Pistky zadnich brzd - Podvozek - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Pistky zadnich brzd

mposchl

Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosim o radu, jak zrepasovat zadni kotoucove brzdy - konkretne trmeny. Mam poskozene prachovky, chtel jsem to cele rozkuchat a vymenit i pistky, ale nejsem schopny sehnat nahradni - vsude mi tvrdi, ze to nejde, ze musim vymenit cely zadni trmeny. Sehnat opravne sady - tesneni a prachovka - mozne je, ale nevim, jestli to k necemu bude. Duvodem je to, ze mi zadni kotouce hnijou - mam po vymene prednich i zadnich kotoucu i desticek, predni kotouce jsou cistounke a krasne olestene, zadni ale velmi intenzivne hniji...soudim, ze zadni pisky nefunuji, jak by mely. Kdyz jsem desky a kotouce menil, vsechno se hybalo, ale asi ne dostatecne. Mate s tim, prosim, nekdo zkusenost? Octavia TDI 81kW, rocnik 2003...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

př. viz. http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=85312&sid=30440398d023a85110e3126e1e8dc9a3

jinak potřebuješ 2x opravnou sadu ( těsnění) dělá to frenkit, jedna stojí así 250,- Kč. Sundáš třmen, vytočíš pístek, točíš doleva. Pokud budeš repasovat komplet, tak musíš z třmenu vyndat mechanismus ručky ( je to te bazmek s tím šnekem). Je v třmenu zajištěn segrovkou, která jde naprd ven, musíš mít dlouhý hubený kleště na segrovky.  Když už sefrovku vyndáš, tak bejvá zase problém ji tam uložit nazpět.Dost velkej problem bejvá u orezlý, vyrezlý hřídelky mechanismu ručky, ten se musí přebrousit, případně hřídelka vyspravit. Pokud budeš mít špatný pístky, musíš je vyměnit a pak asi přijde levnějš koupit ty nový třmeny.   Dělal jsem to na dvou autech , dá se to, ale je to s....aní. :kol-25:

Odkaz ke komentáři

diky za info, tak uplne komplet to delat nechci, stacilo by mi vymenit ty prachovky a nejak to ocistit, rucka funguje prijatelne. spis me rozciluje, ze ty zadni kotouce se "nelesti" jak bych cekal, cili to je vzadu zatuhly...no zkusim to teda rozkuchat a uvidime, co s tim. pri te prilezitosti chci i vymenit odvzdusnovaky a vymenit brzdovku, tkerou uz dva roky vozim v kufru...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...