Hynek Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Chtěl bych poradit s výběrem reproduktorů do octy kombi.Zatím jsem vybral tuhle sestavu: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 4. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Další: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 4. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Poslední: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Číslo dvě mám vepředu i vzadu a myslím že nejsou špatný, ale chce to zesík, chystám se na to! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Já měl kompo. Alpine 165mm ve dveřích Favorita(kdysi) a hrály božsky(přes zesilovač a dveře zatlumený) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Já měl kompo. Alpine 165mm ve dveřích Favorita(kdysi) a hrály božsky(přes zesilovač a dveře zatlumený) Právě to si taky myslím!!! Chci dát zesík MDF a tlumení! Kámoš to tak má na Tigře a je to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 5. Září 2006 Sdílet Vloženo 5. Září 2006 Ty kompa jsou opravdu dobrý, ale bez zesilovače s nima nepohneš.Mám jeden dotaz...kam dáš ty třináctky do zadních dveří?Reprodukce nebude nijak valná.Kam dáš výškový reproduktor? Raději bych doporučil použití kvalitnějších 4x6, 4kanálový zesilovač, který by napájel přední kompa a zbylé dva kanály zmůstkovat pro subwoofer, který se v kombíku ztratí, ale zvukově udělá své. Co tak set od JBL, který obsahuje woofer GTO1000B, kompo 16cm GTO-6507c a 4kanálový zesilovač GTO 75.4.Celková běžná cena je 13570,- ale mohu nabídnout za 10990,-Podložky z MDF jsou v ceně. Tak by jsi měl vše a sound nesrovnatelný s tím jen když by jely jen repra a bez zesilovače. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 5. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Září 2006 Ty kompa jsou opravdu dobrý, ale bez zesilovače s nima nepohneš.Mám jeden dotaz...kam dáš ty třináctky do zadních dveří?Reprodukce nebude nijak valná.Kam dáš výškový reproduktor?Raději bych doporučil použití kvalitnějších 4x6, 4kanálový zesilovač, který by napájel přední kompa a zbylé dva kanály zmůstkovat pro subwoofer, který se v kombíku ztratí, ale zvukově udělá své. Co tak set od JBL, který obsahuje woofer GTO1000B, kompo 16cm GTO-6507c a 4kanálový zesilovač GTO 75.4.Celková běžná cena je 13570,- ale mohu nabídnout za 10990,-Podložky z MDF jsou v ceně. Tak by jsi měl vše a sound nesrovnatelný s tím jen když by jely jen repra a bez zesilovače. Do zadních dveří Jsem chtěl dát původně ty samý kompa jako budo v předu.Nakonec jsem ale vybral tyto 13ky,snad se tam vejdou.Chci je dát do místa kde je puvodně odkladací kapsa ve dveřích,viz. foto od Rachotu.A výškáč někam ke stropu v kufru.A s těma oválama mě to štve nejvíce,Alpine dělá v tomto malém rozměru jen tento základní model.Ale chtěl jsem ty repra jen od jedné značky,asi pošetilost.Jinak zesík a woofer zatím neplánuju,chci ještě zainvestovat do nějakého fešného radia.Přesto ale děkuju za radu a nabídku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 5. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Září 2006 Ty kompa jsou opravdu dobrý, ale bez zesilovače s nima nepohneš.Mám jeden dotaz...kam dáš ty třináctky do zadních dveří?Reprodukce nebude nijak valná.Kam dáš výškový reproduktor?Raději bych doporučil použití kvalitnějších 4x6, 4kanálový zesilovač, který by napájel přední kompa a zbylé dva kanály zmůstkovat pro subwoofer, který se v kombíku ztratí, ale zvukově udělá své. Co tak set od JBL, který obsahuje woofer GTO1000B, kompo 16cm GTO-6507c a 4kanálový zesilovač GTO 75.4.Celková běžná cena je 13570,- ale mohu nabídnout za 10990,-Podložky z MDF jsou v ceně. Tak by jsi měl vše a sound nesrovnatelný s tím jen když by jely jen repra a bez zesilovače. Do zadních dveří Jsem chtěl dát původně ty samý kompa jako budo v předu.Nakonec jsem ale vybral tyto 13ky,snad se tam vejdou.Chci je dát do místa kde je puvodně odkladací kapsa ve dveřích,viz. foto od Rachotu.A výškáč někam ke stropu v kufru.A s těma oválama mě to štve nejvíce,Alpine dělá v tomto malém rozměru jen tento základní model.Ale chtěl jsem ty repra jen od jedné značky,asi pošetilost.Jinak zesík a woofer zatím neplánuju,chci ještě zainvestovat do nějakého fešného radia.Přesto ale děkuju za radu a nabídku. Výškáč: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavka TDI Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 a co tyhle od SONY: XS-GF5720I Koaxiální dvoupásmové oválné reproduktory Výrobce SONY Běžná cena 1 290 Kč vč. DPH Vaše cena 1 090 Kč vč. DPH Velikost reproduktoru: 140 x 190 mm Systém: dvoupásmový, koaxiální Jmenovitá zatižitelnost: 40 W Maximální zatižitelnost: 180 W Frekvenční rozsah: 35 - 23 000 Hz Citlivost: 91 dB/W/m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 Sony ani omylem!Podívej se na závěs membrány, ani guma ani hadr...vyhozené peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 6. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Září 2006 Sony ani omylem!Podívej se na závěs membrány, ani guma ani hadr...vyhozené peníze. To myslíš ty ovály? