Přejít na obsah

Světlomety - seřízení svetěl po zvednutí podvozku

zdeans

Doporučené příspěvky

Mám takovej malej dotaz. Zvedl jsem si podvozek v předu i v zadu o 25mm (podložkama) na své Octavii 1 (facelift) combi. Teď se mi jedná o to,  že když budu seřizovat světla, jestli mám snížit sklon o 1% jak je napsáno na světlech, nebo o víc (třeba 1.2%)? Při neseřízených světlech mi to svítí teď hodně nahoru, musím mít na regulaci světel danou pozici 3, abych něco viděl.

Světla mám normální halogeny a seřizovat budu v práci pomocí regloskopu.

Hledal jsem a nikde jsem takové téma tady nenašel.

Díky za rady.

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych postupoval takto:

1. mít prázdné auto (bez zbytečné zátěže hlavně v kufru).

2. regulátor nastavit do polohy 0 (nejvyšší zdvih světel)

3. seřídit světla podle regloskopu.

Pak musí svítit tak jak mají a nelze s nimi zbytečně oslňovat - pokud nebude naložený zadek a nezvedne se tak čumák auta.

Odkaz ke komentáři

Lonanek:

S tím bych taky souhlasil, prostě mít ty světla v poloze 0 což je nejvyšší, ale co s tím sklonem, protože logicky když je to auto o něco výš tak by ten sklon měl být vetší, např u nákladních aut, kde jsou ty světla fakt vysoko je ten sklon třeba i 1,6%. Jenže nevím jestli je ta má teorie fakt správná, takže nevim jestli to nastavit na to 1% nebo víc? Ono těch 25mm asi nebude totiž takovej rozdíl, ale fakt nevim, asi to nastavim na to 1% a nebudu to řešit.

Kdyby měl ještě někdo nějakej nápad tak napište.

Ale i tak díky.

Odkaz ke komentáři

1% by mělo být dostačující.

Navíc, pokud by tedy protijedoucí na Tebe stále blikali, máš ještě možnost je stáhnout a pak opravit nastavení...

Znám i takové řidiče, kteří při pěti lidech v autě ani náhodou večer světla nedají dolů... No a pak se diví, že na ně protijedoucí blikají a ještě nadávají na servis, že jim to špatně nastavili...  :kol-44:  :kol-44:  :kol-44:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to nastavil v poloze 0 na 1% a kousek, asi tak 1.060%  :kol-28: a po dnešním ranním testu jsem zjistil, že je to ideální nastavení.Nikdo na mě neblikal a já jsem viděl úplně v pohodě. I když si myslím, že kdybych nastavil  i těch 1% nebo 1.2% tak by ten rozdíl byl celkem zanedbatelnej, protože na tom regloskopu se ta destička v tom rozmezí pohne tak max o 1mm. 

Díky za spolupráci.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...