Přejít na obsah

Kódování BSG pro senzor světla a deště

Sharky487

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Chtěl bych se zeptat, jak správně nakódovat a přizpůsobit BSG jednotku (č. 3C8 937 049E) pro dodělaný dešťový senzor?

Našel jsem souvislost s dešťovým senzorem a CH/LH na těchto místech:

Byte 0, bit 5: Assistant Driving Light _Leaving Home (mám 1)

Byte 0, bit 6: Rain/Light sensor installed (mám 1)

Byte 0, bit 7: Coming Home active (mám 1)

Byte 2, bit 4: Coming Home via (0=Personalisation, 1=Lightsensor) (mám 0)

Byte 21, bit 6: Leaving Home variant (0=LH in LDS / 1=No LH in LDS) (mám 1)

Byte 23, bit 5: Coming Home Logic (0=Old / 1=New) (mám 0)

pak ještě možná byte 22, bit 0 Personalistation (0=variant 1 / 1=variant 2) (mám 0)

Zajímalo by mě kódování těchto bitů, nejlépe od těch co to mají z výroby nebo kterým to funguje jak má. Dešťová část mi zdá se funguje (stěrače i zavírání při dešti).

Dodělával jsem dešťák a trochu se s tím peru, když zaškrtnu Byte 2 bit 4 na 1 (Coming Home via lightsensor), tak mi CH i LH zmizí z Maxidotu a přestane fungovat.

Na několika stránkách jsem se dočetl, že pro funkci automatických světel musím v přizpůsobení (Adaptation) změnit prodlevu Assistance Driving Light z 6s na 0s, jenže se nemůžu dostat k žádnému kanálu co má v názvu Assistance Driving Light - hlásí to chybu a neukáže žádné hodnoty.

Díky moc za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Tak jsem zjistil že tohle kódování mi sice funguje, ale jednotka vyhazuje chybu:

02390 - Control / Regulation for Ambience Lighting (E400)

009 -- Open or Short to Ground

Podle rady v jednom zahraničním fóru jsem zkusil změnit v BSG Byte 23/bit 5: Coming Home Logic z 0 na 1, chyba zmizela, ale CH přestalo fungovat :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...