MarekOct2 Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 Zdravím, nenašel jsem lepší místo kde se zeptat, tak snad nejsem úplně špatně. Situace: rozhozenou sbíhavostí jsem zvládl úplně zničit nové přední pneu (na vnitřních stranách, zjištěno až při výměně za zimní). Nyní na léto jsem tedy přehodil zadní kola dopředu a na zadní mi místní pneuservisák sehnal "ojeté" pláště "jen tak na dojetí přes léto" po 300 Kč/kus. Vzorek mají, do těch kontrolních drážek ještě nějaký milimetr chybí. A až později jsem si všiml, že na každé té pneumatice je na boku malinká boule. Nejsem žádný odborník, prohledal jsem net a našel fotky velkých boulí a zkazek o tom, že když se s tím bude jezdit, tak leda tak rovnou na hřbitov a podobně ... a tak nevím, jestli je tohle na řešení nebo je to ještě v nějaké normě. Při focení jsem se musel trochu soustředit, abych je našel, a nafocené je to samozřejmě tak, aby byla co "nejvýraznější". Jak ty boule vznikly netuším, jestli na obrubníku, při sundávání z disku (může se to vůbec stát?), jestli jsou prasklé kordy ... na potlak jsou měkké. Mám se toho bát a hledat nové pneu už teď a ne až na podzim? Jsou to zadní kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 (editace) S tim rozhodne dlouhodobe nejezdit. Bude se to pomalu zvetsovat a nikdy nevis, co to udela. Lze to sice castecne opravit, ale nikdy to nebude stejne dobre jako neposkozene kolo. Ty rady na netu o hrbitove ber celkem vazne. Vznikne to vetsinou pri opravdu drsnem projeti diry nebo nesetrnem najezdu na obrubnik. Z pocatku to neni vubec videt a bouli se to pomalu a postupne treba i tydny po tom, co se to stalo. Editováno: 27. Duben 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 Řekl bych taky, že je to celkem dost, bude asi prasklý kord - výztuž. Bál bych se s tím jezdit i na zadku, pokud by to prasklo v zatáčce nebo ve vysoký rychlosti, byl by to asi mazec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MILAN6 Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 zdravim hnet do pneu servisu a zeptat se,,,,,, už bych te gumně nevěřil.................... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarekOct2 Vloženo 28. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Díky za odpovědi, budu to řešit co nejdříve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Myslím,že máš porušené kordy,já bych na tom určitě nejezdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.