Zdenekaa Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Ta Sahara je u klimy OK. Měl jsem na mysli i bez zaplé klimy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Jak máme rozumět větě: "...při zapnutí climatroniku i třeba na první stupeň se rozběhne sahara," Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenekaa Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 (editace) kolko kilometrov si prešiel? aká bola teplota motora? aká to bola trasa? akou rýchlostou si išiel? akým štýlom jazdy? Jízda byla do cca 200km, protože se auto koupilo 13.1.2014 a 19.1.2014 se dává na předělání na plyn. Ale jelo se s ním meziměsto a spotřeba dle pal. počítače klesla maximálně na 9,5l normální jízdou, proto jsem se ptal. Jakmile bude auto v provozu na plyn, tak dám info, jak to vypadá se spotřebou, ale tipuji tak 12l plynu na 100km... Jak máme rozumět větě: "...při zapnutí climatroniku i třeba na první stupeň se rozběhne sahara," Myšleno tak, že jakmile zapnu větrák v autě i na první možný stupeň foukání, tak se okamžitě aktivují ventilátory sahary Editováno: 17. leden 2014, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Ale to jednoduše znamená, že jsi zapnul klimu jako takovou. Zkrátka jen co se točí větrák, i když jen na první stupeň, čili na displeji není nápis OFF, vpravo je nápis AUTO, venku je teplota větší než 5 °C ,JE zapnutá klima, čili běží kompresor a běží sahary. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 môže to robiť aj zapnutá klíma (tá spraví cca 1L/100km rozdiel) na Climatroniku máš tlačítko "Econ" skús ho stlačiť či sa sahara vypne. ja som mal spotrebu na cca 350-370km (Malacky - Ostrava) 7,5L ale išiel som po dialnici bez klímy.tá spotreba je podla mna v poriadku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenekaa Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 (editace) Jj, díky, než jsem se sem podíval, tak mi byl doporučen manuál, kde jsem to vyčetl. U sorenta mám taky aut.klimu, ale její ovládání je o něco jinačí a proto mi nešlo do hlavy, že se zapínají i sahary. Prostě jsem nevěděl, že ECON znamená vyplou klimatizaci a musí svítit... Editováno: 27. Březen 2014, autor: plasmo Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Ano, v podstatě dva režimy: AUTO a ECON = kompresor ON a OFF a z toho dále vycházející pak ruční režimy (klapky, ventilátor, teplota - nastavené ručně), ale vždy záleží "od kud začínáš". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenekaa Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 (editace) Díky za odpovědi a rady a jelikož se auto předělává na plyn, tak dám potom vědět, jak je na tom spotřebou, ale tipuji kolem 12-ti litrů plynu na stovku... Editováno: 21. leden 2014, autor: Zdenekaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenekaa Vloženo 25. leden 2014 Sdílet Vloženo 25. leden 2014 (editace) Takže po namontování LPG je reálná spotřeba plynu +- 10l/100km, což mě docela překvapilo, protože jsem počítal tak kolem 12-ti litrů... Editováno: 30. leden 2014, autor: Zdenekaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lili Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 (editace) Ti nechci kazit radost :-D ale já mám také LPG a co jsem teď počítala, tak jsem kolem 8.8l/100 km (na LPG, kombinovaný provoz - město 1/3, okresky 1/3, dálnice 1/3) a to má to auto najeto snad 6x kolem zeměkoule a za brzdu provozu se nepovažuji...obzvláště na dálnici to zrovna nešetřím a ještě mám 4kolku, takže vozidlo je podstatně těžší... Editováno: 24. Březen 2014, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 27. Březen 2014 Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 A co váha vzduchu, lamda sondy, děravé podtlakové hadice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 27. Březen 2014 Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 ja ti neviem, podla mna tá spotreba LPG je v poriadku. predsalen je to 4x4 ako píše, a tie majú vždy vyššiu spotrebu ajkeď nieje trvalá 4x4.. a LPG je "chudobnejšie" ako benzín, takže ho tam musí ísť viac (niečo ako E85) aby zmes nebola chudobná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 27. Březen 2014 Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 LPG má vyšší octanové číslo jak NA98 ... 1.8T by měla jezdit kombinovaně do 8l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 28. Březen 2014 Sdílet Vloženo 28. Březen 2014 aj 4x4? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 28. Březen 2014 Sdílet Vloženo 28. Březen 2014 tak 4x4 do 9l max Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zanin Vloženo 8. leden 2015 Sdílet Vloženo 8. leden 2015 Chtel sem se zeptat mam klasickou 1.8t a stim ze tam mam lpg namontovane 4 bodove a pri jizde do prace cca 18 km mam spotrebu kolem 11litru a kdyz jedu delsi trasu tak mam 9 min se nedostanu .....nezalezi i na tom od jakeho vyrobce tam je lpg namontovano nebo hak je nastaveno ? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 8. leden 2015 Sdílet Vloženo 8. leden 2015 Hele nech si seřídit lpg u plynaře a uvidíš. Když jsem já auto koupil jezdilo kolem 8 litrů lpg,ale často svitila kontrolka emisí a hlasilo to na vagu řada válců 1 chudá směs. Po seřízení jezdím za 9-10lpg ale kontrolka nesvítí a vím že nekurvím motor. Samozřejmě záleží jestli se jezdí víc po městě nebo okresky a jak moc šlapeš na plyn.....Ono to auto umí jezdit i za 7litrů benzínu,ale to není jízda......to bych si pak mohl koupit třeba 1.4 16V a byl bych na tom stejně................. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zanin Vloženo 9. leden 2015 Sdílet Vloženo 9. leden 2015 Jo diky zkusim zajed na serizeni ......a pak se ozvu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.