Radix5 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 Měl jsem prasklou přední pružinu. Tak jsem ji vyměnil, ale lidi mně doporučují vyměnit obě. Jaký máte na to názor vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 Taky doporucuji obe, nedavno jsem menil manzelce vzadu obe a auto se trochu zvedlo, protoze stare byly unavene. Proto se doporucuji menit v min. v paru, at to neni nahle nabok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 tak tak, pružina se časem unaví a nová pak pruží jinak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MILAN6 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 zdravim vyměna obě,,,, srovnani sjeta guma a nova,,,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 7. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 Borci vyměnil jsem obě přední pružiny jednu minulý týden druhou tento víkend. A po výměně citim docela jamy jak kdybych měl snížený podvozek hopsá to :-/ přitom barvy tvrdosti byly stejne jak na těch starách pružinách.nevíte čím by to mohlo byt?díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 7. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 Tlumiče jsou na tom jak? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 7. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 Právě ok. Když tam byly ty staré vše bylo v naprostém pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 7. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 (editace) Ty staré pružiny už mohly být povolené a unavené, stejně tak i tlumiče, ale v tom jejich rozsahu mohli fungovat. Nech si udělat test tlumičů a budeš mít jasno. Editováno: 7. Říjen 2014, autor: motosman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 7. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 A není to třeba tím, že tyto jsou novější a že si musí jen sednout? ale zkusim si ten test tlumičů jak říkáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 7. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 Sednout si nemají kam. Mají svoje "pevné" uložení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 7. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2014 Ok tak zkusím ten test těch tlumičů. A pak dám vědět. díky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 8. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2014 No na ty testy tlumicu jsem neslysel zrovna nejlepsi reference. Kdysi nekdo psal, ze bys s tim stejnym autem na trech testerech a pokazde mu rekli neco jineho... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 8. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2014 No byl jsem na tech testech a tlumice jsou dobre :-/ tak ted co to může byt?má někdo nějakou další radu?díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 (editace) Jakým způsobem jsi utahoval ramena po namontování "persona" a co všechno jsi měl demontováno? Smontoval jsi tlumičovou jednotku, s horníma ramenama (to je jasné) a spodní jsi nepovoloval? Pak jsi vše dotáhnul, namontoval kolo a pustil na zem a hotovo? Takto jsi to dělal? Nebo napiš pořadí a přesný popis krok po kroku, na něco přijdeme Editováno: 9. Říjen 2014, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 14. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Já to právě nedělal takže postup nevím. Nedělal jsem to kvůli tomu abych se nemusel srat stim šroubem zarezlym.Ale ted uz si to zvladnu sundat sam. Kdyby si mne napsal postup jak to přesně sundat. Tak bych se do toho pustil a zkusil bych tu pružinu sundat a dat jí tam znova podle postupu jak by si mně napsal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Hlavně ideálně nepovolovat ramena, resp.jejich uložení (ani horní ani spodní). Kámen úrazu tkví v tom, že ramena se v uložení zásadně musí utahovat v zatíženém stavu. Pokud je Tvůj mechoš povolil a utáhnul na zvedáku, udělal zásadní chybu a uložení se dříve nebo později utrhne. Má to také právě vliv na ten komfort, který pravděpodobně nemáš. Celý person lze vymontovat bez sundání těhlice, ale je to voprc a ideální je demontovat nejdříve celou těhlici a až pak person (tlumičovou jednotku). Zároveň si tím zkotroluješ vůli ve všech čepech a uloženích, což je také důležitá věc a jejich kontrola na autě je skoro nemožná, resp. to poznáš až když jsou úplně mrtvé a také si můžeš zatočit nábojem a poznáš špatné ložisko. Je to všechno o šroubech a je vše jasné a není co pokazit, snad jen zvláštní pozor na dlouhý šroub na těhlici, co drží čepy horních ramen (ofígo se povoluje spšl stahovákem, ale lze to i bez něj, ale fakt opatně, když ho utrhneš, máš problém na celý den ho vyndat) U Tebe ale doporučuji demontovat kolo, podložit celou těhlici, povolit uložení horních a spodních ramen a opět zase utáhnout. Pokud to tak neudělal Tvůj mechanik, možná už to máš utrhlé a můžeš začít s výměnou ramen. Nová pružina je jiná, než stará a proto se toto musí udělat. Určitě zkontorluj to uložení, jestli už není utržené. Šrouby, které je nutno utáhnout v zatíženém stavu jsou tyto: uložení horního a spodního ramene, uložení horních ramen, spodní šroub tlumičové jednotky (na horním rameni) a stabilizátor. Udělej toto na obou stranách a zároveň zkontroluj, jestli pružina sedí nahoře a dole, jak má - v těch prolisech. Předpokládám, že horní uložení Ti vyměnili také. Pár výměn mám už za sebou a dělal jsem to na svém autě nedávno, když tak pár fotek a postřehů v mém vlákně http://forum.skodahome.cz/topic/122077-sup-one/page-12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radix5 Vloženo 15. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Dík moc. Hodím s mechanikem řeš jestli to přizná. A o víkendu na to vletím. A pak dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.