alco Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Mam taky maly problemik. Zistil som ze dojazd na palubnom PC mi ukazuje nejak divne. Mam fabiu 1,9TDi 74kw a stava sa mi to pravidelne ze ked mi palubak ukazuje dojazd 0km tak mam este v nadrzi cca 5 - 7litrov nafty.co je palivo cca na 100km. myslel som ze ked je dojazd nula tak je nadrz prazdna. vcera som mal zasa dojazd 0km a na pumpe som natankoval iba 39L to znamena ze zasa tam 6L nafty este bolo. Mate niekto podobny problem alebo je to normalne? neda sa to nejak skalibrovat aby bola hodnota dojazdu realnejsia a pri dojazde nula bude nadrz naozaj prazdna? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Natankuj si do kanystru a vyjed nadrz uplne... Uvidis, co to udela potom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 To co popisujes je normalni stav. Funguje ti kontrolka rezervy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 24. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Natankuj si do kanystru a vyjed nadrz uplne... Uvidis, co to udela potom. nooo to by nebol zly napad. myslis ze by to mohlo pomoct? ze by RJ nevedela o tych 6L nafty? no a nemoze nastat problem ze zavzdusnim cerpadlo alebo nieco podobne ked vyjazdim nadrz ze mi az auto zhasne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 24. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 To co popisujes je normalni stav. Funguje ti kontrolka rezervy? no neviem mne to ako normalny stav nepripada... ked ukaze dojazd 0km a pritom by som este cca 110km moho najazdit... ano kontrolka rezervy ukazuje v poriadku i ked sa mi zda ze niekedy trochu skor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 alco: Zkus to. Jakmile motor zhasne, tak uz se nesnaz nastartovat. Nech motor nejaky cas v klidu, dotankuj, nech natahnout cerpadlo - nezavzdusni se, neboj, a pak nastartuj. Kazdopadne pripady, kdy i pote, co PP ukaze nulu a auto ujede jeste 100 km jsou bezne - neni to nic vyjimecneho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 24. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 alco: Zkus to. Jakmile motor zhasne, tak uz se nesnaz nastartovat. Nech motor nejaky cas v klidu, dotankuj, nech natahnout cerpadlo - nezavzdusni se, neboj, a pak nastartuj. Kazdopadne pripady, kdy i pote, co PP ukaze nulu a auto ujede jeste 100 km jsou bezne - neni to nic vyjimecneho. hm.. no za pokus to stoji. ale dost ma to stve. ked to ukazuje spatne. vlastne neviem potom kedy mam naozaj prazdnu nadrz a tankovat musim iba orientacne pri rozsvieteni kontrolky rezervy.. ja som myslel ze sa to da nejak nakalibrovat.. ale hlavne ze sa motor toci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Neni to az tak neobvykle. Musi se vzit v uvahu, ze nepresna muze byt vypinaci pistole na pumpe. Dalsi veci je to, ze nafta proste peni (jak kvatlitni naftu tankujes? Porad na stejne pumpe?) a to muze zpusobit predcasne vypnuti pistole a tim zkresleni skutecneho mnozstvi. Zbytkove mnozstvi kolem 3 litru (a snad i vice, nikdy jsem nejel az do zhasnuti motoru) pri dojezdu 0 je normalni, tvoje odchylky muze zpusobovat vice vlivu, napr. viz vyse zminene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 24. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Neni to az tak neobvykle. Musi se vzit v uvahu, ze nepresna muze byt vypinaci pistole na pumpe. Dalsi veci je to, ze nafta proste peni (jak kvatlitni naftu tankujes? Porad na stejne pumpe?) a to muze zpusobit predcasne vypnuti pistole a tim zkresleni skutecneho mnozstvi. Zbytkove mnozstvi kolem 3 litru (a snad i vice, nikdy jsem nejel az do zhasnuti motoru) pri dojezdu 0 je normalni, tvoje odchylky muze zpusobovat vice vlivu, napr. viz vyse zminene. no to moze byt pravda ale neviem ci az taka odchylka. nie netankujem na jednej pumpe. ale aj tak sa zostatok v nadrzi pohybuje vzdy okolo 6 Litrov a to sa mi zda dost velka nepresnost. Bol som v chorvatsku a 80km pred prijazdom do ciela som mal problem hladat pumpu. no a nakoniec som ju nasiel a zistil som ze som ani nemusel lebo som mal este 7Litrov v nadrzi a kludne som mohol prist az na miesto s jednou nadrzou. preto ma to zacalo zaujimat. keby to ukazovalo presnejsie clovek by sa usetril strachu ze mu to zhasne niekde v chorvatskej pustine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 alco: Tak s tim souhlasim, snad jen jde udelat kalibrace palivomeru - sice jen v male mire, ale prece - pres VAG, ale od toho jsou tady jini borci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Osobně se mi stalo minulý týden, že jsem dojížděl k pumpě, pp ukazoval dojezd 10 a těsně před pumpou skočil na 0. Tankoval jsem plnou, pistole se odpojila při 43,5 litrech, 1,5 litru jsem tam natankoval na druhý zmáčknutí, takže přesně 45 litříků, co se má vejít. někdy natankuju i víc, než 45,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 (editace) Buď to zkalibrovat,a nebo nechat být a počítat s tím zbytkem.Já tankuju vždy raději dřív -alespoň to pak nejni taková rána pro peněženku A vozit s sebou kanystr?To nikdy! Editováno: 7. Září 2006, autor: amrtin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sejky Vloženo 9. Září 2006 Sdílet Vloženo 9. Září 2006 Osobně se mi stalo minulý týden, že jsem dojížděl k pumpě, pp ukazoval dojezd 10 a těsně před pumpou skočil na 0. Tankoval jsem plnou, pistole se odpojila při 43,5 litrech, 1,5 litru jsem tam natankoval na druhý zmáčknutí, takže přesně 45 litříků, co se má vejít. někdy natankuju i víc, než 45,,, mam stejnou zkusenost, na PP skoci nulovy dojezd ale benzin v nadrzi porad je. Nikdy jsem ale nezkousel kolik se na to da jeste dojet. Myslim ale, ze kdyz mam na PP nulu tak urcite nemam v nadrzi 7 litru. Nedavno jsem tam natlacil asi 50,3. sejky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.