Únor 8, 201312 r Nepovažuji se za zkušeného, ale pokud máš nádrž na dva měsíce, pak toho moc nenajezdíš (spíš hodně málo) a pak tedy bude méně trpět benzín. Přidej kultivovanost atd. (podstatné stejně je, co ti vyhovuje svým charakterem). A pokud chceš "sportovat", nekupuj si Octávku Za peníze, které chceš dát do auta, můžeš mít v případě Octavie roční zánovní vůz bez starostí plynoucích z nájezdu a delší záruku pro sebe...
Únor 8, 201312 r Asi bych bral benzín - při tom nájezdu .I když u TSi taky chvíli trvá než se ohřeje a krátké pojížďky mu taky asi moc neprospějí. Na tohle je nejlepší si někde vyzkoušet oba druhy pohonu.Tady je to s doporučením těžké.Naftaři fandí naftě a benzíňáci benzinu....
Únor 8, 201312 r Viděl bych to na rozdělení těch, kteří ví proč naftu, těch kteří ví, proč benzín a těch, co neví a odsuzují celkově opak V mém případě jsem pro benzín, ale pokud bych lítal po dálnici dlouhé trasy 130 km/h+, pak jsem pro naftu v automatu a druhou pořídím třeba MX5. Crewe, sepiš si proč ano a proč ne u každé volby a porovnej to s tím, jaký je "profil" tvého ježdění (km, rychlost, město, mimo město...) a s čím se ti lépe jezdí. V některých věcech si musíš poradit pouze sám Upraveno Únor 8, 201312 r od sjakub
Únor 8, 201312 r Naftu mám protože jezdím většinou delší cesty. Na blbnutí, nějakýho menšího sportáka(ne octavii v RS) jasně benzín. Pokud bych jezdil po městě a nalítal týdně 20km, tak určitě šáhnu po benálu....
Únor 9, 201312 r Autor Koukám, že se to tady rozjelo dost. Nevím, jestli jsem to psal, ale už jsem se rozhodl, ba dokonce už si pro to i jel :-) - Vzal jsem benzín. Jelikož se musím pořádně spřátelit s benálem (nikdy sem benál neměl), takže to chce ještě čas. Spotřeba: (půjde to ještě dolů, až to vychytám...) Prostě benzín jsem kupoval z důvodu, že jsem začal jezdit jen a pouze po městě, tudíž ohřev je bomba, tichost, celková zkultivovanost motoru. Kombinovaná 7.5L - Když nikam nespěchám a jedu podle předpisů (Asi 5km město, 10-15km mimo město (to stejný i zpět) Město - 10.5 - Míň to ještě neumím stáhnout. (Myslím, že na 9,5 se dostanu v klidu) - Klidná jízda podle předpisů Když spěchám ve městě - Prudký rozjezdy, trošku ostřejší zatáčky, podřazování do zatáček. Bere si to těch 12. V létě ve městě budu jezdit autem ještě míň. - Zase se to nahradí větší dálkou (max. 150km) (1/2x týdně)
Únor 10, 201312 r Autor Doufám, že ne a bude šlapat jako 1,9 TDI 77Kw. Bral jsem jí hlavně protože je ještě v záruce - Taky jsem záruky hned využil a dal ji do servisu se vším, co se mi nelíbilo :-D
Únor 10, 201312 r Jestli se Ti chce ,udělej si vlastní post ve Vašich Octaviích -nějaký foto a tak. Určitě tady taky bude více lidí zajímat ,jak jsi dopadl s reklamacemi v záruce.
Únor 10, 201312 r Autor O tom vlastním postu jsem přemýšlel, ale nemám na to moc času. Tak uvidíme. Jinak fotku auta si dám do avataru (aspoň) - Všechny reklamace mi bez problému uznali.
Únor 10, 201312 r Autor Celej Kolumbus - (Občas to blblo), zadní popelníček, potom nějaký jemný reznutí a praskání laku ze spoda kufru (u křídla) atd.. Bylo toho docela dost. Ale spíš takovýhle drobnosti, hlavní byl ten columbus. Upraveno Únor 10, 201312 r od Crewe
Únor 10, 201312 r Já jen, že mám taky nově starší RS, tak na co si dát pozor, také mám ještě záruku a zatím sem právě na nic nepřišel:)
Únor 11, 201312 r Autor No hlavne si projed columbus. - vsechny funkce. Potom to reznuti a praskani laku pod kridlem. - jakoby ze vnitr kufru. - proste ty zaruky vyuzit a dat tam uplne vsechno
Únor 11, 201312 r Colombuse nemám, mám Bolero a vše jede......na to reznutí se podívám, díky za tip:)
Únor 13, 201312 r Autor OK. Když na něco přijdu, tak ti napíšu SZ, nebo sem :-) Oprava ohledně spokojeností se servisem: Už je problém s kompletní výměnou kolumbusu.... - Byl podán návrh přímo na škodovku, jelikož prej takhle drahý věci sami nemůžou uznávat. - Takže dále čekám. Auto jsem si vzal, aspoň mezitím vyměním značky, nechám si podsvítit ledkama nohy, nechám přebarvit přední masku a nakoupím věci na MF volant..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.