Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, 

když jsem potřeboval více zrychlit do kopce, tak při vyšších otáčkách se ozval divný zvuk, otáčky okamžitě vylétli až do červeného, z výfuku šlo hodně kouře a byl cítit zápach. Po zastavení jsem zjistil, že začal nejspíš z motoru téct olej. Při opatrné jízdě zpět domů cca 2km, jako by motor divně poskakoval a nešel plynule (myslím, že šli jen 3 válce). Otáčky stále šli do červeného a ustali a za chvilku zase, bílý kouř z výfuku při těch otáčkách . Při jízdě byl slyšet od motoru zvuk, který bych přirovnal k  "elektrické vrtačce".  Nevíte co se mohlo stát? Auto mám na zahradě a do servisu těžko dojedu. Děkuji

Vloženo (editace)

Určitě turbo? Z motoru moc oleje zase neteklo, dá se říct, že s motorem se jelo asi necelý km a potom bez motoru kvůli silnici z kopce. Myslím si, že skoro všechen olej vytekl až doma.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Vloženo

Do turba pronikl olej a ten jen vehnal do motoru a motor tak šel na olej.

Proto to nekontrolovatelné zvýšení otáček do maxima (dávkování nafty se dá řídit, dávkování oleje v tomhle případě ani náhodou), proto ten bílý kouř.

Vloženo (editace)

jak pises tie otacky, existuje jav ked sa zapali olej v sani.. roztoci to motor do kritickych otacek...

si rychlejsi.. ;-)

Editováno: , autor: mysko
Vloženo

No, ale motor šel vypnout klíčkem, někde jsem se dočetl, že kdyby se takto stalo, že nepůjde ani vypnout a pojede tak dlouho dokud nespálí všechen olej a  zadře se, což se nestalo. Jako by hořel ten olej v jedno válci jestli to je možné. 

Vloženo

jj, to máš pravdu.

Třeba ten jev byl takový poloviční, ale fakt bych to tipoval na ten zapálený olej v sání, jak píše mysko.

A pak: "Při jízdě byl slyšet od motoru zvuk, který bych přirovnal k  "elektrické vrtačce" ", nevím, neslyšel jsem to, ale typoval bych to na vylagrované turbo.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...