Michael91 Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 Zdravím nemá náhodou někdo zkušenosti s výměnou "servo řízení" ?? Nějaké rady jak na to ...?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 (editace) A čo si predstavuješ pod takým pojmom "servo řízení"? Převodku řízení? Čerpadlo? Nebo oboje? Převodka je v pohodě, jen určitě před demontáží dej volant do středové polohy, vytáhni klíček a malým pootočením ho zamkni. Pak už s ním nehýbej do té doby, než bude převodka na místě (kdybys ho nechal odemknutý s klíčkem v zapalování, uděláš si harakiri-je tam kroužek-čidlo natočení volantu, ESP je prevít ). Pak před utažením hřídele od volantu hlavně natoč kola rovně No možná když už tedy budeš mít venku čepy, tak je vyměnit a pak samozřejmě udělat geometrii... Barvičku na psaní máš sice pěknou, modrou, ale kdybys místo toho dal do popisu motorizaci, uděláš lépe. Na šestiválu je to trochu horší, ale dá se to i bez sundání části výfuku Popis výměny: dílenská příručka podvozek 48-2 Editováno: 3. Duben 2014, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. Duben 2014 Sdílet Vloženo 4. Duben 2014 Tak už jsi to koupil Michale jo?Tak jak jsi říkal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael91 Vloženo 5. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2014 (editace) Jj už to je vytahnuté i namontované.. Lehčí než jsem čekal !! Šlo to ven samo i u mého 6válce a bez sundání výfuku....... Editováno: 5. Duben 2014, autor: Michael91 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 5. Duben 2014 Sdílet Vloženo 5. Duben 2014 Pěkně :-) Pěkně :-) Já dneska s Vitou vyměnil u mě brzdovku predtim sem tam mel FERODO FBX ale ta je jen na rok tak ted jsem dal origo SKODA ta je na dva a ma lepsi vlastnosti Tak ať se práší za kočárem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bajuszka Vloženo 5. Duben 2014 Sdílet Vloženo 5. Duben 2014 Tak to je fajn Jsi šikula bráško No a teď ať jezdí, jak má a v květnu hurááá na sraz Bája Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael91 Vloženo 6. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2014 Jj, ještě stojí ale na dilně čistil jsem intercooler a zjistil, že je praskly proto na p*** výkon a za kočárem se ještě prášit nebude!!! Jinak jedna taková ta otázka, jaká servo kapalina se lije, hmm někdo říká červená někdo zelená ...?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 6. Duben 2014 Sdílet Vloženo 6. Duben 2014 zelená.Přímo jsem kupoval černou bandasku 1 litr na superba a podle katalogu mi prodali zelenou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludman Vloženo 30. Březen 2015 Sdílet Vloženo 30. Březen 2015 Chlapi teče mi servo řízení, na obou stranách. Chci ho vyměnit za jiné. Repas nebo koupit starší díl.Stále dolévám kapalinu Odkaz zde Nikdo jsem ale nenašel servo řízení přímo na 2.5 tdi 2004. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 30. Březen 2015 Sdílet Vloženo 30. Březen 2015 To vygoogli ne? Zkus třeba druhovýrobu:http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/superb/dily-rizeni/351-cerpadlo-lopatkove-superb-servo-pumpa.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 30. Březen 2015 Sdílet Vloženo 30. Březen 2015 (editace) Jééé, sorry. já hledal čerpadlo... Provolal bych vrakárny, tahle věc obvykle moc neodchází, když už to odejde, někdo dlouho jezdil na vymydleném podvozku. Vím, ale, že se to dá přetěsnit. Když to vyndáš, ve škodovce by si s tím měli poradit (přetěsnit), nebo dát výměnný díl Editováno: 30. Březen 2015, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Tady repasují servořízení:http://pmnd.wbs.cz/Nase-nabidka-servo-rizeni-.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos85 Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 ahoj potřeboval bych poradit. Poslední dobou když otočím volantem co nejvíce doprava až na maximum nebo doleva tak mi začne něco pískat v motoru jako kdyby mi klouzal řemen. ale když je zase srovnám tak nic nepíská. díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Přepadové/přetlakové ventily. Ty už pravděpodobně nepracují správně. Druhá varianta je špatný řemen, ev.kladky. Řemen neutáhne větší žátěž a prokluzuje Běžná závada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knirek Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 To pískání dělá volnoběžka alternátoru. Brzo se ti vysype. