ondikTDI Vloženo 11. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2013 Tak mi zacal blbnout palubak. Menil sem olej a mel auto naklonene s tim,ze bylo v nadrzi asi 15 l. od te doby to ukazovalo nesmyslne rezervu a dojezd 70 km im kdyz tam bylo 2X tolik. odpojil sem baterku rezerva prestala piskat,ale dojezd nesmyslny dal. rikam si treba se to zpravi kdyz doplnim do plne. dal sem 42 litru vic proste neslo nechaopu jak se tam da dotankovat dalsich 15 litru,ale to je fuk. nastartuju a palubak si klidne ukaze dojezd 600 km coz je uplne totalni kravina. driv mi ukazoval 900 mam trosku zvysenou spotrebu,protoze jezdim jen mesto 5 km,ale je vyssi jen o pul litra. da se to nejak jinak resetovat? nejak zpravit pres VAG? jak? jakou verzi vagu potrebuju? spotrebu ukazuje normalne realne dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 11. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2013 to se postupně zkalibruje.. udělej si jeden trochu delší výlet (20+ km) a mělo by se to srovnat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladiktm Vloženo 12. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2013 mam vypozorovano z provozu auta ( pri delsi jizde ), ze udaj o dojezdu zobrazovaný na displeji je vypocitavan ( popr. korigován ) z udaju o aktualni spotrebe paliva a dale z udaje o mnozstvi paliva v nadrzi ( signal plovaku v nadrzi ) . Pri sjizdeni z dlouheho kopce ( bez plynu-žadna dávka paliva do valce a tedy nulová okamžita spotreba dle PP ) lze pozorovat postupný nárust hodnoty o dojezdu ( rozlisovaci schopnost je po 5-ti km), a prumerna spotreba dle PP zacne postupne klesat. Zažil jsem i případ, kdy sem sjižděl táhlý kopec-taky bez plynu, okamzita spotreba 0.0l/100km ), který se ale kroutil mirne doprava a tam jsem si vsimnul ze udaj o dojezdu misto aby logicky narustal tak nelogicky klesal, to je dle mého je zapřičiněno pravě přeleváním paliva na druhou stranu nadrže a tedy signal z plováku o mnozstvi paliva v nadrzi neni korektni avsak palubni PC provede výpočet na zakladě těchto udáju. Nejezdim 'podlahu' a tak udaj o dojezdu jsem zaznamenal i přes 1200km ( pri jizde kratce po dotakovani nadrze ). Ještě je možne, že když je prvni mod na PC vynulan ( drzi par hodin v pameti a pak se sam nuluje ) tak bere počítač pro první nástřel výpočtu dojezdu hodnotu z dlouhodobe prumerne spotreby ( mód 2 na PP, drži se v pameti za posledních max. 100hodin provozu vozidla, lze i rucne resetovat ) . Udaje o spotrebe dle PP na mem aute jsem take overoval s realitou a zadnou odchylku jsem nezaznamenal. ps. loni jsem absolvoval delsi cestu na jeden zatah 850km, poslednich 20km uz PP hlasil dojezd 0, kdyz jsem druhy den doma dolil z kanistru 5 l tak se rucicka ani nepohla ( dojez stale 0km na displeji ), tak jeste dalsich 5 litru z kanistru a uz se zvedla ( hodnotu dojezdu si uz nepamatuji ale 0km to nebylo ), auto stalo předkem mirně z kopečka..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.