Martinak34 Vloženo 18. Červen 2019 Sdílet Vloženo 18. Červen 2019 Ahoj, mám stejný problém. Sem tam se rozsvítí ABS+ESP u roomstera (2006). Dle diagnostiky zadní levé kolo. Jen se chci zeptat, pokud bych ho měnil, tak tam patří tohle čidlo? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q7927807-snimac-otacek-abs-zadniho-leveho-kola-cz-26496.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 18. Červen 2019 Sdílet Vloženo 18. Červen 2019 Ještě s tím vydrž. Já měnil náboj ZL kola podle diag. a moje Fabia si křičí dál. Příští týden jde auto k mechanikovi tak ti hned dám vědět.Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 23. Červen 2019 Sdílet Vloženo 23. Červen 2019 Takže podle diagnostiky snímač otáček příští týden se bude měnit, pak dám vědět.Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 (editace) Ok, díky. Já jsem čidlo vyčistil od toho prachu atd...tak už se to tak často nerozsvítí, ale asi to bude tím čídlem. Editováno: 1. Červenec 2019, autor: Martinak34 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 2. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2019 Takže info od mechanika, čidlem to není, teď se bude radit s autotronikem a půjde se na podzim po kabelech.Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 3. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2019 No tím že se mi kontrolka rozsvěcovala skoro pořád a po "vyčištění" už sporadicky, tak myslím že to u mě bude tím čidlem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 3. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2019 Edit: aktuální info je takové, že už víme jistě že je chyba v kabelu. Takže se na podzim bude rozdělávat kufr vymění se kabel. Prý je dělali do fabií 2 moc krátké k zadním kolům.Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 9. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2019 Tak čidlo jsem vyměnil, najeto cca 150km a zatím dobrý. Jen přístup jak prase abych čidlo odpojil pod "tapecíruknem" (roomster) :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 9. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2019 U mě se v tom uchycení už někdo vrtal a strhnul závit uchycení čidla. Takže možná proto to i špatně detekuje otáčky. Tudíž se převrtá závit a pak se uvidí no. Sent from my iPad using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Ajo, tak mě to šlo kupodivu u kola dobře povoli (imbus) a i dobře čidlo "vytlouc" a následně nasadit. Jen ten přístup ke konektoru, který je pod tím plastem nad kolem je děs :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Takže problém s ABS vyřešen. Vyměněn kabelový svazek a vše již bez problému. Údajně se k zadním kolům ty svazky dělaly kratší. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 18. Duben 2022 Sdílet Vloženo 18. Duben 2022 (editace) Zdravím vás pánové, mám podobný problém s ABS. Jedná se o Fabii II r.v. 2008, 1.4 63 kW. Už asi rok se s tím trápím, že mi při jízdě sporadicky (obvykle po přejetí nerovnosti) rozsvítí ABS/ASR a při brždění z vyšších rychlostí bez nějakého extra tlaku na pedál, pedál kope do nohy. Funkce ABS jakoby spíná dřív. Auto bylo v servise, diagnostika vyhodila vadné čidlo ZL kola. Čidlo vyměnili, proměřili kabeláž, vše bylo v pořádku. Jezdil jsem týden, rozsvítilo se zase. Znovu na servis, tentokrát vyměnili celý náboj ZL kola. Opět chvíli klid, ale ABS zase rozsvěcuje. Jak píši, někdy jezdím v pohodě, pak ale auto skočí někde na nerovnosti a hned to blikne. Už nevím co dál, jdu to zkusit v jiném servise. Nevím, jestli může být nějak špatně usazené čidlo a to se pak po "zhoupnutí" auta pohne, případně něco s kabelem.. Pokud máte nějaké nápady, napište. Předem díky :-) Editováno: 18. Duben 2022, autor: Pavlas-Cer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.