Publikováno Květen 25, 201312 r Ahojte, mam fabiu 1.4 63kw, cca 130 000km a pred pol rokom som si dal spravit plyn (Tartarini). V poslednom case cca (3 mesiace) sa mi zacala objavovat chyba. Ked nastartujem, motor naskoci uplne v pohode, otacky sa drzia na cca 1100, ale po chvilke, alebo ked pridam sa motor zacne akoby dusit. otacky klesnu na cca 800, zacnu skatat medzi 500-800, celym autom trasie a nakoniec zhasne. Nereaguje vobec na plyn. Ked nastartujem druhy krat, tak otacky vybehnu zase na 1100, ale motor uz fungje uplne normalne - reaguje na plyn a mozem normalne vyrazit. Ked je motor zohriaty, startuje a pracuje uplne normalne. Spociatku to bolo obcasne, teraz je to skoro vzdy. Bol som s tym v servise na diagnostike a bola zapisana chyba 17536 - system prilis chudy. Servisak mi oznamil, ze je vadny vstrekovac na 1. valci a ze ho treba vymenit. Podla mna sa pise o prvom rade valcov (mam len 1 rad :-) ). Auto ma normalnu spotrebu, skusal som jazdit nejaky cas len na benzin, ale nepomohlo. Nemal niekto takyto problem? Dakujem
Červen 8, 201312 r Autor Taaakze to mame riesenie - auto som zaniesol do servisu, kde mi robili aj garancku po 120k. Skusali kadeco a zmerali aj tlak paliva a zistili, ze bol namontovany zly typ palivoveho filtra. Rozmerovo je rovnaky, ale neprepustil taky talk a palivo hned klesalo, preto to zhasnutie motora po starte. Nastaste to bol rovnaky servis, kde mi ho pri garancke menili, tak si uznali chybu a vymenili mi ho bezplatne. Keby boli nejake otazky, tak sa opytajte.
Červenec 9, 201312 r Mám presne taký istý problém (tiež namontovaný LPG) a auto ráno štartuje tiež až na druhý pokus... Zaujímavé však je, že ja som ešte palivový filter nemenil (na aute mám najazdených cca 53 000 km), budúci týždeň sa chystám s autom do servisu, uvidím čo s tým urobia...
Červenec 9, 201312 r Možná by to chtělo příště napsat přímo do specializované sekce "Problémy s LPG" http://forum.skodahome.cz/forum/338-probl%C3%A9my-s-lpg/?prune_day=100&sort_by=z-a&sort_key=last_post&topicfilter=all Upraveno Červenec 9, 201312 r od Pawouk
Červenec 9, 201312 r Autor Mám presne taký istý problém (tiež namontovaný LPG) a auto ráno štartuje tiež až na druhý pokus... Zaujímavé však je, že ja som ešte palivový filter nemenil (na aute mám najazdených cca 53 000 km), budúci týždeň sa chystám s autom do servisu, uvidím čo s tým urobia... Ahoj Viktor, moze byt viac moznosti, preco to nestartuje. Mne to naskocilo hned, ale potom sa to dusilo a zhaslo to. Ja niesom ziadny odbornik na auta, ale ked auto nestartuje, su 2 hlavne priciny: nieje palivo, alebo nieje iskra. Pocujes zabzucat cerpadlo, ked otvoris vodicove dvere? Ja som este skusal naliat pripravok proti vode v nadrzi (da sa to kupit na benzinke), kedze jazdim na plyn a benzin mam v nadrzi pomerne dlho. Asi najjednoducjsie je to hodit na diagnostiku a uvidis, mozno tam hned vypise nejaku chybu. Ak nie, alebo sa ti nebude zdat ponukane riesenie servisu, nechaj si tu chybu vytlacit, alebo si ju aspon odfot a pohladaj tu na fore, alebo na nete. Potom daj vediet, ako to dopadlo. Paulie
Leden 24, 20178 r Tento problém s tažkými studenými štartmi motora BXW má veľa ľudí no neviem či to má súvis s montážou LPG,pretože im to robí aj bez montáže a na autách ktoré boli ešte v záruke.menili všetko možné nemožné a nikto zatiaľ neprišiel nato čím to je a menili aj benzínový filter.No zaujímavé je že teraz v zime to nerobí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.