Publikováno Srpen 18, 200619 r Dnes jsem při parkování zjistil, že od klínového řemenu (předpokládám) mě ševelí nějaké ložisko, ale nevím jaké? Mohl by to být i aklternátor, ale potřeboval bych vědět jak to lépe určit. Zvuk je ševelení ložiska. Mám po výměně rozvodů cca 30.000 a jsem bez klímy. Můžete mi poradit jak to ševelení lépe určit.
Srpen 19, 200619 r Autor To je právě co nevím buď pumpa, altík a nebo je tam přítlačná kladka pokud se nemýlím.
Srpen 19, 200619 r Jo jasne kladka. Mrkni na ni. Ja ji mel totalne - no taky sustila. Rozebral jsem ji- hvezdick. sroub dost utahlej , potom lozisko ma z obou stran krytky plastove - vypac je a tam najdes seschlou vazelinu, namazat, ale opravdu dobrou vaz. a hlavne at lozisko nema nejake spatne vlastosti - vule a pod. No a mas to. Jinak sakra ta kladka je dost draha a prodava se i s hlinik. telem, takze palba. Jinak v servise je pouze meni a nemazou. Proste maji svoji zivotnost, ale diky nemazani. zatim cau a kdyz tak dej vedet.
Srpen 20, 200619 r Mohlo by se usuzovat podle toho, jestli není některý z dílů moc teplý, někdy se to dá odposlechnout něčím jako je lékařský stetoskop - stačí kousek nějaké hadičky. Jen pozor ať Ti to ten klíňák nechytne!
Srpen 20, 200619 r hmm ... neco podobnyho jsem mel ja, taky jsem si myslel ze kladka, mel jsem 10t do rozvodu, tak jsem to neresil a hle, asi po 4t km rachot jako kdyz hazis plech na zem no a samozrejme odesel alternator .. resp. asi lozisko v nem, vymena altiku a najednou v motoru tichoucko jak uz dlouho ne, takze uz asi byl nacatej delsi dobu ..
Srpen 21, 200619 r Autor Zkoušel jsem to zatím jen rukou ošahat, ale nic nadměrně teplého jsem nezjistil. Zkusím tu kladku a pak ten altík(viz jiný vlákno), tak uvidím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.