Přejít na obsah

Homokinetický kloub - poloosa? Valivý ruch... Fabia 1

ybal

Doporučené příspěvky

Při jízdě nad 40 km/h se začíná ozývat valivý ruch. Čím jedu rychleji tím se zrychluje i ruch. Když vyřadím, hluk pokračuje. Ruch přestane, když jedu do zatáčky. Pokud jedu rovně, tak to hučí při větší rychlosti. Napadá mě ložisko kola nebo poloosa, respektive kloub. Žádné smyky nebo prudké zatáčení není můj styl. 

Editováno: , autor: ybal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

ahoj... obdobný problém.. začlo to před koncem roku kdy jsem jel trasu 2x 300km tam dobrý, zpět dobrý.. pak 2x 5+5km do práce a zpět, další den jsem vyjel a hluk od 40 na to že to nic před tím nedělalo hroznej, tak jsem kontroloval (za celou dobu 3krát) na nic jsem nepřišel tak jsem stim jezdil do tedˇ poslouchalo to pár lidí z práce (mechanici) všichni krčeli ramenama že asi pravý ložisko.. při jizdě rovně hluk při zatáčení do leva větší hluk při zatáčení do prava hluk teměř zmizí... od začátku jsem si myslel že to tím pravím ložiskem není... jezdil jsem cca 2000km hluk se zvětšoval hlučelo to už od 10km a tak ikdyž zjevně ložisko nemělo vůli jsem ho dnes vyměnil, a... fabča stále " chroupe" uplně stejně. a ted mi poradte...

doplnění: 1,2HTP 40kw 2006 138TKM

Editováno: , autor: V.Maxxx
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ked vytočím na plno na parkovisku počujem take buchnutie silne ako po bubne .. a auto v zakrutach nedrzi stopu naklana ho na prevratenie myslim ze som spravne odhadol ze ide o homokitenticky klb.

-------------------------------------------------------------

aky ide Homokinetický kĺb ?
fabia 1.4 mpi 50kw r.v maj 2000 kod motora AME
Mam aj ABS
------------------------------------------------------------------
Ten kĺb by mohol ???

Informácie o produkte
typ převodovky: manuální převodovka
montovací strana: strana kola

počet vnějších drážek: 20
počet vnitřních drážek: 30
průměr homokinetického kloubu do těhlice: 52 mm
průměr homokinetického kloubu: 85 mm
počet zubů ABS:
typ podle umístění zajišťovací podložky: na konci homokinetického kloubu

Ostatné kódy

OEM kód: 6Q0498099C, 6Q0498099A

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...