnění pod hlavou,hlavě,a nebo vodní pumpou(gufero).

Jak ale vyloučím pumpu nebo naopak hlavu?Abych se nepouštěl zbytečně do něčeho co je OK.

Může to být ještě něčím jiným?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to má vodní pumpu hnanou venkovním řemenem spolu s alternátorem, je to jak říká Wojnar. Jediný těsnění je ucpávka pod řemenicí. Takže to klidně ber za fakt, že to bude těsnění pod hlavou a to někde v místě, kde olej nemá dost tlaku, aby přetlačil chladicí kapalinu - ale naopak kapalina prosakuje trhlinou a natéká do vany. Nejjasnější diagnóza by byla nechat auto odstát po delší jízdě aspoň přes noc a povolit výpustnej šroub dole na vaně - jak první šplejchanec bude bílá emulze, jseš jasnej jak Choceňskej tunel a můžeš se objednávat na těsnění pod palicí...

Odkaz ke komentáři

dík, a na kolik by vyšla výměna těsnění(+srovnání hlavy,to je prej dobrý dělat pokaždý,ale každej řiká něco jinýho no) v neuautorizovanym servise,máte někdo zkušenost?

a ještě důležitá otázka, můžu s tím dál jezdit? a jak dlouho?Co se bude ničit když to nebudu řešit?

Editováno: , autor: Alexandr.UL
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

To je jasné těsnění. Já sem za opravu dal cca 2500,- .

Záleží kolik toho mizí. Pokud zmizne do 1l/10tkm tak se nic neděje, to bych u auta na ,,doježdění za pár korun,, neřešil, pro dobrý pocit vyměním olej o něco dřív.. :kol-31:

Samozdřejmě že z dlouhodobějšího hlediska to motoru nesvědčí, jak bylo zmíněno... Já osobně z jakéhosi citového vztahu sem to udělal hned, i když to prý nebylo nutné :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...