Přejít na obsah

voľnobežné otáčky

Lukynoo

Doporučené příspěvky

Zdravím páni, 
obraciam sa na toto fórum so žiadosťou o erudovanú radu k riešeniu môjho problému. Vlastním Fabiu Combi 1,4 16V 55kW, kód motora BKY - bez EGR, r.v. 2005, najazdené mnou cca 300 000 km. Auto stále slúži, vyše dvoch rokov je tam aj LPG - Tartarini. Môj problém je voľnobeh, nestále otáčky a občasné zdochnutie motora. Skúsim opísať čo sa s autom deje a čo už bolo porobené, napriek tomu problém stále pretrváva. 
Ráno, keď auto stálo celú noc, v pohode sa dá naštartovať a niekedy kolíšu otáčky medzi 1000 a 1200, niekedy si drží 1200. Neviem od čoho to závisí. Keď sa auto zohreje, voľnobeh je niekedy kľudný - ako má byť a niekedy otáčky kolíšu medzi 500 a 1000. No a niekedy to proste zdochne. Dá sa to zase normálne naštartovať a tak stále dookola. Na LPG sú o veľmi malý kúsok príznaky markantnejšie, ale robí to aj na benzín. Na plyne keď to stojí a drží si voľnobeh tých 1000 tak cítiť trasenie, na benzín trasenie zmizne. 
Vymenené: 
- nová škrtiaca klapka, (nastavená SuperVAGom) 
- nové obe lambdy, 
- snímač otáčok kľuky, 
- snímač otáčok vačky, 
- čidlo teploty 
- sviečky - také aké majú byť NGK 
- spojka komplet 
- pretesnené veko ventilov 
- skontrolovaná hadica podtlaku z posilovača bŕzd 
- skontrolované sanie na falošný vzduch 
Diely sú všetko buď originál, alebo značky ako FEBI, MEYLE atď,žiadna Čína a pod. Samozrejme na aute je robená bežná údržba, vždy keď si auto vypýta, olej+filter mením po 10 000 km. Auto nemá problém s ničím ,akurát ten voľnobeh. Štartuje studené, teplé na brnk, spotreba a výkon v normále. 
V servise vždy niečo vymenia a keďže to robí sporadicky, tak zaplatím, odídem a na druhý deň to zase zdochne. Už ma nebavia opravy typu vymeňte toto a keď nie, tak zase niečo iné. 
VAG neukazuje žiadnu chybu. 
Mám k dispozícii VAG 304, bezprostredne po zdochnutí, to napichnem na kábel a v pamäti závad nie je nič. Nie som automechanik, len ma autá trocha zaujímajú. Auto nechcem predať, ani vymeniť za nové, zatiaľ mi postačuje. Trocha som sa rozpísal, dúfam že som na nič nezabudol. Skúsim sem neskôr nahodiť aj video, ako sa to správa. Vie niekto poradiť? 
Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...