Alma Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 Zdar, řeším takový problém. Psa už mám, (kříženec labradora cca 30Kg),romíka jsem už taky pořídil a teď mi chybí už jen ta klec. Uvažuji o Klec pro psa řady Flamingo, Dog Residence vypadá sice lépe, ale taky jsou rozměrově větší. Transportní klec pozink XL 107 x 68 x 75 cm Flamingo transportní klec pozink 87 x 58 x 67 cm vel. LProblém, že ta větší by byla asi lepší, jenže se nevleze na délku do kufru, musel bych sklopit i třetí sedačku což nechci. Chybí tam tak cca 2cm na šířku měřeno metrem (u velikosti XL je šířka 68cm). Problém, je že nemám kde prakticky vyzkoušet. Nemá někdo k tomuto nějaké praktické zkušenosti s převozem psů ? Nebo nějaký dobrý nápad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 27. Únor 2014 Sdílet Vloženo 27. Únor 2014 Mal som asi rovnako veľkého psíka,a vozil som ho za prepážkou N1. Teraz psa nemám a prepážka šla s auta. Raz nás zastavili policajti,a na manželkiných kolenách objavili maličkú čivavu. Keďže som mal všetko OK,vypočul som si prednášku,ako môže zvieratko v aute spôsobiť nehodu.Dal som mu za pravdu,stať sa to naozaj môže. A tak nám len pohrozil, a zaželal šťastnú cestu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 27. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2014 Ono nejde ani jak dle zákona. Tam podle našeho školitele ref. vozidel stačí zajistit psa v autě povelem . (tím je splněna legaslativa zákona, ne co by se stalo kdyby se něco stalo). Já bohužel nemám psa vycvičeného na ježdění v autě, v kleci už vůbec a potřebuji dojíždět v jedné osobě na cvičák. Proto ta klec. Jednak kvůli autu, protože kdo neviděl špinavého od bláta mokrého psa, tak i pro bezpečnost všech. Do teď jsme jezdili ve dvojku a druhý psa hlídal vzadu. Ale nezabrání tomu aby "neposkákal, neoslintal a nezachlupil" všechno.Takže jsem zvolil toto řešení. Akorát mne štve, že k velikosti klece, (blbé 2-3cm) musím sklopit i třetí sedačku. Nebo jedině tu klec se psem postavit na stojáka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 28. Únor 2014 Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 U nás vo firme si vozil SBS-kár do služby svojho psa - nem.ovčiaka. A klietku si vyrobil sám.Je v podstate rovnaká ako na foto,akurát zadná stena je skosená podľa zadných sedačiek.Ľahká,spratná, keď ju nepotrebuje raz-dva ju vyberie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 15. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 15. Březen 2014 (editace) Takže po dlouhých úvahách a kvůli místu objednávám asi dělící mříž. Klec by mi zabrala celý zadek. Cenově to vyjde zhruba stejně. Editováno: 15. Březen 2014, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 21. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2014 Tak jsme udělali další krok Provedení velice kvalitní, cena jelikož je to vyrobeno v Západním Něměcku však taky. Autentické foto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 21. Březen 2014 Sdílet Vloženo 21. Březen 2014 (editace) takže máme taky hafíka - slovenský čuvač, 9 měsíců, cca 25kg. a jezdíme s ním taky na cvičák v 1 osobě. Dřív jsme také jezdili ve 2, jeden řídil, druhý vzadu držel psa. To šlo když byl ještě malý, cvičák v sobotu ale ted je větší a cvičák je ve všední den a to nemohu, pracuji...nicméně kam ted chodíme tak pán nám ukázal jeden fígl.. V autě máme protiskluzovou vanu, nemáme mříž, pejsek je na vodítku, na kterém se udělá uzel...hafík skočí do kufru, vodítko se nechá vytažený venku a u toho uzlu se 5.dveře zabouchnou (konec vodítka se samozřejmě před zavřením kufru strčí dovnitř), čímž se přizavře vodítko a . drží to a pejsek se neškrtí a krásně sedí v kufru. ven na nárazník kouká jen malý kousek vodítka. Editováno: 21. Březen 2014, autor: Dandisan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 21. Březen 2014 Sdílet Vloženo 21. Březen 2014 ...ještě jedna věc...nenechával bych nic v kufru, protože tomu našemu se zalíbily opěrky hlavy u felicie a gumová oka u potahů zadních sedadel, už je rozkousal ...proto jezdí jen ve felicii a líbí se mu tam moc ...jen pro ukázku, jak pak vypadá... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 21. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2014 Náš "hafík" má 30 kilo, taky jsme ve feldě museli jezdit ve dvou a pes byl vzadu jenže všechno oslintané, samý chlup a bláto. Teď pokud vše dobře dopadne budu jezdit jen sám a dál, tak chci jak zajistit psa a sebe a trochu alespoň ochránit auto. Tu klec jsem zavrhl. Teď jako další krok je šití spejšl koženkové deky přesně na míru do kufru. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 30. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2014 Tak další krok. "Deka pro psa" materiál koženka,upevnění za hlavové opěrky a suchý zip. Boky na suchy zip. Montáž demontáž 30 sekund. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 10. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Tak a hlásím poslední krok. Vše proběhlo kupodivu dobře. Řešení s koženkou se hned při první cestě a dnešním počasí ukázalo jako velmi praktické, stačí vytřít hadrem a je to. Pokud by někdo něco podobného řešil tak za sebe můžu doporučit. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 11. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2016 Tak trochu oživím. Jelikož je roomster malý a časem se ukázala potřeba svézt i koloběžku tak zde pro představu. Spotřeba +1l 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.