Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Jsi opět mimo - z Passatem nemá Bora nic do činění, je to sedan přímo odvozený od Golfa IV... Není to žádná Tourka v provedení VW. Jetta je ten stejný případ = základ v Golfu.

A zase jsi necetl prispevek cely. Byly to pouze moje domnenky, zalozene pozorovanim na silnici. A jelikoz v severnich cechach jsou jen chudy a nebo bohati, tak jezdily jen Bory a Passaty - odtud tedy vitr vane. Golfy se tam prohanely jen 1 a 2, zde bych podobnost ani netipnul. Mozna jsem kdysi na netu Boru hledal a interier byl horsi nez bylo na VV zvykem a proto jsem to auto zavrhl.

Ze jsme se o tom bavili coz:

post-12637-1432852555,2589_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Radiuse bylo co? Tam jsi nejsem ničím jistý. :kol-28:

Me zustaly jen potahy a letni elektrony :D

Dneska u nas na vesnici parkoval novej Passat a mel na miste spolujezdce napis policie, jsem si rikal ze tam ma panacek vestu a ouvej, byl to jen potah na sedacce!

Editováno: , autor: Radius
Odkaz ke komentáři

Clinte, Pancho, ale jo, každý typ zbraně má svá specifika a jedna je lepší v tomhle druhá v tomhle. Ale většina kladů prostě hovoří jasně ve prospěch pistole pro sebeobranné účely, ale v podstatě i pro sport. Revolvery jsou pro staré páprdy. Všechny ozbrojené složky v civilizovaných zemích mají dnes pistole, včetně policie NewYourk kde se revolvery držely hodně dlouho.  Teď něco o rážích, 9mm Luger je nejvyráběnější ráže na světě a proto má příznivou cenu, až je již lehce koncepčně zastaralý, má vysokou rychlost a malou kinetickou dopadovou energii. Tedy střela proletí klidně dvěma lidma za sebou, ale s relativně nízkým tzv. Stop efektem (schopnost živého cíle i po zásahu pokračovat v činnosti). Což není tolik žádoucí. Jsou dnes pistolové ráže nové ráže .40, .45 G.A.P. (ráže americké FBI) které  splňují požadavky na vysokou dopadovou energii a s tím spojeným STOP efektem a nepostřílíš při tom ještě X dalších nezúčastněných osob. Tedy nějaké revolverové magnumy strčí v řadě ohledů do kapsy (hmotnost, velikost, atd.) . prostě revolvery jsou pro důchodce co střílí někde na střelnici mířenku nebo pro parádu. Přesnější, rychlejší, spolehlivější, skladnější (pro skryté nošení) jsou prostě dnešní moderní pistole. Tedy Pancho, až si budeš dělat zbroják (dle toho co se ti přihodilo to nebude už dlouho trvat :-) ) něco si přečti, vyzkoušej a nenech se zblbnout názorem jednoho člověka ( obzvláště starým psem Clintem, kterého novým kouskům nenaučíš :-) ) Trend v sebeobranné střelbě je o rychlosti spojené s relativní přesností. K čemu ti bude ráže jako z tanku když netrefíš, obzvláště při opakovaných výstřelech za sebou, v tomto je mnohem zvladatelnější pistole a než ty vystřelíš znova po předchozím výstřelu z revolveru s nějakou Magnum ráží budeš mít v sobě 3x9mm a nezmůžeš se už na nic.  Clint je spíš sběratel a fajnšmekr, než praktik. Ono totiž nejúčinnější zbraň a to je jedno jakákoliv je hlavně ta co ji můžeš v případě nutnosti použít, ne ta co ti doma neleží někde ve vitrínce.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři

Petrr jako tohle všechno vím a určíte s tebou Souhlasím. To pravdu mas . Jako na obranu určíte pistole. Ale asi sem tedy starý. Ale jako vždycky se mi líbily revolvery. Sem proste ne malička četl western. A filmy. Proste když to budu brát srdcem tak revolvery.Velká ráže. A pušky s Dlouhým dostřel.