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 Ano, u Sony léta spoléhali na renomé značky, ale konkurence nespala.nabízí lepší produkty za lepší peníze. Nelze při nákupu zohledňovat jen nízkou cenu, ale i užitnou hodnotu výrobku.Za o něco málo větší peníz, pokud jde o ovály, jsou např. JBL u kterých je zvuk v jiné kategorii, ale přitom cena je jen nepatrně vyšší. Samá situace je i v autorádiích, spoléhají na logo na předním panelu, ale to je dnes málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 a co tyhle od SONY: XS-GF5720I Koaxiální dvoupásmové oválné reproduktory Výrobce SONY Běžná cena 1 290 Kč vč. DPH Vaše cena 1 090 Kč vč. DPH Velikost reproduktoru: 140 x 190 mm Systém: dvoupásmový, koaxiální Jmenovitá zatižitelnost: 40 W Maximální zatižitelnost: 180 W Frekvenční rozsah: 35 - 23 000 Hz Citlivost: 91 dB/W/m uz nikdy sony mi nesmi do auta, cely nateseny jsem vymenil puvodni komponetni repro vepredu za krasne stribrne sony .)))bohuzel na kvalite to vubec nepridalo a pri vyssim zatizeni ten reprak az nechutne praskal, ta membrana je jak ze sklolaminatu ((to origo z fabriky made in tunesia hralo podobne ne li lip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 6. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Září 2006 Ano, u Sony léta spoléhali na renomé značky, ale konkurence nespala.nabízí lepší produkty za lepší peníze.Nelze při nákupu zohledňovat jen nízkou cenu, ale i užitnou hodnotu výrobku.Za o něco málo větší peníz, pokud jde o ovály, jsou např. JBL u kterých je zvuk v jiné kategorii, ale přitom cena je jen nepatrně vyšší. Samá situace je i v autorádiích, spoléhají na logo na předním panelu, ale to je dnes málo. Však já o té Sonce neuvažoval ani náhodou.Já vím že jso i lepší ovály než ty Alpiny,ale jak jsem už psal,chtěl jsem všechno od jednoho výrobce.Tak jsem ten komplet už objednal a uvidím jak to bude šlapat,ještě mě čeká radio... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavka TDI Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 tak dej vědět, já také přemýšlím o zadních ( ale do původního umístění v kombi)i proto, že jsou jen pro dokreslení. Předek mám pořešen dobře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 tak dej vědět, já také přemýšlím o zadních ( ale do původního umístění v kombi)i proto, že jsou jen pro dokreslení.Předek mám pořešen dobře Jak pro dokreslení,to nebudou vůbec slyšet!Doporučuju i dozadu "plný "zvuk,dávat tam nějaký 10cm repro nemá vůbec smysl.Dej do plata velký ovály anebo komponenty,doporučuju! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hynek Vloženo 7. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 (editace) U zadních repro je v podstatě jedno jestli je výškáč umístěn naležato nebo svisle,protože se zvuk (od r. v platě) odráží od skla a efekt je stejnej.A co se týká z. dveří,tak tam nemaj středy a hlavně výšky žádnej efekt,pokud nejsou (náš případ) nasměrovaný dopředu. Editováno: 7. Září 2006, autor: amrtin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 7. Září 2006 Sdílet Vloženo 7. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné? ...to v žádném případě.Ti vědí co dělají.Jen jsem chtěl poukázat na složitost této montáže tím nechci devalvovat tvoji zručnost, ale přesto si to vyžaduje určité zkušenosti. V žádném případě nelze souhlasit s tím, že je jedno jak budou umístněny výškové repro.Vysoké kmitočty mají směrovou charakterystiku a pokud se dostane cokoliv do jejich cesty ztratí se lokalizace.Pro názornost si vyzkoušejte nasměrovat výšk. repro na sebe a pak jej mírně odklonit.Rozdíl je víc jak patrný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 8. Září 2006 Sdílet Vloženo 8. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné? ...to v žádném případě.Ti vědí co dělají.Jen jsem chtěl poukázat na složitost této montáže tím nechci devalvovat tvoji zručnost, ale přesto si to vyžaduje určité zkušenosti. V žádném případě nelze souhlasit s tím, že je jedno jak budou umístněny výškové repro.Vysoké kmitočty mají směrovou charakterystiku a pokud se dostane cokoliv do jejich cesty ztratí se lokalizace.Pro názornost si vyzkoušejte nasměrovat výšk. repro na sebe a pak jej mírně odklonit.Rozdíl je víc jak patrný. U výšk. r. je to pravda,ale ten odraz od skla funguje jako menší "zpožďovač" a člověk si pak připadá jako v domácím kině Samo,že to neplatí pro zvukové puristy,ale ti mají i jiné nároky na celkovou kvalitu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Září 2006 Sdílet Vloženo 8. Září 2006 ...to je fakt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 8. Září 2006 Sdílet Vloženo 8. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné? ...to v žádném případě.Ti vědí co dělají.Jen jsem chtěl poukázat na složitost této montáže tím nechci devalvovat tvoji zručnost, ale přesto si to vyžaduje určité zkušenosti. V žádném případě nelze souhlasit s tím, že je jedno jak budou umístněny výškové repro.Vysoké kmitočty mají směrovou charakterystiku a pokud se dostane cokoliv do jejich cesty ztratí se lokalizace.Pro názornost si vyzkoušejte nasměrovat výšk. repro na sebe a pak jej mírně odklonit.Rozdíl je víc jak patrný. U výšk. r. je to pravda,ale ten odraz od skla funguje jako menší "zpožďovač" a člověk si pak připadá jako v domácím kině Samo,že to neplatí pro zvukové puristy,ale ti mají i jiné nároky na celkovou kvalitu Casove korekce to v takovych pripadech jisti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 8. Září 2006 Sdílet Vloženo 8. Září 2006 Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,- V takovým případě je nejlepší zadek neozvučovat a ušetřené money dát do subwoferu a do předku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.