Přejít na obsah

Vysypané ložisko - kladka nebo alternator

eXt

Doporučené příspěvky

Začalo to tím, že mi problíkla baterka asi na 1 minutu, pak to přestalo a už neblikala. Dneska po nastartování byl slyšet zvuk jako při špatných ložískách,.. pri nastartovaném motoru občas problikne baterka, nevím čim by to mohlo být. Bud odešel alternátor, ložiska nebo kladka.  Koukal jsem do motoru a škublo to s ní, ale to mohla udelat jakákoliv jiná řemenice, která se zasekla.

Sundal jsem řemen a zkoušel točit remenice rukou, z altíku a kladky bylo slyšet nějaké slabé cvakání, ale stejnak to není poznat.

objednal jsem : http://www.hanza-autodily.cz/tlumic-vibraci-remene-alternatoru-ina-534001410-038145283ax/d-71416/

stejnak už jsem to chtěl vymenit, tak uvidím, jestli to pak půjde normálne.

Nemáte nějaké nápady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po sundání alternátoru jsem zjistil, že se toči tiše. Při zatočení ventilátorem viskospojky byl slyšet ten šrmaot/hluk. Takže to dělá ložisko viskospojky, které je v kompaktním držáku.

Ví někdo jak to ližko dát ven?

Editováno: , autor: eXt
Odkaz ke komentáři

Tak ložisko jde vyndat, našel jsem dilenskou přiručku, je to tam popsáne. Vložím sem pro ty, kteří by měli stejný problém.

Demontáž
– Demontovat viskozní spojku ventilátoru ⇒ 19-1
strana 13.
– Vyjmout pojistný kroužek ložiskového pouzdra.
– Vytlačit ložiskové pouzdro z kompaktního držáku.

Montáž

Natlačit ložiskové pouzdro až na doraz do kompaktního
držáku.
– Zajistit ložiskové pouzdro pojistným kroužkem.
– Namontovat viskozní spojku ventilátoru ⇒ 19-1
strana 13.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...