zdeans Vloženo 10. Březen 2013 Vloženo 10. Březen 2013 (editace) Mám takovej malej dotaz. Zvedl jsem si podvozek v předu i v zadu o 25mm (podložkama) na své Octavii 1 (facelift) combi. Teď se mi jedná o to, že když budu seřizovat světla, jestli mám snížit sklon o 1% jak je napsáno na světlech, nebo o víc (třeba 1.2%)? Při neseřízených světlech mi to svítí teď hodně nahoru, musím mít na regulaci světel danou pozici 3, abych něco viděl. Světla mám normální halogeny a seřizovat budu v práci pomocí regloskopu. Hledal jsem a nikde jsem takové téma tady nenašel. Díky za rady. Editováno: 10. Březen 2013, autor: zdeans Citovat
Lonanek Vloženo 10. Březen 2013 Vloženo 10. Březen 2013 Osobně bych postupoval takto: 1. mít prázdné auto (bez zbytečné zátěže hlavně v kufru). 2. regulátor nastavit do polohy 0 (nejvyšší zdvih světel) 3. seřídit světla podle regloskopu. Pak musí svítit tak jak mají a nelze s nimi zbytečně oslňovat - pokud nebude naložený zadek a nezvedne se tak čumák auta. Citovat
zdeans Vloženo 10. Březen 2013 Autor Vloženo 10. Březen 2013 Lonanek: S tím bych taky souhlasil, prostě mít ty světla v poloze 0 což je nejvyšší, ale co s tím sklonem, protože logicky když je to auto o něco výš tak by ten sklon měl být vetší, např u nákladních aut, kde jsou ty světla fakt vysoko je ten sklon třeba i 1,6%. Jenže nevím jestli je ta má teorie fakt správná, takže nevim jestli to nastavit na to 1% nebo víc? Ono těch 25mm asi nebude totiž takovej rozdíl, ale fakt nevim, asi to nastavim na to 1% a nebudu to řešit. Kdyby měl ještě někdo nějakej nápad tak napište. Ale i tak díky. Citovat
Lonanek Vloženo 10. Březen 2013 Vloženo 10. Březen 2013 1% by mělo být dostačující. Navíc, pokud by tedy protijedoucí na Tebe stále blikali, máš ještě možnost je stáhnout a pak opravit nastavení... Znám i takové řidiče, kteří při pěti lidech v autě ani náhodou večer světla nedají dolů... No a pak se diví, že na ně protijedoucí blikají a ještě nadávají na servis, že jim to špatně nastavili... Citovat
zdeans Vloženo 12. Březen 2013 Autor Vloženo 12. Březen 2013 Tak jsem to nastavil v poloze 0 na 1% a kousek, asi tak 1.060% a po dnešním ranním testu jsem zjistil, že je to ideální nastavení.Nikdo na mě neblikal a já jsem viděl úplně v pohodě. I když si myslím, že kdybych nastavil i těch 1% nebo 1.2% tak by ten rozdíl byl celkem zanedbatelnej, protože na tom regloskopu se ta destička v tom rozmezí pohne tak max o 1mm. Díky za spolupráci. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.