Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Ještě s tím vydrž. Já měnil náboj ZL kola podle diag. a moje Fabia si křičí dál. Příští týden jde auto k mechanikovi tak ti hned dám vědět.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takže podle diagnostiky snímač otáček :) příští týden se bude měnit, pak dám vědět.

Ok, díky. Já jsem čidlo vyčistil od toho prachu atd...tak už se to tak často nerozsvítí, ale asi to bude tím čídlem.

Upraveno od Martinak34

Takže info od mechanika, čidlem to není, teď se bude radit s autotronikem a půjde se na podzim po kabelech.

No tím že se mi kontrolka rozsvěcovala skoro pořád a po "vyčištění" už sporadicky, tak myslím že to u mě bude tím čidlem.

Edit: aktuální info je takové, že už víme jistě že je chyba v kabelu. Takže se na podzim bude rozdělávat kufr vymění se kabel. Prý je dělali do fabií 2 moc krátké k zadním kolům.

Tak čidlo jsem vyměnil, najeto cca 150km a zatím dobrý. Jen přístup jak prase abych čidlo odpojil pod "tapecíruknem" (roomster) :-(

U mě se v tom uchycení už někdo vrtal a strhnul závit uchycení čidla. Takže možná proto to i špatně detekuje otáčky. Tudíž se převrtá závit a pak se uvidí no.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ajo, tak mě to šlo kupodivu u kola dobře povoli (imbus) a i dobře čidlo "vytlouc" a následně nasadit. Jen ten přístup ke konektoru, který je pod tím plastem nad kolem je děs :-)

• 3 měsíce později...

Takže problém s ABS vyřešen. Vyměněn kabelový svazek a vše již bez problému. Údajně se k zadním kolům ty svazky dělaly kratší.

• 2 roky později...

Zdravím vás pánové, mám podobný problém s ABS. Jedná se o Fabii II r.v. 2008, 1.4 63 kW. Už asi rok se s tím trápím, že mi při jízdě sporadicky (obvykle po přejetí nerovnosti) rozsvítí ABS/ASR a při brždění z vyšších rychlostí bez nějakého extra tlaku na pedál, pedál kope do nohy. Funkce ABS jakoby spíná dřív. Auto bylo v servise, diagnostika vyhodila vadné čidlo ZL kola. Čidlo vyměnili, proměřili kabeláž, vše bylo v pořádku. Jezdil jsem týden, rozsvítilo se zase. Znovu na servis, tentokrát vyměnili celý náboj ZL kola. Opět chvíli klid, ale ABS zase rozsvěcuje. Jak píši, někdy jezdím v pohodě, pak ale auto skočí někde na nerovnosti a hned to blikne. Už nevím co dál, jdu to zkusit v jiném servise. Nevím, jestli může být nějak špatně usazené čidlo a to se pak po "zhoupnutí" auta pohne, případně něco s kabelem.. Pokud máte nějaké nápady, napište. Předem díky :-)

Upraveno od Pavlas-Cer

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.