Publikováno Září 20, 201410 r Zdravím, pár dní zpátky mě zničehonic za jízdy povolila trocha brzda (nebrzdil jsem zrovna, ale byla patrná změna při následným brždění). Měl jsem za to, že se trochu zavzdušnili brzdy. U ''známýho'' v servisu se mě na to koukli a že prej je naprasklej brzdovej váleček a lehce prolíná kapalina (bylo by potřeba vyměnit oboje zadní). Že i s novejma dvěma hadičkama to bude za 2,5k. To si říkám, že je vcelku dost, když váleček stojí cca 300,- a hadička 50,- (beru v potaz, že by museli i vyměnit olej). No, ale co se chci zeptat, je cena adekvátní a mám to nechat opravit v servise, nebo na to mám poslat známýho kutila a nakoupit komponenty sám? Jasný, v servisu bych měl ''jistotu '' správnosti provedění, nadruhou stranu známej opravdu není žádnej fušer. Btw cenu válečku jsme střelil od boku, na netu jsou od cca 100,-, ale jakej je v tom rozdíl netuším. Jedná se o Felicii r.v. 97; 1.6. hatchback. Dík za reakce. Upraveno Září 20, 201410 r od zblamak
Září 20, 201410 r Tak taky z něčeho musí žít, ne? Podle mě to ale dost je. Materiál +/- 1000 (musí se vyměnit i zamaštěné pakny), práce maximálně (a to přeháním) 1hodina/1kolo - i s odmaštěním, což je u tohohle největší ojeb. Takže i ve značkovém servidu, kde u Felicií počítají tuším 450 Kč/h, by jsi pořídil levněji. Jestli máš někoho, kdo se v tom vyzná, tak mu to dej
Září 21, 201410 r Autor A to ještě naznačoval, jakou mě neudělal cenu. Btw než budu mluvit se známým, co všechno bude třeba? Válečky, hadičky(o těch vím já) a pakny? Chápu, že jsou zamaštěný a odmastit to nejde, ale v servise se tvářili, že by je tam nechali. Upraveno Září 21, 201410 r od zblamak
Září 21, 201410 r Zdravím, Zblamáku! Přidám taky svoji trošku do mlýna.... Nepíšeš, zda-li máš vůz s ABS, tam se drobátko ceny liší. Ale pokud chceš dělat tuto opravu, tak už bys měl určitě vyměnit brzdové obložení, protože bude nasáklé brzdovou kapalinou a to se nedá odmastit, pak je třeba vyměnit samostavy, brzdové válečky a hadice. Ta hadice se nachází mezi dvěma trubkama a pokud to bude zrezlé, tak musíš vyměnit i trubky. To se uvidí, až dáš auto na zvedák. Takže cena 2,5tis. může být reálná. Taky záleží na použitém materiálu. Váleček koupíš v ceně mezi 80,- až 400,-kč, obložení koupíš 250,- až 1.000,-kč, sada rozpěrek pro obě strany 250,-kč, pružiny 100,-kč a zbytek jsou stovkové položky. Takže záleží na materiálu a když se to rozebere se uvidí, v jakém je to stavu a co dalšího se mění. Já třeba ještě kontroluji bubny, zda-li nejsou sjeté nad přípustnou mez a házivost. Pokud vyhovují, tak je zbavím rzi a natřu. A ještě se kontrolují lanovody ruční brzdy. Cena jednoho je 50,- až 320,-kč. Takže repasi zadních brzd hodně zdaru!
Září 21, 201410 r tak vzhledem k tomu, že tam chtěj nechat staré obložení, pochybuji, že budou kontrolovat házivost bubnu :-)
Září 21, 201410 r Tak v takovém případě se můžou na tu opravu vyprdnout, nee?! Ale staré nasáklé obložení a kdoví jak sjeté tam nechávat, to je vražda!!!
Září 21, 201410 r Pánové, je to mazec! Na brzdách nešetřete, je to základ auta!!! Když budeš šetřit třeba na benzínu, motor bude škubat, ale když nezabrzdíš, jsi v ..... A navíc takovéto auto je provozu nezpůsobilé.
Září 21, 201410 r tak z výše uvedeného, je patrné, že ani "nešetření" nemusí nutně zaručit plně funkční brzdy.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.