Publikováno Duben 17, 201411 r Zdravím, dočetl jsem se na netu,že existuje systém dávkování aditiv do LPG.Má to sloužit pro zvýšení životnosti vstřikovačů.Zapojí se mezi lištou se vstřikovači a filtrem plynné fáze takové jako téčko: http://www.lpgprofi.cz/t-kus-evp-12 Na to se napojí elektronická dávkovací jednotka. Má s tím někdo zkušenost ? Zvýší to životnost vstřikovačů (v mém případě BRC) ? Děkuju za názory.
Duben 17, 201411 r Tento systém montujeme, je to tlakové dávkování přípravku na ošetřování spalovacích prostorů problémových vozidel jako je Hyundai, Kia a dalších...výhodou oproti podtlakovému systému je to, že dávkuje pouze na plyn, ve volnoběhu dávkuje podle časů vstřiku benzínu(plynu), ve vysokých otáčkách dávkuje víc(u podtlakového systému naopak míń,protože je při vysokých otáčkách je podtlak v sání nižší), takže efektivnost systému je podstatně ekonomičtější a dá se použít i motorů s turbem....
Duben 17, 201411 r Autor OK,takže pokud je namontován tentop systém není třeba podtlakový ? http://www.lpgprofi.cz/elektronic-valve-protector V popisu je zmínka ,že některým typům vstřikovačů přimazávání nesvědčí.Je známo jak je na tom vstřikovač BRC standard (modrý) ?
Duben 17, 201411 r Samozřejmě že je lepší, pokud jsou v autě nové vstřikovače od BRC (se závlačkou,ne se závitem) tak to funguje...
Duben 18, 201411 r To neříkám, jen jsme to na systém se starším typem vstřikovačů nezkoušeli, ale problém by neměl být,je udělán tak aby se nečistoty nedostávaly do prostoru cívky a pohyblivých částí pístu....takže aditivum se tam taky nedostane....
Duben 18, 201411 r Autor OK.Z toho chápu že je způsob otevírání řešen jakousi membránou ? Jak je tomu tedy u nových (se závlačkou) vstřikovačů ? U starých vstřikovačů tedy nemá aditivum až takový efekt,nebo se pletu?
Duben 18, 201411 r ty jsi to nepochopil....není to o vstřikovačích, ale o ošetření spalovacího prostoru, ventilových sedel, ventilů...takový Hyundai by bez toho ani nevydržel, jak je odrbaný na kvalitě materiálu....tento systém je nejdokonalejší pro dávkování aditiva, ale ne každý systém ho může použít...např. BRC ano, ale systémy se vstřikovači Valtek v žádném případě ne....a co ty máš vlastně za auto?
Duben 18, 201411 r Autor OK.V odkazu výše je mimojiný zmínka,že aplikace aditiva před vstřikovače má sloužit zároveň jako ochrana vstřikovačů LPG (prodloužení životnosti) .To je důvod proč to řeším a ptám se na to.V současnou dobu mám namontován podtlakový systém LlashLube (kontroluju začas funkčnost a správný dávkování -zatím OK).Mám Ford Focus 1.4
Duben 18, 201411 r tak jak jsem popisoval výše...u podtlaku při volnoběhu to dávkuje normálně, ve výkonu málo, jestli máš zavedenou hadičku jen za klapku tak je to špatně, je tam třeba takový rozdělovač pro každý válec(VSE), jinak to jde jen do středních válců a krajní nejsou mazány...
Duben 19, 201411 r Autor Ano.Co jste psal výše jsem četl,chápu to i vím o VSE. Vrtá mi hlavou ješte jedna věc.Když je přívod aditiv do hadice plynné fáze,tak jestli nedochází taky k tomu,že do krajního vstřikovače jsem víc aditiv a do posledního od přívodu méně ?
Duben 19, 201411 r je to tlakový systém který spolupracuje s plynem...otevře 1 vstřik, dávka "prolétne do 1 válce, otevře 3 vstřik, čerpadlo vstříkne do hadice a přes 3 vstřik to vlítne do 3 válce...jednoduché,účinné, čím delší čas vstřiku, tím vyšší dávka aditiva, je to nastaveno dle kW motoru, tlak čerpadla může být až 5 atm,,,
Duben 19, 201411 r Autor Aha,tak že to je to obdoba řídící jednotky LPG -má to nějakou nastavitelnou mapu (jednodušší) a podle tý v závislosti na otevírání vstřikovačů LPG to prostě dávkuje . Ještě by mě zajímalo jak je to s životností a kontrolou funkčnosti zařízení ? Má to nějakou signalizaci třeba pokles tlaku při provozu,nebo tak něco ?Kontrolu hladiny aditiv to snad má,nebo ne? U podtlaku jednou za čas zkontroluju jestli to kape a za jak dlouho,ale je to potřeba kontrolovat (už jsem zažil přiucpanej filtr omezující průtok ve flašce s aditivem).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.