Jump to content

Dynamic Chassis Control (DCC)

kokta7

Recommended Posts

ŠKODA Superb je prvním modelem, který je vybaven adaptivním podvozkem DCC se systémem Driving Mode Select. DCC řidiči umožňuje přizpůsobit si jízdní vlastnosti vozidla svým osobním preferencím díky výběru mezi režimy Normal, Sport, individual a Comfort.

post-78913-0-10626800-1430344091_thumb.p

Má smysl připlácet dalších 20 tis.? Dá se to přepínat jednoduše při jízdě? Nemyslím přes menu a maxidot, ale nějakým tlačítkem? A konečně - je to užitečné i pro manuální převodovku?

Dík za názory.

Nevim jestli se to da prepinat tlacitkem, ale myslim ze na stredove konzole to tlacitko je (sam nemam zkusenost). Ohledne jestli to za to stoji je tezko rict, protoze bez realneho odzkouseni to nejde hodnotit - max zkusenosti z jinych vozu, ale to take neni prukazne. Jinak mrkni na jiz zrovna vydane recenze na webu (auto.cz atd; zrovna auto.cz to docela chvali - zalezi jestli tomu veris nebo ne)

Někde jsem se dočetl, že SIII s podvozkem DCC má sníženou světlost vozu o 15 mm. Prý kvůli sport. pružinám. Skutečně je to tak? Rozdíl 15 mm může hrát dost podstatnou roli v zimě při neudržovaných cestách.  

To se mi nejak nezda. DCC je o nastavovani tlumicu...

Mozna to bylo mysleno tak, ze kdyz mas DCC tak nemuzes mit sportovni podvozek, kde je svetla vyska nizzsi o 15 mm. A plati to i obracene, kdyz das sportovni podvozek nemuzes vybrat pak DCC. To mi dava vetsi smysl (jeste jsem ted projel konfigurator a je to tak).

Kdyztak hod odkaz na to kde jsi to cetl

Odkaz hledám, ale i v  "owners manual" pro SIII jsou na s. 233 uvedeny hodnoty světlé výšky pro:

normální vůz  149 mm

vozidlo s paketem pro špatné cesty   164 mm

vozidlo s DCC 139 mm

vozidlo s paketem Sport 134 mm

Takže oproti základní verzi je to snížení "jen" o 10 mm.

• 1 month later...

V manualu je zajimava vec, vozidla s DCC maji predni najezdovy uhel nizsi nez standardne vybavena - coz je logicke, ovsem zadni najezdovy uhel je vetsi, i kdyz o velice malo. To uz mi nejak nesedi - uz i vzhledem k tomu ze svetla vyska DCC vs standard je o 10 mm nizsi. Vedel by mi to nekdo vysvetlit? Diky

Muze to byt schvalne ze zadek s DCC je trochu vysse a predek nize?

Najezdove uhly pro liftback:

post-65941-0-53576700-1436090948_thumb.p

Edited by Piista

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...