Koty Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 (editace) Hoj, všem. Všímám si že mi moje OII dost kouří, pokud přidám více plynu, Co by to mohlo být? Mám: 1.9TDI BJB, chip - nevím kdo to dělal. Turbo se měnilo za nové, cca. před rokem. Voda se neztrácí a olej minimálně - od výměny k výměně cca. 0,75 litru. Najeto mám okolo 180.000 km. Díky za rady Editováno: 4. Srpen 2014, autor: Koty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 jaky barva koure?Muze byt vice pricin, klidne i omleta vacka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 27. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 Černohnědá. Pravděpodobně bude něco v motoru již vyběhané ale co? Kdo mi to zjistí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 30. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Poradí někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Vzdyt ti to pisu, sundej viko a podivej se na vacku a zdvihatka, otazka nekolika minut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 3. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 Sám to asi nedám, nechci se sr.. do něčeho, čemu nerozumím. Nějaký servis, který mi to může zkontrolovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 pokud ses z Prahy muzes se stavit u nas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 3. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 Kde? Máte stránky? Kolik to bude stát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 sz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 7. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Mám možnost auto napíchnout na VSCD, poradíte na co se podívat? Co mi pomůže zjistit proč auto kouří? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 zkus se podivat na hodnoty vstrikovacu, vahy a udelat log. Pak jak sem psal vys, zkontroluj vacku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 7. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Na kontrolu vačky se necítím - musíme se domluvit. Ale hodnoty mám: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 8. Květen 2013 Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 vstriky se zdaji v poradku, ostatni musis vyzkouset za jizdy s diagnostikou.Mobil kdyztak mas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riccocdj Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 (editace) Osobně bych začal vyčištěním EGR ventilu, pak bych zkouknul turbo... jestli tlačí tak jak má... a hlavně jestli přez něj neutíka olej... a ještě bych doporučil vyčistit vstřikovače jako prevenci ;-)... ta moje má teď 364tis a nějake drobné (motor je chipnut) a při prasečině jako je dvojka do omezovače nezakouří... a tyhle 3 kontroly provádim každy rok. otázka 2h ;-)... když tak SZ Editováno: 13. Květen 2013, autor: riccocdj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 14. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2013 Včera jsem vyzvedl auto ze servisu, pravděpodobně kouřivost je způsobená čipem, ale nikdo neví. Bavili jsme se že by bylo dobré udělat lištu ke vstřikům, těsnění pod vstřiky, ultrazvuk = investice 10.000.- . Projížděli to, zkoušeli a testovali to za jízdy a diag neukázal nic zvláštního. Měli dokonce venku turbo a kontrolovali ho a vše OK. Má někdo nějaký další tip? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 14. Červen 2013 Sdílet Vloženo 14. Červen 2013 (editace) Co to EGR jak psal kolega na to se nekoukali, naše stará BJB ovládá ventil ještě podtlakem v kombinaci s větším nájezdem může být EGR už pomalejší, odpovídalo by to tomu zakouření? Editováno: 14. Červen 2013, autor: XTomos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 14. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2013 Nekoukali. Mrkne mi na to někdo v Praze za rozumný peníze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 22. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 Dvě nové informace: Mám v plánu zajet na chip, s tím že si nechám dát původní mapy z továrny a budu na ně jezdit cca. týden. Pokud se kouřivost sníží, je to jasné a budu řešit chip na více než 77kW ale dle svého a u firmy, kterou znám. Zde je dnešní foto lehké očisty nárazníku a koncovek, byl jsem jak kominík. Jsou to suché saze, prostě jen černý prach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 24. Červen 2013 Sdílet Vloženo 24. Červen 2013 (editace) K tomu turbu, nechal jsem si vyměnit lehce pískající turbo každý mi radil, že jsou to naprosto zbytečně vyhozené prachy. Turbo bylo kontrolované bez vůle vše na první pohled OK, každopádně dnes na emisích změřena kouřivost 0,08 +-0,05, před 2 lety 0,81 +-0,15. Nic jiného nebylo měněno, stejná nafta s vifem, stejný olej, stejná stanice STK Editováno: 24. Červen 2013, autor: XTomos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 24. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Červen 2013 Turbo je nový - cca. rok (nové Garret). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Rok? Není spíš podstatné kolik má najeto od výměny? Rok může být 5tis. km nebo 80tis.km. Každopádně stále si myslím, že by ses měl zaměřit na EGR. To s tím turbem jsem napsal jen pro zajímavost, celkem mě to překvapilo turbo podle všech zcela v pořádku „jen píská“ a takový rozdíl hodnot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 25. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Turbo má najeto cca. 20 tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 co ta vacka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 25. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Myslíš posunutí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 opotrebenie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.