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 Jakou má spjatost volnoběžka na altíku se servem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knirek Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Alternátor a servo jsou na jednom klíňáku. Pokud volantem otočíš maximálně doleva, nebo doprava, až na doraz, servo se snaží tlačit ačkoliv to již díky dorazu nejde. Servo tím pádem brzdí klínový řemen, ten se rozkmitá a pokud volnoběžka není v cajku, začne pištět. Když přestaneš otáčet volantem silou na doraz, klíňák se uvolní a pištění zmizí. Časem se pištění ozývá již při každé změně polohy volantu, to když servo na chvíli přibrzdí klínový řemen. Pomůže jenom výměny volnoběžky. Pokud se to nechá delší dobu bez opravy, volnoběžka se kousne a vysype se alternátor... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Sice jsem se s tím ještě nesetkal, ale tohle zní velice logicky. Za tu volnoběžku to rozhodně stojí. Snad Lubos85 dá vědět.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos85 Vloženo 20. Duben 2015 Sdílet Vloženo 20. Duben 2015 ahoj určitě dám vědět až to vyměním. teď to zase nepíská. ono to píská asi jak se tomu zachce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 15. Únor 2017 Sdílet Vloženo 15. Únor 2017 Potrebuju vymenit rizeni na SI 1.9 96 kw nejake doporuceni kde nejlepe sehnat nove nebo repas za dobry peniz?!? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Já se na to vykašlu. Cokoliv si tu přečtu tak se mi stane na autě. Objeví se tu že teče řízení tak kouknu do nádobky tam sucho. Za dva dny doleju znova plnou. A manžety obě plný oleje. Fakt bojim se už cokoliv číst jinak řízení budu mít od tud http://ecars24.cz/servorizeni/1782-hrebenove-servorizeni-audi-a4-vw-passat-b5-skoda-superb-servo-rizeni.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 Ješte se pozeptam. Ptají se mě Jake je vaše servořízení: ZF nebo KOYO a taky se se snímačem nebo bez? Nemam ani ponětí na co se mě to ptá. Do superba se dával jenom jeden typ ne ? a bez snímače, tam je akorát snímač na volantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 21. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2019 Mám otázku. Je to den co jsem odvezl servo ze supa na repase k chlapům do Děčína na doporučení: http://servisdecin.cz/repase-rizeni/ a chlap mi při přijetí ( povídali jsme ) říká, že mě geometrie nemine. Chtěl mě jenom nalákat na 800 Kč a nebo jsem opravdu s něčim mohl hnout? Jak to tam je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalCZ75 Vloženo 31. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2021 Zdravím a přeji vše nejlepší do roku 2022. Měnili mi na Superbu 2002 1.9 TDi 96kW komplet ramena a čepy a od té doby jde ztuha volant. Zajel jsem tam zpátky, ať to daj do cajku a odpověděli, že se to prý musí "oběhat". Nicméně to jde opravdu ztuha a to nejsem zrovna bez sil. Chudák manželka s volantem sotva točí. Je to rok zpátky a nic se "neoběhalo". Nechal jsem zkontrolovat geometrii a ta je v pořádku. Nemohli někde něco zapomenout zapojit, nebo softwarově nastavit (už mi zapomněli jednou zapojit podtlak turba, auto prej že projeli - holt autorizák za všechny prachy)? Nevím, jestli u tohodle auta pochodím s VCDS - prý to je napevno nastaveno a žádné režimy město, dálnice, invalida... se nastavovat prý nedají. Neřešil bych to, kdyby to opravdu nebylo nepříjemné. Dokonce se mi zvýšila spotřeba zhruba o litr. To už vážně nevím, jak by to mohlo spolu souviset. Mám pocit, jakoby mi dali jiné auto. Díky za rady. Michal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalCZ75 Vloženo 31. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2021 V 21. 12. 2019 na 14:16, Martinro napsal: Mám otázku. Je to den co jsem odvezl servo ze supa na repase k chlapům do Děčína na doporučení: http://servisdecin.cz/repase-rizeni/ a chlap mi při přijetí ( povídali jsme ) říká, že mě geometrie nemine. Chtěl mě jenom nalákat na 800 Kč a nebo jsem opravdu s něčim mohl hnout? Jak to tam je? Teoreticky by se to bez geometrie obešlo, ale ruku na srdce - kdy jsi nechával geometrii kontrolovat? Určitě bych na tom nešetřil a nechal geometrii kvalitně zkontrolovat a případné odchylky seřídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.