Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ale no tak ;)

Vidím, že někteří z nás jsou opravdu zaměření proti škodovce, proč jste si ji kurnik kupovali? To by mě zajímalo....

Protože je to úplně jedno - všechno jsou to stejné krámy. Ať se podíváš, kam se podíváš, všude jen problémy. Vždyť sám špekuluješ, jestli vyměnit doživotní rozvody, nebo nevyměnit.

• Autor

S tím jsem do toho ale šel. Věděl jsem o tomto problému už při koupi auta a stejně jsem oktávku vyhodnotil jako nejideálnější koupi a kupoval jsem auto nové s cenovkou 550tis. Z toho vyplývá, že za ty peníze bych asi měl korejce, francouze nebo itala, ale já kopupil oktávku, protože ji považuji stále zpracováním na vyšší úrovni. A nelituji, nenadávám, naopak, jsem spokojen i přes tu výměnu rozvodů. Prostě spokojenej i s motorem a spotřebou.

A rovněž si nemyslím, že dříve se dělaly auta lépe, vždyť už po třech letech mnohá kvetla jak jarní louka....a motory zdaleka nevydržely co nyní.

Upraveno od Clint

on to klint argumentuje tím, aby nezajížděl novej seriovej motor :D a bojí se sám kulance, protože každýmu je jasný když auto není v záruce nebo těsně po záruce(a nestěžoval sis na ten problém v záruce), tak ti dají tak špatnou kulanci jako plno lidem...

a takový řeči mobilita atd atd, to nefunguje jako u fordu :) 

Tak někdo je spokojenej i když musí řešit problémy, to u mě ovšem není kvalitní auto. Já jsem také celkem spokojenej, ale vyšší úroveň kvality to rozhodně není a jak to vypadá, nikdy nebude.

• Autor

Tak to je velkej omyl, protože znám pár lidí, co dostali novej motor a neplatili ani korunu a měli po záruce. Co si vyjednáš, to máš, když je někdo blbej, ať platí.

• Autor

Pawouku, prodej to a kup si korejce. Jiná rada není. Garantuji ti, že budeš mluvit jinak. Prostě Pawouk, Kokta a Petrrr, neustálí haniči, skeptici a nespokojenci. Chtěli byste za ušmadlanejch půl mega snad doživotní auto? Těch deset let vydrží a to stačí.

Upraveno od Clint

je to tak, kdyby to bylo kvalitní tak ta rozvodová soustava dá v pohodě 300000-1 000 000km... a dnes je spotřební doba, v té je jsou i mbéčka, korejci, bmw, mergli atd.

Upraveno od kokta7

jo sou dnes uz jo,kvalita sla do prdele:)  ale skodovka je skodovka ma aspon nejakou historii.Coz se treba o znackach s asie ric nenecha.  Na skodovku  sezenes vse a za hubicku. A furt prace na skodovce  nebo koncernu je lepsi  nez treba na francouzech.  Treba vymena   spojky  Octavie2  a Renault laguna.octavie pul dne  renault  den.Koncern  udela auto a da do nej motor,renault  udela motor a postavi kolem auto :)   Tak to proste je,  Proto za mne skodovku a za druhe vyrustal sem na nich tak i proto:)

Clinte, jsi příliš zaslepený tzv. kvalitou koncernových vozů. Chce se to občas rozhlédnout i jinam. A ano, když budu kupovat jiné auto, klidně si koupím korejce, pokud bude samozřejmě vyhovovat mým požadavkům. To, že mám Octavii je čistě náhodná věc, nijak jsem po ní netoužil a uvažoval jsem tehdy o různých vozech.

• Autor

Jasný, hlavně si uvědomte, kde by byla Škodovka, kdyby ji nevzali němci. V prdeli.

• Autor

No já jen neuvažoval, já i napřed vyzkoušel ;) a lecos se poptal a přečetl.

Už jen ty motory.....Však Kokto, ty to dobře víš, běž se svézt konkurencí (ve stejné cenové hladině). Ty motory i přes dobré papírové hodnoty prostě nejedou a žerou.

Interiér?  Vyfotím vám introš po pár letech v našem 1,5 mil. Landcruiseru.....budete brečet a nemusíte ho ani posluchat za jízdy. Není zhuntovanej, jen použitej.

