Přejít na obsah

Veliká spotřeba


Doporučené příspěvky

Dobře kluci, díky za nápady. Dnes jedu na výlet, takže zkontroluji teplotu, spotřebu na pětku apod.. 

v noci jsem ještě přemýšlel:

natankoval jsem plnou - 38 litrů.. nejsem ani v půlce nádrže (ještě jeden dílek do půlky) a mám najeto 350km... kdybych na těch 38 litrů najel 700km, tak je spotřeba 5.4l

kdybych najel náhodou 800km tak je spotřeba 4.8l

možná si začínám myslet, že jste měli pravdu a PP se opravdu zbláznil. No co, ženu jsem připravil na investici 10 000, tak ty rozvody, filtry apod. stejně vyměníme :)

Kdyby to bylo opravdu tím PP, tak dá se nějak zkalibrovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak teplota se zastavila na 90 stupních po pár km jízdy (cca 8minut) a pak se ani nehla...

spotřeba při volnoběhu - za studena 1.1l   po ohřátí skákala mezi 0.7-0.9

při rychlosti 5 - 100km/h byla spotřeba asi 7-8l... samozřejmě pokud sešlápnu pedál na podlahu, tak tam najednou skáče 14-18l/100km.. 

mám pocit, že to bude tím PP... počkám až udělám ty rozvody, vyměním všechny filtry a olej... nechám asi vyčistit váhu vzduchu a ERG (to jsem se tu dočetl na foru) a pak uvidím jestli bude změna...

ale dle natankovaných litrů a ujetí km mi to zatím vychází spotřeba kolem 5 litrů a ne 8.5 dle PP :-)

jinak není tu někdo z okolí liberce kdo má VAG a nějaké zkušenosti s diagnostikou? :) abych věděl, na koho se potom obrátit...

Děkuji všem za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty hodnoty máš spíš lehce vyšší, je mi spíš divný, že ti to ještě tak kolísá. Zahřátý stav u mne je 0,5 (0,7 je u studenýho pár minut po startu), pětka plnej kolem stovky je 13 litrů a s narůstající rychlostí pomaličku klesá až asi k 10 litrům při 180... Nejsem si jist, ale odcházející váha udělá opak, místo 13 by tam teklo třeba 10. Takhle od stolu první co mě napadlo, tak porovnat teplotní čidlo pro palubní desku, které ti funguje správně, s teplotním čidlem pro motor, který je možná špatný a motor si myslí, že je studený, spotřeba by na to seděla. Chtělo by to připojit na diagnostiku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, jsou spíš vyšší než má většina, ale nemusí to hned znamenat, že to je rozbitý, je mi spíš divný, že mu to ještě kolísá v rámci dvou desetin, mi to občas přeblikne o deci na 0,4, takže vlastně poloviční spotřeba. To samé při stovce 7-8 znamená buď akceleraci, nebo jízda do celkem prudkého kopce, který třeba na kole už sakra cítíš a to samé je mi divný, že mu to kolísá, když zadupne plný, aby se hodnota měnila o 4 litry je sakra hodně. Navíc jestli si dobře pamatuji, tak tříválce žerou těch 13, jako je tomu u mne. Já totiž takhle diagnostikoval motor když jsem kupoval, neměl jsem sebou pc a ty hodnoty co má, by znamenaly, že tohle raději ne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jak jsem si tu stěžoval na vysokou spotřebu, tak je to opravdu pouze chyba PP. Dlouhodobou spotřebu mi to díky jeho nesmyslům ukazuje kolem 8 litrů, ale díky tankování jsem zjistil, že spotřeba je po ujetých cca 1000km 5.2l - což je hezké - v zimním období - do práce samá křižovatka apod..

otázka tedy zní - jak lze poladit ten PP, aby ukazoval přesně? Ladí se to na základě nějakých odhadů, nebo to lze sladit celkem přesně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DObře díky za info :) už jsem napsal  mail do škoda v Liberci, tak uvidím... jelikož vidím, že se to nastavuje po procentech, tak se právě bojím, aby to šlo vůbec nastavit korektně... z čeho budou vycházet? řeknu jim, že mám spotřebu 5.2 ... PP ukazuje 7.8  tak prostě ukazatel sundají o 35%? snad na to mají nějakou lepší techniku určování :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem jen ze zvědavosti napsal technikovi do Škoda Auto Liberec, jestli je možné seřídit PP, aby ukazoval správně spotřebu a napsal mi toto:

"Dobrý den, je možné že máte PC nastaven na míle.. Přijeďte a provedeme diagnostiku. Jinak jiné nastavení PC nelze. Můžete mít třeba i vadnou lambda sondu-zvětší spotřebu paliva."

 

Sakra, vždyť už i já díky tomuto foru vím, že se tam dá upravovat spotřeba v rámci %.. Co ta lambda sonda, jaký na to máte názor? Většinou tu čtu váha vzduchu, EGR... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...