Odkaz ke komentáři

No Motosi, většina těch co se zplacatí (jsou tedy se zvýšeným ranivým účinkem) a u nás tím pádem zakázané střelivo, pro sebeobranné použití. Bohužel Samozřejmě Pancho, já ti nechtěl vymlouvat revolver, záleží za jakým účelem si člověk tu zbraň pořizuje. Pokud je to srdcovka a půjdeš s ní jednou za měsíc na střelnici, proč ne. je to paráda. Pokud by člověk chce zbraň především pro sebeobranu a bude ji často nosit, platí výše mnou uvedené. No a nebo obojí, že jo. Jedno pro zábavu, druhé pro "práci" :kol-28: Mám to také tak, ale trochu jiným směrem, ale ne až takovým směrem objemem jako Clint, ten je opravdu frajer, co se nebojí ničeho :kol-28:  Pokecáme live. Né vše je zvěřejnitelné, stačí že nám tady jdou po autech. :kol-28:  jestli tohle vlákno není nakonec odposloucháváno. :kol-98:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si přečetl ten nekonečný názor od našeho kamaráda Petrrra, z mobilu jsem nemohl reagovat, to bych se upsal :D

V něčem mu dávám za pravdu, v něčem samozřejmě pravdu nemá a chybí mu praxe ze střelby do jiných materiálů, než do papíru, rovněž se v tom nepohybuje tak dlouho jako  já a je trochu posedlý sebeobranou :D Takové holt dítě, co si myslí, že za každým rohem číhá padouch :D

V čem nesouhlasím, že pistole jsou přesnější než revolvery. To je samozřejmě demagogie, přesnost totiž záleží především na střelivu a délce hlavně. A tím pádem za použití stejného střeliva bude třeba 8" revolver vždy přesnější než 4"-5" Glock od pana Gastona.

Devítka je rozporuplný náboj, projde 3 lidmi, ale nezastaví útočníka mnohdy třemi ranami. V tomto je ideální náboj na sebeobranu 45 ACP, stále velmi oblíbený v USA, ale pro zásahové jednotky je pomalejší díky větší hmotnosti a jeho průraznost je nižší, než třeba u 45 GAP, nebo ráže .40.

Já osobně nosím, když už si někdy něco beru pořádnou 45 v Glocku. Na rychlost a váhu střeliva kašlu, na sebeobranu nejlepší ráže kvůli stopefektu. Už babička říkala, že větší ránou vyteče ven více krve a dovnitř vnikne více vzduchu.

Co se týče průraznosti, devítka neprostřelí auto. To je fakt, osobně několikrát vyzkoušeno. To s přehledem zvládne už revolverová 357 magnum a o 44 magnum nemluvě.

Spolehlivost? Pistole jsou k zasmání ......už jsem viděl tolik zaseklých pistolí a při sebeobraně je to konečná. Nejspolehlivější byl a bude vždy revolver, tak to prostě je a bude, pač je konstrukčně nejjednodušší a nemá se tam co vzpříčit při nabíjení či vyhazování. To ví ale každé dítě že.....

Já nosím pistoli jen kvůli váze, Glock je lehčí. Na počet nábojů nehledím, při sebeobraně je spočítáno, že rozhodují prví dvě rány.

Takže Pancho, buď v klidu, revolver je stále dobrá volba pro nás. V zásahových jednotkách a u sborů, kde požadují, aby pistole byla lehká, vydržela pád ze skály a přejetí náklaďákem, tam my nebudeme ;)

Editováno: , autor: Clint
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

To bych mohl pokračovat, třeba proč je delší lauf (u revolverů) lepší než kratší pro výkonné náboje? Kvůli využití energie, v delší hlavni je střela delší dobu, prach v ní dokáže shořet celý a náboji dodá větší energii, úsťovou rychlost, využije se výkonná munice. V krátkých hlavních schoří část prachu už venku po opuštění střely hlavně, to je dobré akorát pro efekt výšlehu plamene.

