Přejít na obsah

Válcová zkušebna - výsledky

Pawlisko

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

měl bych dotaz pro ty, kteří mají zkušenosti s výsledky z valcové zkušebny. Minulý týden jsem byl na geometrii (dělám vždy při změně kol ze zimních 15" na letní 17") a bavil jsem se s nima ohledně vyšší spotřeby. Doporučili mi udělat test na válcové zkušebně, tak jsem jim řekl, ať to udělají. Podle výsledků mi pak řekli, že u předních kol to chce vyměnit komplet jak brzdové destičky tak kotouče. Ukázali mi výsledky testů a řekli, že to je špatně. No, protože už jsem tak nějak zvyklej, že v každém servisu chtějí něco vyměňovat ať už to je či není potřeba, zavolal jsem si do jiné válcové zkušebny a tam mi řekli, že ty hodnoty jsou v pořádku. Takže babo raď. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Výsledky jsou takové:

Přední náprava:

Pasivní brzdná síla: vlevo - 180N | vpravo - 150N

Dosažená brzdná síla: vlevo - 2430N | vpravo - 2610N

Nesouměrnost v bloku: 7%

Je hodnota pasivní brzdné síly mimo normu? Je opravdu podle tohoto signálu vyměnit brzdové kotouče i destičky? Sníží to spotřebu? Nebo si chce jenom servis namastit kapsu?

Podotýkám, že auto brzdí v pohodě. Brzdy i kotouče by podle oka měly ještě nějakou tu tisícovku km zmáknout. Senzory taky nic nehlásí. Ale pokud tam je kvůli tomu odpor, klidně vyměním už teď.

A ještě pro zajímavost, bylo mi i řečeno, že bych měl popřemýšlet i nad předníma tlumičema. Výsledek zde (obrázek).

Jsem upřímně zvědavej, jestli to je další servis, co mě chce odrbat.

Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...