Přejít na obsah

Repro Alpine???

Doporučené příspěvky

Ty kompa jsou opravdu dobrý, ale bez zesilovače s nima nepohneš.Mám jeden dotaz...kam dáš ty třináctky do zadních dveří?Reprodukce nebude nijak valná.Kam dáš výškový reproduktor?

Raději bych doporučil použití kvalitnějších 4x6, 4kanálový zesilovač, který by napájel přední kompa a zbylé dva kanály zmůstkovat pro subwoofer, který se v kombíku ztratí, ale zvukově udělá své.

Co tak set od JBL, který obsahuje woofer GTO1000B, kompo 16cm GTO-6507c a 4kanálový zesilovač GTO 75.4.Celková běžná cena je 13570,- ale mohu nabídnout za 10990,-Podložky z MDF jsou v ceně.

Tak by jsi měl vše a sound nesrovnatelný s tím jen když by jely jen repra a bez zesilovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty kompa jsou opravdu dobrý, ale bez zesilovače s nima nepohneš.Mám jeden dotaz...kam dáš ty třináctky do zadních dveří?Reprodukce nebude nijak valná.Kam dáš výškový reproduktor?

Raději bych doporučil použití kvalitnějších 4x6, 4kanálový zesilovač, který by napájel přední kompa a zbylé dva kanály zmůstkovat pro subwoofer, který se v kombíku ztratí, ale zvukově udělá své.

Co tak set od JBL, který obsahuje woofer GTO1000B, kompo 16cm GTO-6507c a 4kanálový zesilovač GTO 75.4.Celková běžná cena je 13570,- ale mohu nabídnout za 10990,-Podložky z MDF jsou v ceně.

Tak by jsi měl vše a sound nesrovnatelný s tím jen když by jely jen repra a bez zesilovače.

Do zadních dveří Jsem chtěl dát původně ty samý kompa jako budo v předu.Nakonec jsem ale vybral tyto 13ky,snad se tam vejdou.Chci je dát do místa kde je puvodně odkladací kapsa ve dveřích,viz. foto od Rachotu.A výškáč někam ke stropu v kufru.A s těma oválama mě to štve nejvíce,Alpine dělá v tomto malém rozměru jen tento základní model.Ale chtěl jsem ty repra jen od jedné značky,asi pošetilost.Jinak zesík a woofer zatím neplánuju,chci ještě zainvestovat do nějakého fešného radia.Přesto ale děkuju za radu a nabídku. ;)

post-29-1157489218.jpg

Odkaz ke komentáři

Do zadních dveří Jsem chtěl dát původně ty samý kompa jako budo v předu.Nakonec jsem ale vybral tyto 13ky,snad se tam vejdou.Chci je dát do místa kde je puvodně odkladací kapsa ve dveřích,viz. foto od Rachotu.A výškáč někam ke stropu v kufru.A s těma oválama mě to štve nejvíce,Alpine dělá v tomto malém rozměru jen tento základní model.Ale chtěl jsem ty repra jen od jedné značky,asi pošetilost.Jinak zesík a woofer zatím neplánuju,chci ještě zainvestovat do nějakého fešného radia.Přesto ale děkuju za radu a nabídku. ;)

Výškáč:

post-29-1157489268.jpg

Odkaz ke komentáři

a co tyhle od SONY:

XS-GF5720I

Koaxiální dvoupásmové oválné reproduktory

Výrobce SONY

Běžná cena 1 290 Kč vč. DPH

Vaše cena 1 090 Kč vč. DPH

Velikost reproduktoru: 140 x 190 mm

Systém: dvoupásmový, koaxiální

Jmenovitá zatižitelnost: 40 W

Maximální zatižitelnost: 180 W

Frekvenční rozsah: 35 - 23 000 Hz

Citlivost: 91 dB/W/m

Odkaz ke komentáři

Ano, u Sony léta spoléhali na renomé značky, ale konkurence nespala.nabízí lepší produkty za lepší peníze.

Nelze při nákupu zohledňovat jen nízkou cenu, ale i užitnou hodnotu výrobku.Za o něco málo větší peníz, pokud jde o ovály, jsou např. JBL u kterých je zvuk v jiné kategorii, ale přitom cena je jen nepatrně vyšší.

