marthass Vloženo 30. Září 2013 Sdílet Vloženo 30. Září 2013 Ahoj, nevím jestli tady to vlákno je, ale zajímal by mě Váš názor. Nějak už začínám mít věk na usazení a tak bych radši auto vyměnil za byt. Rád bych proto prodal svoje auto. Nečekám, že za něho dostanu moc, ale podle inzerce je těžko říct, kolik za něho chtít. Samozřejmě nechci málo ani moc. Jedná se o Škodu Octavii 2. generace před FL, rv. 2007, 1.9TDI (bxe) s najetými 180.000 km (poctivými). Ve výbavě elegance s užitečnými fičurami navíc, jako je ESP, xenony, maxidot, další airbagy, paket pro špatné cesty, dvojitá skla, multivolant, kožený paket atd. Brzdy ok (výměna všech kotoučů a destiček), lanovody, nově po stk. Měnil jsem tak akorát kompresor, jinak všechno drží. Rozvody dělaný ve 120.000. Dvouhmota nerachotí, turbo tahá a sviští furt stejně, jak jsem to koupil ve 103.000 km. Teď se chystám preventivně na egr. Olej měněn každých 15.000, měnil jsem preventivně ojniční šrouby, ale úplně v pohodě. S autem spokojenost, spolehlivost, spotřeba, prostor a hlavně ceny ND úplně nádhera. Jediná závada byla v kompresoru klimatizace, který vrzal, ale po výměně za nový vše ok. Ale jak se chci stěhovat do města, tak s dieselem jsem v háji. Musím jezdit na nákup (7 km) vyhlídkovou trasou (cca 20km), abych to zahřál Má takové auto ještě nějakou hodnotu vůbec? Doporučili byste mi dobrý inzertní server, kde jsou skuteční zájemci? Případně je lepší dát to do autobazaru na výkup? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 1. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2013 Nene.. tohle už žádnou hodnotu nemá.. ale dám ti za něj z fleku 80.000 :-) Podívej se na to takhle.. ve výkupu vždycky dostaneš méně než při přímém prodeji, ale zase máš peníze okamžitě. Je otázka jak moc na to spěcháš. Ověřené servery jsou buď tenhleten nebo octavia club, nebo jedno "síla-ropáku" fórum.. pak klasické bazarové portály jako je bazos.cz, sauto.cz apod.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arlo Vloženo 1. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2013 Já jsem prodal auto pres annonci ten den co vyšel inzerat bylo prodaný. A dostal jsem víc nez v bazaru... Jinak bych se kouknul po bazarech za jakou cenu se vůz v tehle vybave a stavu prodává a takový peníze bych chtěl. Vždycky je lepsi dat trošku vetší cenu a slevit:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 1. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2013 Pokud je to nějaká "atraktivní" barva, první majitel a vyplněná serviska, tak by bazar mohl nabídnout i rozumnou cenu, z logiky věci ale vždy bude výhodnější auto prodávat sám přímo. Je to ale občas nápor na nervy. Lidé se snaží vypadat chytře (většinou po přečtení nějakého článku o koupi auta na d-fens), hledají každou blbost aby stáhli cenu na minimum. Pak to případně koupí a tobě pořád zůstává zodpovědnost za skryté vady, takže tě pak budou nutit jim proplatit i urvané kolo, které si ulomili cestou od tebe v díře... Já nejsem rozený prodejce, auta jsem vždy prodal na protiúčet, když jsem kupoval nové. Pokud ale to auto splňuje, co jsem psal výše, zkusil bych ten bazar a nepřistoupit na první navrženou cenu. Máš peníze hned a je to asi nejjednodušší... Ale klasicky pozor na AAA - nabídnou nesmyslnou cenu, na místě nabídnou polovinu, nechají tě pár hodin čekat, "zabaví" ti techničák a pak když už se na něčem dohodnete, tak si od ceny odečtou 5000 Kč za "prověření vozu". Pro odhad ceny můžeš zkusit třeba on-line Štěpánek auto, mají tam online ověření ceny... nikdy jsem tam auto neprodal, ale ceny nabízejí celkem reálné (a smutné, člověk má nějakou představu a pak vidí realitu... ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 1. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2013 ...Ale jak se chci stěhovat do města, tak s dieselem jsem v háji. Musím jezdit na nákup (7 km) vyhlídkovou trasou (cca 20km), abych to zahřál ... Na nákup jezdi MHD-éčkem. Auto si nech na delší jízdy, na výlety. Nějaké tak či tak budeš chtít, ne? To stávající vždycky prodáš levněji než bys chtěl a nové zase vždycky dráž než bys chtěl. Investoval jsi do něj, znáš ho a znáš historii, tohle málokdo ocení. Každý jde jen po ceně. Takže pokud zůstaneš u stávajícího, podle mně, budeš na tom pořád líp. Jedině, že bys potřeboval peníze na byt a o autě dál, nebo v nejbližší době, neuvažuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 2. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2013 Díky chlapi, rozumné názory. Právě že mě docela děsí prodat to přímo, jednak ten čas, co člověk stráví s ukazováním auta zájemcům a pak hlavně nějaký ty projížďky a huntování a pak třeba odmítnutí (což mi dělali tohle hodně na motorce, že se pár lidí prostě jen přijelo projet). A dovedu si představit, že u dieselu stačí horší zacházení a dvouhmota, turbo atd. může odejít a pak mě budou do půl roku uhánět Tenhle názor jen potvrdil moji obavu. Jinak auto bych si nechal, to jo, ale daleko radši bych si vzal menší hypotéku. Uvidím:) ale 80 tisíc za to auto, to je teda fór Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.