Radmen Vloženo 2. Červen 2013 Sdílet Vloženo 2. Červen 2013 (editace) Zdravím, chtěl bych si do auta dodělat jednu blbůstku a k tomu potřebuji nějak zjistit otáčky, potřeboval bych poradit odkud tento signál vytáhnout. Myslel jsem si, že nejjednodušší to bude přímo z nějakého káblu pro otáčkoměr, ale co jsem prolezl nějaké manuály co jsem našel, tak jsem z toho nepochopil pořádně co k němu vede (není to náhodou nějak digitálně?). Představoval jsem si tam jednoduchý analogový signál. Fabia 1.9 TDi (2001) Edit:Tak jsem zjistil, že do otáčkoměru to jde přes nějaký CAN-BUS, což je předpokládám digitálně a nese to i jiný data, než jen pro ten otáčkoměr Někde musí být "normální" signál přece... Dále jsem zjistil, že něco s otáčkoměrem je "G28", nenajde se tu někdo, kdo by poradil? S elektrikou jako takovou si poradím, problém mi dělá ta "auto" část... Editováno: 2. Červen 2013, autor: Radmen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 3. Červen 2013 Sdílet Vloženo 3. Červen 2013 G28 je snimac otacek, mely by z toho jit pulzy umerne otackam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radmen Vloženo 3. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2013 No to jsem tušil, jen vědět kde to najdu třeba... 2 učitelé přes elektro se shodli, že by to mělo jít přes alternátor, nějaký tip o jaký rozsah napětí se jedná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 3. Červen 2013 Sdílet Vloženo 3. Červen 2013 Napetove urovne nemam moznost zmerit, v tom ti mozna poradi nekdo jiny. Pro mereni otacek jeste muzes pouzit snimac G40. Pohledej a postahuj si dilenske prirucky, tam se mozna dozvis vic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.