Publikováno Květen 30, 201312 r Jaké máte zkušenosti s Fábiema N1. Jsou 4-místné, STK je asi o 150kč dražší a přepážka se nemusí vozit. Zajímají mě vaše postřehy, jestli je vhodné mít jako rodiné auto Fábii-náklaďák nebo osobák, plusy a minusy. Nebo je to fuk?
Květen 31, 201312 r ja som nepostrehol zatial ziadne nevýhody (ale ani výhody), za pol roka sa mi nestalo, aby som viezol viac ako 3 ludí, ale to že stk je drahšia je pre mna nová informácia, to aj na slovensku?
Květen 31, 201312 r Autor Na slovači nevím, tady u nás chtěj za STK M1 650kč, N1 800kč. A ještě by mě zajímalo, jestli lze projít STK bez přepážky, nebo se tam musí jednou za dva roky montovat. Předpokládám že ne, ale nevím
Květen 31, 201312 r Nemám fábuli, ale rooma (viz podpis), ale taky typovanýho jako N1 - a souhlasí to do puntíku. Mříž vozit netřeba ani na STK, ale kontrola je dražší právě o těch cca 120-150kaček právě z důvodu té "nákladnosti" jiné kategorie. Jinak room v N1 je normálně 5-místnej - na rozdíl od fábule, která má zadní nápravu s menší nosností.
Květen 31, 201312 r u nas sa to už ale dá bezproblémov za pár eur "prekategorizovať" ale ja som lenivý a zatiaľ to nepotrebujem Upraveno Květen 31, 201312 r od johnymt
Květen 31, 201312 r Autor No právě, ono se to většinou nechá přetypovat na M1, ale proč? Fábie zůstane 4-místná. Nemám fábuli, ale rooma (viz podpis), ale taky typovanýho jako N1 - a souhlasí to do puntíku. Mříž vozit netřeba ani na STK, ale kontrola je dražší právě o těch cca 120-150kaček právě z důvodu té "nákladnosti" jiné kategorie. Jinak room v N1 je normálně 5-místnej - na rozdíl od fábule, která má zadní nápravu s menší nosností. Room má nápravu z Oktávky a ta je taky 5-ti místná N1 Jeden známej si ji nechal přetypovat před dvěma roky na M1 a stálo to údajně 1600kč
Květen 31, 201312 r Ba ne, O1 je v N-ku taky jen 4místná, až O2 (zadek multilink) je normálně 5místná. Je to tam nějak překalkulovaný podle nosnosti a pohotovostní hmotnosti, detaily jsem nezjišťoval.
Květen 31, 201312 r u nas sa to už ale dá bezproblémov za pár eur "prekategorizovať" ale ja som lenivý a zatiaľ to nepotrebujem čo tym mysliš prekategorizovať?
Červen 1, 201312 r Autor Ba ne, O1 je v N-ku taky jen 4místná, až O2 (zadek multilink) je normálně 5místná. Je to tam nějak překalkulovaný podle nosnosti a pohotovostní hmotnosti, detaily jsem nezjišťoval. třeba bezpečnostní agentury maj Oktavku1 N1 s klecí pro převoz psů 5-ti místnou Asi jak pro které účely, kde je potřeba nosnost, seberou místo.
Červen 1, 201312 r prekategorizovať, zmeniť kategoriu auta, zo 4-miestneho N1 na 5miestne osobné... Tak na Slovensku ti to nikto neprepiše z N1 na M1. Vyhlaška hovori že na každom vozidle je možne urobiť iba jedne prestavbu! Ta bola vykonana ked dali deliacu mrežu a odstranili bezp. pas piateho sedadla.
Červen 1, 201312 r Tak na Slovensku ti to nikto neprepiše z N1 na M1. Vyhlaška hovori že na každom vozidle je možne urobiť iba jedne prestavbu! Ta bola vykonana ked dali deliacu mrežu a odstranili bezp. pas piateho sedadla. hádať sa s tebou rozhodne nebudem, ale viem svoje Upraveno Červen 1, 201312 r od johnymt
Červen 1, 201312 r Hubo, ano, je to možné jenom 1x - ale u auta, který vyjelo z linky jako M1 = osobní. Tam je překategorizování na N1 "přestavbou". JENŽE. Já a spousta dalších máme auta, který už z linky vyjížděly přímo typovaný na N1, takže u nich se o první přestavbu jedná u toho (vlastně "zpětnýho") přetypování N1 => M1 ...
Červen 1, 201312 r Mam FII N1 tak som sa informoval ako na M1 a že prva cesta je na daňovy urad doplatiť DPH a hned som mal po nalade.
Červen 1, 201312 r hádať sa s tebou rozhodne nebudem, ale viem svoje Prebehni si toto.http://forum.autobazar.eu/prepis-auta-z-n1-na-m1-t52094.html
Červen 1, 201312 r Autor tak tady http://forum.skodahome.cz/topic/121290-n1-mriz-v-kufru/?hl=n%C3%A1kla%C4%8F%C3%A1k#entry1689154 jsem se dočetl, že mříž nemusí být a přestavba netřeba. Někde jinde psali zas, že už v techničáku bývá napsáno, že zpětná přestavba není možná. http://www.novinky.cz/ekonomika/166219-mrizky-z-aut-mohou-podnikatele-zahodit.html .
Červen 1, 201312 r Mam FII N1 tak som sa informoval ako na M1 a že prva cesta je na daňovy urad doplatiť DPH a hned som mal po nalade. Ano, pokud jseš první majitel a tu N1 sis kupoval s odpočtem DPH, tak nejdřív doplatit... My co jsme kupovali už jako druhej a další majitelé a DPH máme tím pádem doplacenou jsme už proti tobě o kus vepředu...
Červen 8, 201312 r prekategorizovať, zmeniť kategoriu auta, zo 4-miestneho N1 na 5miestne osobné... U nás v ČR ti to i po změně kategorie zůstane čtyřmístné. Jednak se při přestavbě na N1 nenávratně ničily kotevní úchyty pásů a pak také výrobce Škoda s navýšením počtu míst nesouhlasí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.