Lukys11 Vloženo 15. Duben 2014 Sdílet Vloženo 15. Duben 2014 Zdravím kolegové, potřeboval bych malou radu. Koupil jsem Škoda Octavia 1 1,9TDI 81kw ASV 2004 130t km z Německa(Autohaus). Auto jezdilo převážně v městském provozu. Teď k problému. Při rozjezdu na stupeň č.1 sešlápnu spojku a něco cvakne.(zařadím 1ku, rozjedu auto cca 1500 otáček, šlápnu na spojku a cvak). Hlavně za studena je to permanentní, až je motor zahřáty, tak se cvakání víceméně ztratí. Na stupeň č.2 už to cvaká méně a na stupeň č.3 už to necvaká. Nejhorší je, že to likviduje poloosy. Během měsíce mám v kloubech docela slušnou vůli. (špatnýma poloosama to není, cvaká to i s úplně novýma poloosama) Přenáší se moment na poloosy, ale logicky při sešlápnutí spojky se musí okamžitě oddělit točivý moment převodovky a poloos. Proto moc nechápu proč to tak rychle zlikviduje poloosy. Vypozoroval jsem ještě jednu věc: při řazení vyšší rychlosti sešlápnu spojku – když řadím hned – cvakne, když držím spojku déle a řadím za pár vteřin cvaknutí je menšího rázu. (není pravidlem) Popravdě mě tohle dost rozčiluje a chtěl bych to opravit. Takže mě napadá: Vůle v převodovce nebo synchrony k.o. (je možný, že jsou zlikvidované ozubené kola na stupeň 1 a 2, popř.3) Ale zrušit převodovku, to chce hodně vytrvalosti . Spojka Snažil jsem se ten problém popsat pořádně, snad vám to pomůže v hledání J Předem díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effo Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 Ahoj, jestli si se vrtal ve spojce... mám 1.9tdi octavii 1 po fl 81 kw, motor ASV, rv. 2002 a potřebuju spojkovou sadu a na tenhle motor píšou 2 velikosti 220mm a 225mm... nevim kterou koupit aby sedlo všechno jak má?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Karchnak Vloženo 3. leden 2019 Sdílet Vloženo 3. leden 2019 podobny problem az na to ze ja mam spojku ok len pri zaradehi jednicky mi skoci do dvojky a pri zaradeni spiaocky ide do predi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.