_Denis_ Vloženo 22. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 (editace) Ahoj všem , ačkoli se nejedná o originální díl, jedná se o aplikaci do OII a možná někdo z vás má zkušenost. Po delším přemýšlení a dobrých referencích ze všech stran jsem se rozhodl koupit nepříliš levné multimediální autorádio Erisin, které je vzhledem i připojením přizpůsobeno k implementaci do OII (především ročník 2012). Rádio podporuje zapojení na CAN-BUS, ostatně redukce je součástí balení. Součástí kabeláže od rádia jsou 2 volné drátky - jeden je pro anténu (bohužel rádio, tak jako to bývá mimo Evropu běžné, podporuje DIN konektor a zapojení musím řešit za pomoci fantomového zapojení - redukce samec DIN -> 2 samci FAKRA + zesilovač na 12V), ovšem druhý je označen jako "BRAKE-IN". Doslovný překlad by znamenal "Brzdy-do", čili vstup pro brzdy, to ale bude blbost. Hledal jsem na google souvislosti, zda toto neznamená zrovna něco jiného, no nic jsem nenašel. Netušíte někdo, co to může být? Druhou věcí je jediný kabel, který z rádia trčí (jack samice). Má na sobě nápis "MTC". Netuší někdo z vás, k čemu může sloužit toto? Upozorňuji, že se jedná o multimediální rádio, mimo samotného FM rádia totiž nabízí GPS, DVD, TV, připojení k internetu, apod.. Proto netuším, zda se jedná o zbytečnosti, nebo tyto kablíky mají nějaký důvod v ohledu základní funkčnosti. Toto je otázka opravdu spíše na nadšence, pochybuji, že by někdo, kdo rádio neměl, či se v elektru nevyzná, dovedl poradit.. Na konec ještě jeden dotaz: Hledal jsem celé odpoledne, no nenašel jsem nic. Potřeboval bych redukci z AUX na RCA. Obojí musí být samci, z rádia mi leze vstup pro AUX v podobě 2 RCA samic, originální AUX kabel je zase zakončen klasickým plastovým 12-ti kolíkem (6 v každé řadě), samice. Samec k OEM nějak není k sehnání... Kdybyste někdo něco takového viděli, budu za pomoc rád. Všem předem děkuji! Editováno: 22. Červenec 2013, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 22. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 Otazka zni proc to pises do OIII kdyz mas OII ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 22. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 Tak to se omlouvám, vůbec jsem si té jedné "čárky" nevšiml - domníval jsem se, že píši do sekce OII. Prosím správce o přesunutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 22. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 Ahoj Brake in se používá pro ruční brzdu respektive, některý radia tím omezují přehrávání DVD pouze u stojícího vozu s ruční brzdou MTC bych viděl jako nějaký překlep spíše to bude TMC Případně postni modelové číslo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 23. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 (editace) Ahoj, díky za odpověď Jo ták, to mě nenapadlo. Myslíš, že když nechám kabel nezapojený, bude video fungovat za všech okolností? Nad tím TMC jsem také přemýšlel. Na druhou stranu, dostal jsem k tomu vše - anténu pro GPS, pro TV, apod. (faktem je, redukci pro rádio ne), ale k TMC vůbec nic. Netuším, zda v běžných navigacích je TMC opravdu připojeno přes jack konektor, nebo ne - to by mi mohlo pravděpodobnost prozradit.. Jinak jedná se o model ES1099S Editováno: 23. Červenec 2013, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 23. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 Tak jedno doplňující info: to "MTC" není "MTC", ale jak jsem později zjistil, je to MIC. Čili to bude vstup pro externí mikrofon, ačkoli jeden vestavěný už v rádiu je.. Takže vyřešena další záhada :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 25. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 (editace) Tak vyřešen i poslední problém. Pokud někdo řeší podobný problém, snad mu pomůže tento návod: Poněvadž očividně neexistuje redukce z AUX (samec) na RCA (potřeboval jsem rovněž samce), rozhodl jsem se laborovat sám, zabralo mi to jen chvíli zkoumání a aspoň jsem ušetřil za další redukce. Stačí ostřihnout koncovku AUX, která by se měla zapojit do rádia. Vyleze 5 drátů - černý, hnědý, šedý, žlutý a zelený. Černý odstřihněte. Originálně je to zamotané k hnědému, nechápu však jeho účel, protože na druhé straně (jakoby směrem k loketce) je rovněž ostřihnut a není nikam zapojen. Pro pravý kanál (červená) vyberte: - Žlutý drátek pro kolík - Šedý drátek pro kroužek (stínění) Pro levý kanál (černá, nebo bílá) vyberte: - Zelený drátek pro kolík - Hnědý drátek pro kroužek (stínění) ... Zvuk hraje stereo se správným uspořádáním kanálů tak, jak má Editováno: 25. Červenec 2013, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrasdnb Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 Ahoj. Chci se zeptat jestli někdo už dával do Octavie 2 r.v. 2005 originální autorádio s lcd značky Erisin . Měl jsem tam originální rádio bez lcd a koupil jsem právě ten Erisin a mám problém že když zapnu klíček tak se klasicky rádio zapne ale když mám nastartováno vypnu motor tak má rádio jet až do doby než klíček vytáhnu ale rádio se po chvilce vypne už při vypnutí motoru a následuje divné chování. Motor se vypnul rádio po chvilce taky ale po další chvilce se zase rozjede ale hned se zase vypne a pořád takhle dookola. Jakmile se vytáhne klíč tak už je vyplé pořád. Nevím jestli se to dá někde nastavit v rádiu nebo se musí něco zapojit jinak. Budu rád za každou radu. A ještě mám jeden dotaz zda se dá do tohoto rádia nahrát čeština. Děkuji. Založil jsem na tohle téma ale byl jsem odkázan zde tak tedy prosím o radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira f Vloženo 1. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2014 Měl jsem identický problém. Dopadlo to tak ze mi odešel display. Komunikuju momentálně z výrobcem a cekam na nove lcd. Ale co jsem tak promeroval proud v kabelazi tak problém bude asi v tom, ze originál má 2 vstupy proudu. Jeden trvalý pro paměti,a druhý kdyz sepne klíč. Kamen úrazu bude ze erisin má vstup jen jeden a to na trvalý zdroj.. zkusim to prohodit az mi prijde display a dám vedet co se stalo... :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.