Červen 18, 20196 r Ahoj, mám stejný problém. Sem tam se rozsvítí ABS+ESP u roomstera (2006). Dle diagnostiky zadní levé kolo. Jen se chci zeptat, pokud bych ho měnil, tak tam patří tohle čidlo? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q7927807-snimac-otacek-abs-zadniho-leveho-kola-cz-26496.html
Červen 18, 20196 r Ještě s tím vydrž. Já měnil náboj ZL kola podle diag. a moje Fabia si křičí dál. Příští týden jde auto k mechanikovi tak ti hned dám vědět.Sent from my iPhone using Tapatalk
Červen 23, 20196 r Takže podle diagnostiky snímač otáček příští týden se bude měnit, pak dám vědět.Sent from my iPhone using Tapatalk
Červenec 1, 20196 r Ok, díky. Já jsem čidlo vyčistil od toho prachu atd...tak už se to tak často nerozsvítí, ale asi to bude tím čídlem. Upraveno Červenec 1, 20196 r od Martinak34
Červenec 2, 20196 r Takže info od mechanika, čidlem to není, teď se bude radit s autotronikem a půjde se na podzim po kabelech.Sent from my iPhone using Tapatalk
Červenec 3, 20196 r No tím že se mi kontrolka rozsvěcovala skoro pořád a po "vyčištění" už sporadicky, tak myslím že to u mě bude tím čidlem.
Červenec 3, 20196 r Edit: aktuální info je takové, že už víme jistě že je chyba v kabelu. Takže se na podzim bude rozdělávat kufr vymění se kabel. Prý je dělali do fabií 2 moc krátké k zadním kolům.Sent from my iPhone using Tapatalk
Červenec 9, 20196 r Tak čidlo jsem vyměnil, najeto cca 150km a zatím dobrý. Jen přístup jak prase abych čidlo odpojil pod "tapecíruknem" (roomster) :-(
Červenec 9, 20196 r U mě se v tom uchycení už někdo vrtal a strhnul závit uchycení čidla. Takže možná proto to i špatně detekuje otáčky. Tudíž se převrtá závit a pak se uvidí no. Sent from my iPad using Tapatalk
Červenec 10, 20196 r Ajo, tak mě to šlo kupodivu u kola dobře povoli (imbus) a i dobře čidlo "vytlouc" a následně nasadit. Jen ten přístup ke konektoru, který je pod tím plastem nad kolem je děs :-)
Listopad 5, 20195 r Takže problém s ABS vyřešen. Vyměněn kabelový svazek a vše již bez problému. Údajně se k zadním kolům ty svazky dělaly kratší. Sent from my iPhone using Tapatalk
Duben 18, 20223 r Zdravím vás pánové, mám podobný problém s ABS. Jedná se o Fabii II r.v. 2008, 1.4 63 kW. Už asi rok se s tím trápím, že mi při jízdě sporadicky (obvykle po přejetí nerovnosti) rozsvítí ABS/ASR a při brždění z vyšších rychlostí bez nějakého extra tlaku na pedál, pedál kope do nohy. Funkce ABS jakoby spíná dřív. Auto bylo v servise, diagnostika vyhodila vadné čidlo ZL kola. Čidlo vyměnili, proměřili kabeláž, vše bylo v pořádku. Jezdil jsem týden, rozsvítilo se zase. Znovu na servis, tentokrát vyměnili celý náboj ZL kola. Opět chvíli klid, ale ABS zase rozsvěcuje. Jak píši, někdy jezdím v pohodě, pak ale auto skočí někde na nerovnosti a hned to blikne. Už nevím co dál, jdu to zkusit v jiném servise. Nevím, jestli může být nějak špatně usazené čidlo a to se pak po "zhoupnutí" auta pohne, případně něco s kabelem.. Pokud máte nějaké nápady, napište. Předem díky :-) Upraveno Duben 18, 20223 r od Pavlas-Cer
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.