Ale proč nosit revolver? 

1/ Je to klasika, budí větší respekt

2/ Výkonější ráže střeliva za nižší cenu (pominu-li pistolovou .50AE, která se prakticky nedá koupit a náboj stojí 50 korun)

3/ 6 ran stačí

4/ Jednoduchost a s tím spojená spolehlivost

5/ Rychlejší přebíjení

6/ Neřešíš, jestli je náboj v komoře, nebo ne, neřešíš nějaké pojistky

Proč nenosit revolver?

1/ Revolver je těžší a objemnější, hůř se schová

2/ Nevydrží přejetí autem a pád ze skály

3/ DA režim revolveru, je potřeba trénink na zvládnutí většího odporu spouště.

Odkaz ke komentáři

Jako obvykle s tebou v malém souhlasím, s většinou nesouhlasím, ba ne, docela se výjimečně shodneme. Tou přesností jsem nemyslel střelbu mířenku kdy máš na výstřel neomezeně času. Myslel jsem přesnost ve stresových situacích a opakovaných výstřelech (dvoj a trojvýstřeli) je to dáno konstrukcí úchopu zbraně, pažbičky vzhledem k ose hlavně apod. a jistější a pevnější úchop má prostě pistole, než ta vohnutá pažba revolveru. Tedy tak jsem to myslel. No já zase viděl revolvery časem co se vzhledem k vypouštění kohoutu opožďoval válec, ale uznávám, že je to jednodušší a v některých případech spolehlivější zbraň (záleží s čím to člověk srovnává).  Ty máš ovšem 45. AUTO což je trochu jiná než 45. A.C.P. Při sebeobraně je rychlost zásadní, už jen to než tasíš (se skrytého nošení - ne při sportovní IPSC) a než poprvé vystřelíš, u trénovaných je to kolem 1s - 1,5s za tu dobu člověk běžící proti tobě uběhne 10m, mám vyzkoušeno modelovou situací. Jsou případy, kdy musíš vystřelit varovný výstřel, vystřelíš 2x, pak vystřelíš dvojvýstřel, ale co  když jsou útočníci 2 a netrefíš se, nebo naopak útočník taky vytáhne zbraň a začne střílet a jsi v prdeli. Tedy na počtu nábojů záleží, to už právěpochopili v těch ozbrojených složkách a jinde. Pokud bys nosil denně na váhu kašlat nebudeš. Jo pravda asi je, že jsem posedlý sebeobranou, proto jsem si také ZP pořizoval. Pravda také bude, že se kolem zbraní možná pohybuješ déle, to ovšem neznamená, že máš ohledně tématu sebeobrany větší zkušenosti. Já mám za sebou několik kurzů sebeobrany se zbraněmi a instruktoři jsou lidé, co na rozdíl od tebe, ale i ode mě v dané problematice toho ví mnohem více než my dva dohromady. Jeden bývalý člen z ochranné služby PR, dnes osobní strážce, druhý podobně včetně školení a instruktáží všech našich ozbrojených složek, od celníků až po URNU. Oba cestují a sbírají zkušenosti po celém světě z různých systémů obrany (ne jen se zbraní) oba střílejí LOS, IPDA. Jinak 9mm prostřelí auto jako hovno, neprostřelí ho třeba skrz tedy levé dveře pravé dveře (náboj se zasekne v tapecu druhých dveří) ale každopádně po průstřelu dveří má pořád dostatečnou energii k zabití a to i v případě že se střela po průchodu překážkou rozpadne na několik menších. Tedy blbost z filmů jak se schovávají za dveře aut a dveře jsou jako řešeno a nikomu nic není je úsměvná, jediná část trochu bezpečnějsí je za koly auta a za blokem motoru a to taky né vždy. No ale tímto bych to uzavřel. Ty máš své přesvědčení já také. Ať si Pancho vybere :kol-28:

