zdeans Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 (editace) Mám takovej malej dotaz. Zvedl jsem si podvozek v předu i v zadu o 25mm (podložkama) na své Octavii 1 (facelift) combi. Teď se mi jedná o to, že když budu seřizovat světla, jestli mám snížit sklon o 1% jak je napsáno na světlech, nebo o víc (třeba 1.2%)? Při neseřízených světlech mi to svítí teď hodně nahoru, musím mít na regulaci světel danou pozici 3, abych něco viděl. Světla mám normální halogeny a seřizovat budu v práci pomocí regloskopu. Hledal jsem a nikde jsem takové téma tady nenašel. Díky za rady. Editováno: 10. Březen 2013, autor: zdeans Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 Osobně bych postupoval takto: 1. mít prázdné auto (bez zbytečné zátěže hlavně v kufru). 2. regulátor nastavit do polohy 0 (nejvyšší zdvih světel) 3. seřídit světla podle regloskopu. Pak musí svítit tak jak mají a nelze s nimi zbytečně oslňovat - pokud nebude naložený zadek a nezvedne se tak čumák auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeans Vloženo 10. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 Lonanek: S tím bych taky souhlasil, prostě mít ty světla v poloze 0 což je nejvyšší, ale co s tím sklonem, protože logicky když je to auto o něco výš tak by ten sklon měl být vetší, např u nákladních aut, kde jsou ty světla fakt vysoko je ten sklon třeba i 1,6%. Jenže nevím jestli je ta má teorie fakt správná, takže nevim jestli to nastavit na to 1% nebo víc? Ono těch 25mm asi nebude totiž takovej rozdíl, ale fakt nevim, asi to nastavim na to 1% a nebudu to řešit. Kdyby měl ještě někdo nějakej nápad tak napište. Ale i tak díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 1% by mělo být dostačující. Navíc, pokud by tedy protijedoucí na Tebe stále blikali, máš ještě možnost je stáhnout a pak opravit nastavení... Znám i takové řidiče, kteří při pěti lidech v autě ani náhodou večer světla nedají dolů... No a pak se diví, že na ně protijedoucí blikají a ještě nadávají na servis, že jim to špatně nastavili... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeans Vloženo 12. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2013 Tak jsem to nastavil v poloze 0 na 1% a kousek, asi tak 1.060% a po dnešním ranním testu jsem zjistil, že je to ideální nastavení.Nikdo na mě neblikal a já jsem viděl úplně v pohodě. I když si myslím, že kdybych nastavil i těch 1% nebo 1.2% tak by ten rozdíl byl celkem zanedbatelnej, protože na tom regloskopu se ta destička v tom rozmezí pohne tak max o 1mm. Díky za spolupráci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.