kysa Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte, jestli bude na Fabii 1.2 tsi 63kw pasovat kompletní těhlice z Fabie 1 RS, nebo jsou potřeba nějaké úpravy? Díky, 256mm kotouč mi prostě nestačí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 27. Únor 2014 Sdílet Vloženo 27. Únor 2014 Zaujíma ma, že ako jazdíš, keď ti 256mm nestačia. :-)Netvrdím, že väčší priemer kotúčov je zbytočný (ja sám mám 288-ky), ale ten priemer kotúčov ktoré máš teraz sa dávnejšie montoval aj na Octavie I v kombíku a s ťažkým TDI motorom. Ak s tým nejazdíš na okruh, tak ti tieto brzdy musia stačiť. K tvojej otázke. Zisti si cez ETKU alebo v servise, či sú čísla dielov z Fabie I RS rovnaké ako u Fabie II (RS) a keď áno, tak asi pôjdu aj bez problémov namontovať. P.s.: Aké máš brzdy vzadu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kysa Vloženo 27. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2014 jsou tam bohužel bubny, zatím, uvažuji taky o změně nápravy za kotoučovou, brzdy chci měnit taky z toho důvodu, že budu mít větší kola R17 a to už taky bude pak jiný nápor na brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 28. Únor 2014 Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 kysa, vráť sa prosím ťa na zem, a: 17" disky podľa mňa nekupuj, lebo síce nemáš HTP, ale ani nejako extra silný motor, tj. budeš mať zbytočne ťažké disky, a veľa neodpruženej hmoty bubny a 17" kolesá budú spolu vyzerať naozaj blbo komfort bude na hovno na našich cestách je vysoké riziko poškodenia disku aj pneumatiky (ja mám o číslo menšie kolesá a dve pneumatiky som už musel vyhodiť kvôli vypuklinám) 17" pneumatiky 205/40 sú nechutne drahé pôjde ti hore spotreba Ak chceš vymeniť aj nápravu kvôli kotúčom, tak už rovno zváž, či by nebolo lepšie radšej vymeniť celé auto, a rovno kúpiť také, ktoré bude mať vpredu väčšie a vzadu tiež kotúče. Takže kúpiť silnejšiu verziu TSI aj s kotúčmi, prípadne pouvažovať nad Polom, alebo Ibizou. Takto upravovať 63 kW auto naozaj nemá zmysel a ak nejazdíš na okruh, tak väčšie brzdy ani moc nevyužiješ. Pri núdzovom brzdení v bežnej premávke väčšie brzdy asi tiež nebudú mať navrch, lebo síce brzdia naozaj dobre, ale až moc dobre. Pri núdzovom brzdení (vďaka ktorému som dnes nezrazil psa) vždy zbytočne zablokujú koleso a potom to musí vždy doriešiť ABS. Výhodu veľkých kotúčov vidím iba pri náhlom brzdení z diaľničných rýchlostí. Tam budú mať väčšie kotúče v prvej fáze brzdenia kým sa nezablokujú kolesá a nezačne pracovať aj ABS určite navrch, ale to je asi všetko. Ak obrovské disky nie sú tvojim fetišom, tak radšej zváž kúpu nejakých naozaj ľahkých 15" diskov. Viem, auto nebude tak dobre vyzerať, ale neodpružená hmotnosť ti pôjde výrazne dole (oproti 17" diskom tam môže byť rozdiel aj cez 30 kg), budeš mať vyšší komfort, ušetríš na pneumatikách, tie menšie kotúče pod diskom budú vyzerať lepšie, pôjde dole aj spotreba, a kvôli 1-2 cm užším pneumatikám budeš mať aj lepšiu priľnavosť na nesuchej vozovke. Nevýhodou ostávajú celkovo niečo horší vzhľad auta a o málo horšie jazdné vlastnosti v zákrutách (ale tie pri sériovom podvozku aj tak nestoja za reč). 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kysa Vloženo 28. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 Když bych měnil auto, tak už bych asi šel do Golfa 7 nebo do Passata Combi, na škodovku už bych se asi vyprdnul. Co se týče sjíždění pneumatik, nenajezdim za rok tolik km, abych brzy měnil pneumatiky, teď mi 15tky vydržely 4. rok, 17tky už mám koupené s uplně novými pneumatikami, takže zase 3-4 roky vydrží. Je mi 24 let, několik let toužím po tom mít auto, které se mi líbí i co se týče upravování, jsem mladý, něco si musim vyzkoušet a i dá se říct vytrpět, ale tak pokud to sám nezkusim tak pak nemohu soudit jaké to je a zda mi to vyhovuje nebo ne. Seriový podvozek brzy půjde pryč, mám už koupený štelovací, jen čekám do konce března s přezouváním a kompletním přestrojením podvozkové části. S brzdným účinkem jsem nespokojený už nějaký ten rok a vždy jsem to nějak vydržel, ale teď když už bude ten větší valivý odpor nevěřím tomu, že by to ty brzdy vydržely, nejezdím jako dobytek, ale když už někam jedu a je potřeba opravdu prudce brzdit, tak se vždy bojim, zda to ty brzdy zvládnou, abych toho přede mnou neťuknul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Ja sa hlavne čudujem, že ti tie brzdy nestačia. Ako som už písal, 256-ky sa dávali aj na O1 kombajn TDI (o dosť ťažšie auto! a videl som s tým chalana jazdiť na okruhu tak, že som mu s o dosť ľahšou Fabiou a silnejšími brzdami ledva stačil (je pravda, že on sa po 5-6 ostrých kolách sťažoval, že mu mäknú brzdy, ale to je pri sériových autách bežné). Ďalej sa tieto brzdy bežne dávajú aj na Roomstra. Preto sa mi nechce veriť že by ti nestačili. Nie je možné, že tam máš nejakú vadu kvôli čomu ti to zle brzdí? Napr. slabo to dávkuje na zadné kolesá, alebo nerovnomerne zodraté platničky prípadne kotúč? Preveroval si, či je všetko v poriadku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny. Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 (editace) Ja nevim proc tady nekdo resi otazku proc to chce delat atd ... kdyz to chce tak to chce, ja mam Fabii 2 FL 63kW s chipem na 78kW a taky chci dopredu aspon 288mm kotouce, klidne bych bral i 312mm a taky jezdim na 17" ... nema nekdo zkusenosti z jakeho auto by tam sli tehlice? Jde tam z Fabia 1 RS? Diky Editováno: 20. Květen 2014, autor: Johny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 288mm kotúče majú sériovo aj silnejšie Fabie II TSI aj RS-ko, takže nemusíš riešiť žiadne iné auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 (editace) A myslíš,že ty zadní pidikotouče budou vypadat v těch 17 kolech kdoví jak?Nestačilo by třeba koupit nějaký Powerdiscy a keramické destičky?Jestli jde jen o účinek.Je pravda,že větší brzdy budou brzdit lépe,ale dá se tomu pomoci i jinak.Zdá se mi,že to zbytečně lámeš přes koleno a bude to stát mrak peněz. Už jsem asi starej na to,abych tohle pochopil. Editováno: 20. Květen 2014, autor: standavfr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny. Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 Tak me jde spis o ten vzhled, brzdi to dobre ... ale procetl jsem vsechno mozny a kaslu na to, je s tim moc problemu ... ale to co rikas neni tak spatnej napad dekuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.