Samá situace je i v autorádiích, spoléhají na logo na předním panelu, ale to je dnes málo.

post-29-1157569112.jpg

Odkaz ke komentáři

a co tyhle od SONY:

XS-GF5720I

Koaxiální dvoupásmové oválné reproduktory

Výrobce SONY

Běžná cena 1 290 Kč vč. DPH

Vaše cena 1 090 Kč vč. DPH

Velikost reproduktoru: 140 x 190 mm

Systém: dvoupásmový, koaxiální

Jmenovitá zatižitelnost: 40 W

Maximální zatižitelnost: 180 W

Frekvenční rozsah: 35 - 23 000 Hz

Citlivost: 91 dB/W/m

uz nikdy sony mi nesmi do auta, cely nateseny jsem vymenil puvodni komponetni repro vepredu za krasne stribrne sony .)))bohuzel na kvalite to vubec nepridalo a pri vyssim zatizeni ten reprak az nechutne praskal, ta membrana je jak ze sklolaminatu :(((to origo z fabriky made in tunesia hralo podobne ne li lip -_-

Odkaz ke komentáři

Ano, u Sony léta spoléhali na renomé značky, ale konkurence nespala.nabízí lepší produkty za lepší peníze.

Nelze při nákupu zohledňovat jen nízkou cenu, ale i užitnou hodnotu výrobku.Za o něco málo větší peníz, pokud jde o ovály, jsou např. JBL u kterých je zvuk v jiné kategorii, ale přitom cena je jen nepatrně vyšší.

Samá situace je i v autorádiích, spoléhají na logo na předním panelu, ale to je dnes málo.

Však já o té Sonce neuvažoval ani náhodou.Já vím že jso i lepší ovály než ty Alpiny,ale jak jsem už psal,chtěl jsem všechno od jednoho výrobce.Tak jsem ten komplet už objednal a uvidím jak to bude šlapat,ještě mě čeká radio... :(

Odkaz ke komentáři

tak dej vědět, já také přemýšlím o zadních ( ale do původního umístění v kombi)i proto, že jsou jen pro dokreslení.

Předek mám pořešen dobře lol

Jak pro dokreslení,to nebudou vůbec slyšet!Doporučuju i dozadu "plný "zvuk,dávat tam nějaký 10cm repro nemá vůbec smysl.Dej do plata velký ovály anebo komponenty,doporučuju!

Odkaz ke komentáři

Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,-

Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné?

Odkaz ke komentáři

U zadních repro je v podstatě jedno jestli je výškáč umístěn naležato nebo svisle,protože se zvuk (od r. v platě) odráží od skla a efekt je stejnej.A co se týká z. dveří,tak tam nemaj středy a hlavně výšky žádnej efekt,pokud nejsou (náš případ) nasměrovaný dopředu.

Editováno: , autor: amrtin
Odkaz ke komentáři

Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf  za 1690,-

Myslíš že to umístění těch zadních komp do dveří na té fotce z Rachotu je špatné?

...to v žádném případě.Ti vědí co dělají.Jen jsem chtěl poukázat na složitost této montáže tím nechci devalvovat tvoji zručnost, ale přesto si to vyžaduje určité zkušenosti.

V žádném případě nelze souhlasit s tím, že je jedno jak budou umístněny výškové repro.Vysoké kmitočty mají směrovou charakterystiku a pokud se dostane cokoliv do jejich cesty ztratí se lokalizace.Pro názornost si vyzkoušejte nasměrovat výšk. repro na sebe a pak jej mírně odklonit.Rozdíl je víc jak patrný.

Odkaz ke komentáři

Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf  za 1690,-

...to v žádném případě.Ti vědí co dělají.Jen jsem chtěl poukázat na složitost této montáže tím nechci devalvovat tvoji zručnost, ale přesto si to vyžaduje určité zkušenosti.

V žádném případě nelze souhlasit s tím, že je jedno jak budou umístněny výškové repro.Vysoké kmitočty mají směrovou charakterystiku a pokud se dostane cokoliv do jejich cesty ztratí se lokalizace.Pro názornost si vyzkoušejte nasměrovat výšk. repro na sebe a pak jej mírně odklonit.Rozdíl je víc jak patrný.

U výšk. r. je to pravda,ale ten odraz od skla funguje jako menší "zpožďovač" a člověk si pak připadá jako v domácím kině ;) Samo,že to neplatí pro zvukové puristy,ale ti mají i jiné nároky na celkovou kvalitu kol5;)

Odkaz ke komentáři

U výšk. r. je to pravda,ale ten odraz od skla funguje jako menší "zpožďovač" a člověk si pak připadá jako v domácím kině ;) Samo,že to neplatí pro zvukové puristy,ale ti mají i jiné nároky na celkovou kvalitu kol5;)

Casove korekce to v takovych pripadech jisti ;)

Odkaz ke komentáři

Umístnění do jiných než orig. míst je v kombi dost složitý.Dají se celkem dobře použít JBL GTO6426e nebo i s výškovým repro JBL P6452 ty jsou ale za 3490,- nebo Infinity REF6412cf za 1690,-

V takovým případě je nejlepší zadek neozvučovat a ušetřené money dát do subwoferu a do předku ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...