Přejít na obsah

Výmena kufrového osvetlenia + žiaroviek tretieho brzdového svetla

puntoii

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás páni,

otvorene sa priznám, nikdy som si nemyslel, že niekedy položim otázku tohoto druhu. Nie som začiatočník, ani žiaden puberťák, no s týmto problémom si neporadím.

Nakoľko mám svoje auta radšej, než aby som na ňom experimentoval, lámal plasty, či pracoval zbytočne, tak by som sa na Vás chcel obrátiť, snáď som trafil sekciu.

Jedná sa o II FL Combi MY2010.

-Prednedávnom som sa snažil vymeniť osvetlenie kufra (žiarovka je už matná/sčernelá=slabé svetlo). Ja vážne neviem, ako na to... Snažil som sa vylúpnuť žiarovku, no kábel je taký krátky, že ju vládzem ledva potiahnuť. Horkoťažko by som ju dokázal vybrať, no neexistuje, aby som konektor opať nasunul. Snažil som sa nejak ,,cez plasty,, no nijak som neprišiel na ,,originálny,, postup. Tak som ďalej nepokračoval.

-Taktež ma jeden kamarát upozornil, že mi nesvietia všetky žiarovky/LED diody/LED žiarovky (?) v treťom brzdovom svetle. Po Googlení som našiel návod na  odmontovanie na ,,nefacelift,,. Návod spočival v odstránení horného plastu a odistení tretieho svetla. V svetle sa nachádzali žiarovky s vláknom. Taktiež som ale v inom článku čítal, že vo svetle sú osadené LED diódy, ktoré nie je možné meniť samostatne. Mohli by ste mi prosím Vás potvrdiť alebo vyvrátiť tento postup aj na II Facelift a taktiež sa vyjadriť ako to vlastne s osvetlením v tomto svetle je ?

Ďakujem Vám kolegovia :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno sem na to někomu jinde odpovídal. Měl sem to na levý straně u před FL taky, po odendání plastů sem zjistil že dráty vedly špatnou, respektive dlouhou cestou, byly tam prostě zahákovaný takže je stačilo jen vyvést s klikyháku a vše OK. 3. brzdový už sem taky měnil :)

Odkaz ke komentáři

Také mám ten problém.

Když jsem oddělal pravé světlo v kufru, kabel i s konektorem jsem nemohl vylovil. Tak jsem musel nad kapsou povolit šroub , který je schovaný za háčkem na tašku. Poté lehce vycvaknout plast ve kterém je zasazeno světlo a prostrčit tam prsty a konektor přidržet při nasazování světla.

Jak píše Šulda chtělo by to sundat ten plast a určitě ten drát bude buď někde zaseklej nebo zbytečně povede delší cestou.

Mě se zatím do toho rozebírání moc nechce tak to řeším popsaným způsobem. Není úplně ideální, ale už to mám nacvičený :kol-31:  

Odkaz ke komentáři

Ďakujem Vám chlapci za reakcie !

Práve ten skrytý šrób by mohol somnou vybabrať a buď by som plasty polámal alebo to vzdal... Čo sa týka tretieho brzdového svetla, tak postup som písal správne ? Odmontovať vrchný plast (len potiahnutím, bez šróbov ?) a následne ,,vytlačiť,, brzdové svetlo ? Ešte jedna otázka, po prípadnej demontáži plastov, či už na dverách kufra (3.brzd) alebo kufrového priestoru (kufrové osvetlenie) ste nezaznamenli hrkanie, vrzganie plastov z dovodu ich vybratia ? Z predošlých vozov som mal negatívne skúsenosti, nakoľko to skončilo vačšinou buď výmenou sponiek či patentov (ak boli...) resp. niekedy až výmnou plastového dielu, nakoľko úchyty boli spojené s plastom a vydávalo to pazvuky. Možno som náchylný na to až moc, ale proste mi to prekáža. Tak by som sa mohol zabezpečiť...

Ďakujem !

Odkaz ke komentáři

Proto se mě do toho vytahování konektoru světla v kufru nechce. Zatím nic v kufru nevrže tak to nechávám být. Nerad bych aby po rozebrání tam něco vrzalo.

Zas tak často do světla nelezu. A teď co jsem ho vyměnil za led tak dlouho doufám dlouho nepolezu.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...