Tvůj druhý příspěvek není tak úplně pravda, moderní zbraně upouštějí od vnějších pojistek ( které jsou k ničemu) Glock má 3 jištění a vše jsou to vnitřní pojistky na spoušti, které se tlakem na spouť postupně vyřazují. Pro sebeobranu u dnešních zbraní je nejúčinnější nošení náboje v komoře, pokud se to tak naučíš, nemusíš přemýšlet o tom jestli máš a nebo nemáš nabito. V sebeobraných situacích je málo času na to nabíjet, můžeš už být zraněnej nefunkční druhou ruku, můžeš už být na zemi apod. takhle jen tasíš a střílíš i když třeba jen jednou rukou. Dnešní moderní zbraně toto umožňují bez snížení bezpečnosti zbraně.

6ran nemusí stačit - je to spíš hraniční množství, jak uvádím výše. O rychlejším přebíjení bych polemizoval, obzvláště, máš li vyřazenou jednu ruku,nedej bože tu silnější ( u praváka pravá)

Revolver nemá co budit respekt ani jiná zbraň, útočník o ní nemá do poslední doby vůbec vědět, vytahovat zbraň bez úmyslu střílet, jako že bububu je nesmysl a zahrávání s vlastním životem. Zbraň se tahá až tehdá s tím, že už to nejde jinak a že budeš střílet, i když jen varovně třeba.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři

Do auta jsem střílel ze strany do dveří a žádná neprošla. Zůstávaly střely už v sedačkách. Pak jsem střílel 357 Magnum z revolveru a to byla nádhera, všechny venku, auto turchung ;) Stříleli jsme i do skel, devítka nechávala jen slabou dírku ve skle, po zásahu z revolveru se sklo vždy rozprsklo celé, nádherná práce.

Ty žiješ trochu chlapče ve stresu, myslíš si, že tě přijde přepadnout a nahánět celá skupina ruských teroristů a z toho vycházíš při potřebné sebeobraně. Viděl jsem tvé manévry na střelnici, jak jsi pobíhal ze strany na stranu, kotrmelce a střílel prakticky bez přestání, ale než v terči, tak spíš padalo listí a kůra ze stromů :D

Větší šanci máš na jednoho...max dva padouchy, co tě přepadnou někde ve varech v půlnoci v boční uličce, nebo na zloděje, co se bude v noci producírovat po bytě. Většinou stačí zbraň jen vyndat a osoba se zalekne. Pochybuju, že budeš skákat ze strany na stranu, pálit desítky nábojů někde v ulici a schovávat se přitom za auty....;)

Odkaz ke komentáři

Tvůj druhý příspěvek není tak úplně pravda, moderní zbraně upouštějí od vnějších pojistek ( které jsou k ničemu) Glock má 3 jištění a vše jsou to vnitřní pojistky na spoušti, které se tlakem na spouť postupně vyřazují. Pro sebeobranu u dnešních zbraní je nejúčinnější nošení náboje v komoře, pokud se to tak naučíš, nemusíš přemýšlet o tom jestli máš a nebo nemáš nabito. V sebeobraných situacích je málo času na to nabíjet, můžeš už být zraněnej nefunkční druhou ruku, můžeš už být na zemi apod. takhle jen tasíš a střílíš i když třeba jen jednou rukou. Dnešní moderní zbraně toto umožňují bez snížení bezpečnosti zbraně.

6ran nemusí stačit - je to spíš hraniční množství, jak uvádím výše. O rychlejším přebíjení bych polemizoval, obzvláště, máš li vyřazenou jednu ruku,nedej bože tu silnější ( u praváka pravá)

Revolver nemá co budit respekt ani jiná zbraň, útočník o ní nemá do poslední doby vůbec vědět, vytahovat zbraň bez úmyslu střílet, jako že bububu je nesmysl a zahrávání s vlastním životem. Zbraň se tahá až tehdá s tím, že už to nejde jinak a že budeš střílet, i když jen varovně třeba.

Nenene, ty hovoříš jen o petflašce Glocku (trochu unikát mezi pistolemi), já hovořím o pistolích obecně a těch je tisíc druhů a spousta, resp. většina má manuální pojistky, revolver je nemá žádnej. Ne každej má Glocka.