Upraveno od Clint

kdyz  to budu  brat jako mechanik  tak radsi delat a opravovat skodovky a koncern

Upraveno od PANCHO

ono občas není co moc zkoušet, nebo musíš jet přes celou republiku...  nějaké 1.6 TDI a tyhle motorizace vyzkousíš všude, ale 1.8 TFSI nenajdeš taky na každým rohu, RSa totéž ne a Scouty zatím nikde... ta samá situace byla i dříve a číst můžeš co chceš, když chytneš špatnej vyrobek tak se to může s tebou táhnout celou dobu...

no pančáku to máš pravdu, ale ta doba se servisem už mění...

Upraveno od kokta7

a jako  ridic, no treba  bych bral subaru  ale proste  na provoz a opravy  na to clovek musi mit a poskytne skoro stejnej vykon a radost take,sice jinou nez STI ale  poskytne

motory? to možná platilo do téhle doby, konkurence dotáhla už i koncern, viz ta franouzká 1.6 (147kw)... takže výběr už je i tam a i bude...

klinte ale to je asi služební auto ne? to je něco jiného když v tom jezdí rodina a okolí, než když to auto je totálně cizí.

Upraveno od kokta7

Kokto, s fundamentalisty to nemá cenu, jsou zaslepení svojí pravdou a nevidí si pro ni na špičku nosu.

Pancho, já nejsem mechanik a ani mě to nezajímá, co a jak se opravuje - já to dělat nebudu. Měl jsem třeba známého, který dělal léta ve Fordu, a o jejich cenách servisu a olejů se nám může jen zdát.

Kokto  nedavno sem delal C5  palubku  a opruz,na octavii ji mas za chvilku venku

Pawouk  u mne je to naopak  vse si delam sam  at tou sou rozvody  nebo jen olej. Tak  proto  nikdy ne neco jineho nez koncern

s těmi opravami to je taky jinak, člověk co se hrabe od jakživa ve francouzech, tak mu to přijde ok a bude nadávat na koncern. a to samý asi obráceně, stále je výhoda že je koncern všude ale už to taky tolik neplatí...

každopádně není si čemu nalhávat, O3 má prodeje jak ve firmách tak i v soukromém sektoru...

• Autor

motory? to možná platilo do téhle doby, konkurence dotáhla už i koncern, viz ta franouzká 1.6 (147kw)...

Koukal jsi se, do čeho ji ale jenom dávají? Do nějakého RCZta či co to je, to je snad auto jen pro dva chcípáky buzíky....

A proč má O3 takové prodeje asi? Proč si všichni nekoupí raději ty Francouze a Korejce?

Právě Ford je na tom s kvalitou mizerně  a díly mají nekřesťansky drahé...

Upraveno od Clint

s těmi opravami to je taky jinak, člověk co se hrabe od jakživa ve francouzech, tak mu to přijde ok a bude nadávat na koncern. a to samý asi obráceně, stále je výhoda že je koncern všude ale už to taky tolik neplatí...

každopádně není si čemu nalhávat, O3 má prodeje jak ve firmách tak i v soukromém sektoru...

Asi tak, ten známej dělal napřed u Mercedesu, pak Ford, potom Nissan/Hyundai a teď je v Seatu - taky tam mají dobrý seky borci z VW. Mimochodem, podle něj se tam tzv. doživotní rozvody u všech typů TSI mění jak na běžícím páse. 

vse  si delam sam  viz, moje octavie1 RS

post-85810-0-18002200-1405244115_thumb.j

post-85810-0-47218900-1405244119_thumb.j

post-85810-0-29164200-1405244121_thumb.j

post-85810-0-58439600-1405244123_thumb.j

post-85810-0-12137000-1405244126_thumb.j

post-85810-0-25037000-1405244128_thumb.j

No tak když tě to baví, proč ne. Mě to nebaví, tak to nědělám a věnuji se něčemu jinému.

moc hezký, mám pro tebe připravenou na lak 1000mb :kol-28:

Kokto  delam sem prave oboji  takze muzu porovnat  a nemyslim treba  dozivotni rozvody u TSI   ale  treba  kvuli rozvodum  vyndat  ci nevyndat motor nebo rozebrat pul motoru

Host
Toto téma je nyní uzavřeno pro další odpovědi.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.