Publikováno Červen 21, 201411 r Docela by mě zajímalo, jestli někdo z vás řešil dynamiku a spotřebu na 17" kolech. Zkusili jsme na auto s tímto motorem nandat 17" Pegasus a přijde mi to, že tím auto úplně ztratilo dynamiku a navíc mi přijde, že žere víc tak o 2litry. S tou spotřebou jsem počítal, i když se přiznám, že jsem myslel, že to bude žrát navíc tak 0.5-1l navíc.S tou spotřebou bych se i nijak smířil, ale přijde mi, že ty kola hrozně zatěžujou motor a že má s nimi dost práce je roztočit. Před tím bylo auto na 16" kolech tak mi to přišlo v pohodě, ale po nasazení těch 17" je to v dynamice ohromný rozdíl a auto skoro vůbec nejede a motor se musí zbytečně vytáčet, aby normálně jelo, nemyslím nějakou dynamickou jízdu, ale normální styl jízdy. Jinak jízdní vlastnosti a vzhled jsou super oproti těm 16",ale ta dynamika je prostě hrůza, teď si myslím, že by nám ujela i Felicie nebo Fabie 1,4MPI. Docela se tomu divím, protože jsem už Octavky s tímto motorem na 17" Pegasech viděl. Tak přemýšlím, že ty 16" nejspíš vrátíme zpátky, kvůli dynamice, pružnosti a taky kvůli motoru, protože mi přijde, že je těmi koly hrozně zatěžovanej. Má někdo podobnou zkušenost?
Červen 26, 201411 r Ja mam 17 pallas a dynamika v pohode.Spotreba v pohode.Rozdiel oproti zimnym 15 ani nepostrehnem. Upraveno Červen 26, 201411 r od Jago007
Červen 26, 201411 r Tak to musíš dávat autu neustále plnej kotel, jinak auto na 17" kolech žádnou dynamiku nemá. A já autu pořád plnej kotel dávat nechci, tak auto už je na 16" a všechno kromě toho vzhledu se zlepšilo. Dynamika, spotřeba na těch 17" mi to žralo cca 8,5l a auto je najednou takové lehčí, svižnější a to za předpokladu, že mu nemusim šlapat na krk, aby mělo takovou "normální" dynamiku, tak jako to bylo u těch 17". Sice by se mi 17" líbily, vždycky jsem jezdil na velkých kolech, ale tenhle motor je na ně prostě slabej. S těmi 17" se motor dost trápil, takže ty 16" jsou rozumnější volba pro tento motor.
Červenec 6, 201411 r Zdravim, mam naprosto stejnou zkusenost se 17" disky.V patek jsem je prodal a sel do 15".Motor na to proste nema kroutak.
Červenec 7, 201411 r Ahoj all, Auto je na 17 nepatrne linejsi, spotreba do Chorvatska plne nalozen a podle predpisu bylo letos za 6.7l, zpatky "na prase" 7,7l. Jinak 17 jsou proste 17. Lip to sedi, hezky vypada, a kdo chce dynamiku, at zkusi RS..... Jsem rad, ze mam alespon octavii....zatim spolehlivy rodinny mazlik.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.