6 ran je dost, už jsem psal, že bylo spočítáno, že obecně záleží na prvních dvou ranách. Ty čekáš útok partyzánského oddílu.

Nesouhlasím s tvrzením, že když vyndáš zbraň, musíš hned střílet. Nesmysl. Ty musíš být připraven ji použít, ale neznamená to, že když ji vyndáš, že ji tím pádem musíš použít. Zastrašení je vždy lepší volbou, než útočníka rovnou zastřelit. A to se na mě nezlob, plastové pistolce a zejména člověku, který tomu moc nerozumí se může někdo vysmát, ale revoveru s velkou dírou a 6" palci se nikdo smát nebude ;)

Když to shrnu a uzavřu:  Pořádně velkej revolver nosí jen chlapáci -  drsňáci a milovníci velké rány, pistolky z PETek nosí ten zbytek....a ženský.

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Ach jo, jak si to mohl vidět, když tam byl terč jedinej co jsme měli už rozstřílenej jako řešeto. máš i jiné střelecké polohy než jen ze stoje, ať už vynucené nebo nevynucené. Nikdy nevíš na koho narazíš a krýt se za pevnou překážku a mít to na mysli nikdy neuškodí kdyby bylo potřeba. Samozřejmě nejsem až takový paranoik, jak mě popisuješ, to doufám myslíš ze srandy. Ty dost často zapomínáš a rovnou předpokládáš, že útočník střelnou zbraň nemá a to je chyba, to že na tebe půjde s nožem neznamená, že někde za pasem nemá ještě zbraň. Tedy pouhé vytahování zbraně jako pro výstrahu je nesmysl a v tomhle se s tebou neshodnu nikdy. Ano to lítání ze stranu na stranu atd. je už trochu extrém a to máš pravdu, ovšem štěstí přeje připraveným a pokud by na to došlo víš co kdy kde a jak, kam se schovat atd. a nezačneš zmatkovat, protože v tu ránu je po tobě.

Jinak souhlasím, že většina sebeobraných situací v civilním sektoru není tak akční. Tam jde o to být připravený a mít zažité určité postupy. Při sebeobraně nejde o to, že se za sebou trefíš do pětikoruny na 30m. Stačí když se trefíš do určité velikosti kruhu znázorňující vitální zónu útočníka. a na té střelnici bylo fajn, že tam si to člověk mohl vyzkoušet to"blbnutí" jak ty říkáš, ne všude ti to totiž dovolí. Střelnice jsou většinou zaměřeny jen na mířenkáře.

Odkaz ke komentáři

Já tě viděl, škoda že jsem to nenatočil :D :D

Skákal jsi tam jak gumovej balón a střílel hlava nehlava, někdy i o 45 stupňů jinam, než byl cíl, jak jsi v tom ajfru. Nedal jsi se zastavit, začínal jsem mít strach, že nějaká koule poletí i na mě dozadu ;)

Vezmi si modelovou situaci, že v noci ti někdo ze zahradního domku u baráku vynáší věci. Co bys dělal, přiběhl a snažil se mu to vymluvit? Tím pádem mu dal šanci na vyndání zbraně jako prvnímu? Potom bys už nic nestihl, byl bys vyděšenej a než bys něco vyndal, on by tě klidně odkrágloval, pač by si myslel oprávněně, že vyndaváš taky zbraň. Nebo by jsi k němu přišel a rovnou ho zastřelil?

Ne, ideální k němu nepozorovaně přijít a namířit mu bouchačku přímo na hlavu. Zaručuji ti, že se o nic pokoušet nebude a kdyby snad vyndaval zbraň, nestihne to. Zastrašíš ho a můžeš si s ním dělat, co chceš, necháš ho lehnout na zem a zavoláš poldy....

Jak jsem psal, ty řešíš modelové situace boje proti afgánským skupinám teroristům pro zásahové jednotky.

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...