panpacient Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 ahoj lidi sehnal jsem si tlacitko ESP a chtel bych ho pouzit jak obyc tlacitko kdyz zmacknu aby protekal proud znovu zmacku a nic, problem je v tom ze je 6ti pinovej a ja nevim kde je staly minus a plus a pak to plus ktery bych prepoustel dal nevite nekdo ? Dekuji Prikladam i foto zdali se mi to podari Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 (editace) Ahoj, taky používám tlačítko na další funkce a bylo s tím trochu práce. Hlavně: je to jen tlačítko, takže vede proud, jen když je stisknuté. Pokud má vést proud od jednoho stisknutí do druhého (používám na ventilování sedačky), musí k tomu být další elektronika. A pozor, ten proud je jen v uvozovkách. Nejedná se o klasický kontakt, který je schopný přenést větší proud (stovky miliampér či ampéry), ale jen jednotky miliamér, tedy skutečně jen vstup elektronických obvodů. Sám jsem použil tlačítko nastavení hlídání tlaku pneumatik a to je asi jinak zapojené, než ESP. Chce to ho vycvaknout, prohlédnout vyndanou desku plošných spojů a změřit ohmetrem. Editováno: 4. Září 2014, autor: milos_s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 Presne tak. Dodelaval jsem si kontrolu tlaku v pneumatikach a tlacitko jsem proste rozebral a prohledl si, jak je to uvnitr zapojene. Zkousel jsem to nejdriv nejak promerit a prijit na to bez rozdelavani, ale neprisel jsem na to, uz nevim, v cem byl problem... Rozdelani tlacitka se neboj, lehce ho zase slozis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panpacient Vloženo 4. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2014 tlacitko jsem rozebrane mel myslel jsem ze z toho budu chytrejsi ale vubec jen jedna pidi deska a to vse ,kazdopadne asi by to tedy neslo mam v planu tim tlacitkem rozsvicovat podsviceni,to by slo nebo je to pase? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 Pokud myslis pouhym tlacitkem, bez nejake podpurne elektroniky, tak by ti podsviceni svitilo jen pokud bys tlacitko drzel stiskle. Musel bys k tomu dobastlit nejaky bistabilni obvod. Slo by vyuzit napriklad bistabilni rele (urcite by to slo ale vymyslet i s obycejnym rele). Nebo jeste lepe napr. klopny obvod T. Samotne tlacitko nestaci. Je to proste tlacitko, ne spinac/prepinac... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panpacient Vloženo 4. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2014 aha,ale ja myslel ze se to da jen tim protoze kdyz ho zmacku tak mi pak sviti dioda a kdyz ho zmacknu zas tak prestane svitit tak jsem myslel ze to je tlacitko ou tak to bych musel nejakyho elektrikare aby mi s tim pomohl :/ ale dekuji za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 Jenze to co ty popisujes ridi jednotka ABS (ESP). Tlacitko se sklada z kontaktu (ktery je spojen pouze pri stisknutem tlacitku) a LED, nic vic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 Hledej Klopný obvod nebo obvod 555 nebo bistabilní relé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 8. Září 2014 Sdílet Vloženo 8. Září 2014 Luďa má pravdu, musíš to řešit jedině takhle, jinak tady máš schéma spínače, které jsem našel v Else: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panpacient Vloženo 9. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Dekuju za rady relatka nebo obvody jsem na netu nasel ale fakt zaboha nevim jak bych to zapojil ,neni jak normalni rele Takze to budu muset asi resit normalnim tlacitkem na jine misto diky za vsechny rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Tady mas navod primo pro OII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panpacient Vloženo 9. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2014 ooo velice dekuji snad to pujde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 nechci brát iluze, ale pokud chceš vypnout veškeré podsvětlení v interiéru, tak to tímto způsoben nepůjde, resp půjde vypnout jen to, co je na silovém podsvitu (zapalovač, tlačítka, vypínač světel, nastavovač světel, ovladače výhřevu zadních sedaček, osvit popelníku) zbytek má podsvit po datech - CAN (dveře, budíky, rádio, klimatizace, dveře) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panpacient Vloženo 14. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 14. Září 2014 Ne v pohode neberes protoze nemyslim osvetleni budiku atd ale pridavna osvetleni co mam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.